2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İmplant Kanserojen mi ve 6 Yaş Dişi Bakımı
MAKALE #5739 © Yazan Dt.Gökhan BAL | Yayın Ekim 2010 | 5,686 Okuyucu
İMPLANT KANSEROJEN Mİ?
Günümüzde yaşadığımız her ortamda benzer soruyla karşı karşıyayız aslında.Kanserojen demek kanser yapan maddeler demektir.Sizce domates kanser yapar mı.Tabi bu size göre değişmez ya yapar ya yapmaz. Aslında yapmaz.Peki hormon kullanılırsa ya mevsiminde yenmezse? Peki ya üzerindeki ilaçlar hiç düşündünüz mü?Hatta yapısaına DNA sına işlenen ilaçları. Yani DNAsıyla oynanan domatesin kanser yapma ihtimali nedir?Hepimiz domates ve benzeri gıdaları her gün tüketiyoruz mevsimli mevsimsiz.Üzerindeki ilaçları yıkasak da tam çıkaramıyoruz.İçindekileri ise asla çıkaramıyoruz.Öylece yiyoruz.
Sadece sebze meyve değil Normalden kısa zamanda büyüyen ve önce market raflarında sonrada sofralarımızda yerini alan tavuğa ne demeli. Veya yediğimiz bisküviler krakerler nasıl bozulmadan o kadar süre kalabiliyorlar hiç düşündünüz mü.İçlerinde koruyucu maddeler var tabiki ve bildiğim kadarıyla (kardeşim gıda mühendisi olduğu için) hepsi bir miktar kanserojen.
Hiç yanınızdan ayırmadığınız,çocuklarınızın kullanmasına izin verdiğiniz cep telefonları oluşturdukları manyetik alanla organlarımıza ne kadar zarar veriyorlar?Çocuklar dedim çünkü çocukların kafatası kalınlığı yetişkinlere göre daha ince ve daha çok etkileniyorlar.Çevremizde dolanan elektrik hatlarının oluşturduğu manyetik alanlar....liste uzayıp gidiyor.
Söyleyeceğim şu ki;İstesek de istemesek de bunlara her gün maruz kalıyoruz.Ve implant bunların içinde çok masum kalıyor.implant kanser yapar mı sorusuna cevabımız ise net bir şekilde HAYIR.Titanyum implantların kanserojen etkilerinin olduğuna dair hiçbir veri bulunmamaktadır.İmplant kanser yapmaz.Mühim sorunun cevabı budur.
6 YAŞ DİŞİ
Hayat boyunca ağzımızda en fazla kalan dişler 6 nolu dişlerdir.Dolayısıyla daha çok bakma ihtiyaç duyarlar.Bu dişler 6 yaşında sürerler. Bu yaştaki bir çocuğun ,diş bakımını yapması zordur. Ebeveynler çocuklarına bu konuda yardımcı ve örnek olmak durumundadırlar.
6 yaş dişleri 5 numaralı süt dişlerinin hemen arkasında yer alırlar.görünüm olarak süt 5 nolu dişe benzeseler de daha büyüktürler.Bunlar süt dişleri ile karıştırılmamalıdırlar.nasıl olsa yerine daimi diş gelecek diye boşvermek yetişkinlerin yaptığı en büyük hatalardan biridir. Düzenli olarak kontrol edilmelidirler. gerekirse diş doktoru tarafından fissür sealant uygulanarak fissurleri koruma altına alınmalıdır.Bu dişleri korumak öncelikle anne ve babaların görevidir.
Bu dişleri karıştırmamak için yetişkinlerin dikkat edebileceği bir kaç ayrıntı vardır.
1-6 no lu diş 6 yaşında sürer ve ağızda yerini alır.
2-5 no lu dişin hemen arkasında bulunur.
3-Dişlerin numaralanması ortadan itibaren arkaya doğru yapılır.süt dişleri buna göre 5 numaraya kadar vardır. sonraki diş daimi diştir.bu da 6 yaş dişidir.
4-6 yaş dişleri süt dişlerine oranla büyüktür. yetişkin dişlerine benzerler.
5-renkleri süt dişlerinin şeffalığına göre daha opaktır
6-fissürleri(olukları) daha belirgindir
6 no lu dişin sürmesinden sonra çocuk 11 yaşına gelene kadar yeni bir azı dişi çıkmaz .dolayısıyla çiğneme işlevini çoğunlukla bu dişle yapar.Bu dişlerin çürümesi demek çocuğunuzun yiyecekleri öğütmeden yutması midesinin daha fazla çalışması demektir.Bu da mide asidinin fazla olmasına sebep olur. çocuğunuzun sağlığı bu yüzden bozulabilir.
çocuklar elbetteki şeker severler çikolatada. onlara yedikleri bu gıdaları çiğnemeden çok ağızda dolandırarak ve emerek (lolipop gibi) yemelerini öğretirseniz zarar daha az oranda olacaktır.üstelik bir de yedikten sonra doğru fırçalamayı alışkanlık haline getirirse 6 nolu dişlerin sağlığından endişelenmezsiniz. sağlıklı gülüşler dilerim
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İmplant Kanserojen mi ve 6 Yaş Dişi Bakımı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Gökhan BAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Gökhan BAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dt.Gökhan BAL
Afyon
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Gökhan BAL'ın Yazıları
► Süt Dişi Bakımı Dt.Murat TOPALOĞLU
► Yirmi Yaş Dişi ve Klinik Önemi PDF Dr.Dt. Fatih ÖZYÜRÜK
► Ağız Bakımı Dr.Dt. Nihat TANFER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'İmplant Kanserojen mi ve 6 Yaş Dişi Bakımı' başlığıyla benzeşen toplam 50 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:20
Top