2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Jinekomasti (Erkekte Meme Büyümesi)
MAKALE #5132 © Yazan Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN | Yayın Temmuz 2010 | 5,641 Okuyucu
JİNEKOMASTİ (ERKEKTE MEME BÜYÜMESİ)

Jinekomasti genellikle estetik ve plastik cerrahlar tarafından ameliyat edilir ve öyle de olmalıdır. Bu ameliyatta fazla olan yağ ve meme dokusu alınır. Ancak bazı ileri vakalarda daha iyi bir görünüm sağlamak için bir miktar cildin de çıkarılması gerekebilir.

Jinekomasti, erkek memesinin bayan memesi gibi büyüme göstermesi durumudur. Halk arasında çok konuşulmayan, fakat sık rastlanan bir rahatsızlıktır. Yaklaşık olarak erkeklerin %40-60'ında görülür. Tek memede veya her ikisinde de görülebilir. Buna sebep olan birtakım ilaçlar ve tıbbi durumlar bilinse de, vakaların çoğunda altta yatan neden bilinmemektedir. Genellikle ergenlik döneminde ortaya çıkar ve bir daha gerilemez. Sorunun farkında olan erkekler bundan kurtulmak için hekime başvururlar. Jinekomasti genellikle estetik ve plastik cerrahlar tarafından ameliyat edilir ve öyle de olmalıdır. Bu ameliyatta fazla olan yağ ve meme dokusu alınır. Ancak bazı ileri vakalarda daha iyi bir görünüm sağlamak için bir miktar cildin de çıkarılması gerekebilir.

Bu problemin tedavisi cerrahi olarak yapılır. İki yöntem mevcuttur:
1-Jinekomasti sebebinin fazla meme dokusu olması durumunda bu fazla meme dokusunun cerrahi olarak çıkarılması gerekir. Cerrahi tek başına yapılabildiği gibi çevresindeki fazla yağları da uzaklaştırarak düzgün bir kontür sağlamak amacıyla liposuction ile de kombine edilebilir. Bu işlemde meme başı etrafına veya koltuk altında fark edilmeyecek bir kesi yapılır. Bu kesiden girilerek fazla meme dokusu çıkarılır. Cildin de çıkarılmasının gerektiği daha büyük memelerde daha uzun bir kesi gerekebilir. Fazla olan yağ dokusunun da çıkarılması gereken durumlarda aynı kesilerden girilerek liposuction yapılır.
2-Hastanın jinekomasti'si yağ fazlalığından kaynaklanıyorsa liposuction yöntemi daha tercihe şayandır. Bu işlem 2-3 mm'lik bir kesiden sokulan kanüller aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu seçeneğin en büyük avantajı estetik olarak problem teşkil edecek bir yara izinin oluşmamasıdır. Son dönemlerde kliniğimizde önce smart lipo cihazı ile lazer lipoliz hemen arkasından da liposuction yaparak daha olumlu sonuçlar almaktayız.

BİRKAÇ GÜN SIKINTI OLABİLİR

Lazer lipoliz uygulamasında 2-3 mm'lik kesiden meme ve yağ dokusu içine sokulan 1-2 mm kalınlığındaki kanülün ucundan verilen lazer, oradaki meme ve yağ dokusunu parçalayarak eriyik haline getirmekte ve kılcal damarları koagüle etmektedir. Bu şekilde eriyen dokular hemen aynı anda aynı kesiden sokulan kanüller aracılığıyla emilerek yani liposuction yapılarak ortamdan uzaklaştırılmaktadır. Böylece hem kanama olmamakta ve hem de kontrollü bir şekilde daha düzgün kontürler elde edilebilmektedir. Morluk, deri altında kan ve sıvı birikintisi, ödem ve enfeksiyon gibi istenmeyen durumlarla karşılaşma olasılığımız büyük ölçüde azalmaktadır.

Ameliyat sonrası birkaç gün ilaçlar ile kontrol altına alınabilecek minimal ağrı ve rahatsızlık olabilir. Ayrıca ödemi azaltmak ve erken çözülmesini sağlamak için ameliyattan sonra altı hafta boyunca elastik bir korse giyilmesi gerekir. Bu korse likra benzeri bir malzemeden yapılmıştır ve giysilerin altında fark edilmez. Ödemin çoğu birkaç hafta içinde inse de, ameliyatın nihai sonucunun gözlenebilmesi için üç ay kadar beklemek gerekebilir.

BİR HAFTADA İŞBAŞI

Ameliyattan sonra bir hafta içinde işe geri dönüş mümkündür. Dikişler genellikle birinci ya da ikinci haftada alınır. İki hafta içinde hafif egzersizlere başlanabilir ancak, ağırlık kaldırma ve aerobik gibi daha ağır egzersizlere başlamak için bir ay beklemek gerekebilir. Ayrıca altı ay boyunca dikiş izlerini güneşten korumak gerekir.

Jinekomasti ameliyatı tecrübeli bir estetik ve plastik cerrahi uzmanı tarafından yapıldığında komplikasyonlar sık görülmez ve görülse de bunlar genellikle önemsiz minör komplikasyonlardır. Jinekomasti operasyonu, görünümü düzelterek kişinin kendine olan güveninin artmasını sağlar. Ameliyat sonucu kalıcıdır ve eğer beklentileriniz gerçekçi ise yeni görünümünüz sizi oldukça memnun edecektir.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Jinekomasti (Erkekte Meme Büyümesi)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mesut ÖZCAN Fotoğraf
Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
Bursa
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi7 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN'ın Makaleleri
► Erkekte Meme Büyümesi - Jinekomasti Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU
► Erkekte Meme Büyümesi-Jinekomasti Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Erkekte Meme Büyümesi: Jinekomasti Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Jinekomasti (Erkekte Meme Büyümesi) Op.Dr.Mahmut Serden DİNÇLER
► Erkekte Meme Büyümesi (Jinekomasti) Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Erkekte Meme Büyümesi-Jinekomasti Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Jinekomasti(Erkek Meme Büyümesi) Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Jinekomasti - Erkek Meme Büyümesi Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Jinekomasti (Erkek Meme Büyümesi) Op.Dr.Alaattin ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Jinekomasti (Erkekte Meme Büyümesi)' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Lazer Epilasyon Temmuz 2010
► Gençlik ve Estetik Temmuz 2010
► Benler (Nevüsler) Temmuz 2010
► Saç Ekimi ve Mezoterapisi Haziran 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:54
Top