2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aşk Acısı
MAKALE #5805 © Yazan Psk.Aylin AYDEMİR | Yayın Ekim 2010 | 6,899 Okuyucu
Aşk herhalde hepimizin karşı koyamadığı en güçlü duygulardan biri. Ben aşığım dediğimizde akan sular durur. Bahanemiz, sebebimiz, nedenimizdir Aşk ... Onun için herşey yapılır, onun uğruna nelerden vazgeçilir... her mesaj sesinde kalbimiz deli gibi çarpar ve bizi tanımayan insanlar bile yüzümüza yansıya o hayat enerjisini görebilir.İşler yolunda olmasa yolundadır aşıkken, en çözülmez sorunlar bile çözülebilir aşıken daha yaratıcı daha heyecanlı ve enerjik oluruz. Bu duyu sonsuza kadar srecek hep mutlu mesut yaşayacağızdır sevgili ile... Sonra bir an gelir ve işler umuldadık bir şekilde ters gider sevgilimizle Ya da eşimizle... Hale seviyoruzdur onu ama bişeyler yolunda gitmiyordur . Daha önce sorun olmayan şeyler sorun olmaya başlar. Aslında aşkın en doruk noktasındaykende vardır o sorunlar ama aşılabilir çözülür gider görünür bize.. Oysa rüzgar dinip dalgalar durulduğunda birden çıkar ortaya sorunlar. Zaman içinde, söylenen sözler, hakaretler, kırılmalar canımızı yakan birçok olay ve durum sonrasında ayrılık düşünceleri belirmeye başlar zihinlerde... Ayrılık, kimi çiftler sürekli ayrılmayı tehdit olarak kullanırke, kimi çiftler lafını bile gündeme getirmez her iki durumda dahali hazırda sorunlar vardır ve çözülemiyordur. Sonuç olarak Ayrılık gelir çatar ,son kaçınılmazdır. Çarpan kapılar, suçlamalar.i küsmeler bitmiştir artıkç Önceleri bu bir rahatlama hali yaratsada, alışkanlıklar, anılar hızla acı vermeye başlar. Ondan kalan bir eşya, bir hediye, size onu hatırlatan her şey acı vermeye başlar. Sürekli olarak onun aslına çokta kötü olmadığını düşünürüz ki bu dahada canımızı yakmaya başlar... elimiz telefona gider, fallar bakılır, arkadaşlardan tavsiyeler alınır ama o dönmez ... bir yanımız deli gibi onu geri isterkenn biryandan artık olmayacağını söyler birileri... Zamanlar akıp geçer bir tülü geçmez beklenti o gelecektir... Gelecektir....başka yolu yoktur... bir türlü onu unutamaz, onu hatırlatan herşey işkence gibi gelmeye başlar. Peki bu kadar insan aşk acısından ölmüyorsa nasıl kurtuluyorlar bu korkunç acı veren duygulardan. Aşk acısından kurtulmak için neler yapmalıyız... İşte yapabilceğiniz birkaç tavsiye.

İlk iş derin bir nefes alıp hala hayatta olduğunuzun farkına varın, onsuzda varsınız...

Aynaya bakın mutsuz,soluk eskisinden daha mı kötü görünüyorsunuz hemen bir kuafore gidip biraz tazelenin.

Sosyal çevrenizden asla vazgeçmeyin.

Yalnız kalıp, pijamaları cekip bir tv dizisi izlemek en çok yapmak istediğiniz şeyde olsa ailenizle ve arkadaşlarınızla zaman geçirin .. Sık sık plan yapıp kendinizi zorlayarak dışları çıkın... bu gezmelerin uzun saatler olması gerekmiyor... ama mutlaka planlarınıza uyun.

Eğer mümkünse küçük tatillerde iyi gelecektir.

Çivi çiviyi söker diyen arakdaşlarınıza kulak asmayın, biten bir ilişkinin ardından yeni bir ilişkiye başlamak çok büyük bir hata olur...

sana geri döncek diyen falcılara kulak asmayın, size geri dönmeyecek bunu düşünmekten vazgeçin.

Aklınıza onun muthiş biri olduğu geliyorsa bu fikirden hemen uzaklaşın kendinizi güçlü hissedin, o kaybetti siz değil...

İlişkinin güzel anları aklınıza geliyorsa, hemen sizi o en çok incittiğ anlamadığı anları aklınıza getirin.

Hobiler edinebilirsiz, eskiden yaptığınız bir süredir ihmal ettiğiniz eglenceleri şeyleri yeniden yapmayı deneyin.

Ona ait şeyleri çevrenizden uzaklaştırın. Telefonunu rehberden silin...

Yatmadan önce kitap okuyun,

yapmayı ertelediğiniz şeyleri yapın. Tam sırası...

Müzik dinleyin, dans edin hatta hiç yapmadığınız şeyleri yapın mesela salsa dersi alın...

Spor yapın, Merdiven çıkın, işe yürüyün ...

Gelecekle ilgili planlar yapın. Acıda olsa tecrübe tecrübedir.

Yaşadıklarınızdan ders çıkarın aynı hatayı iki kere yapmayın...

Bu acı veren durumun hemen geçmesini beklemeyin, aşk acısına hakkını verin.. İizin verin bünyeniz bununla başedebilmeyi öğrensin...

Sizi hala arada sırada arıyor ve umutlandıryorsa onunla iletişimi tamemen kesin.

Bütün bunlara ve en büyük duygusal iyileştirici zamanda işe yaramıyorsa Kendinize bir hediye verin ve Psikoloğa gidin...
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aşk Acısı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Aylin AYDEMİR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Aylin AYDEMİR'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Aylin AYDEMİR'in Yazıları
► Aşk'ın Acısı Psk.Canan SAYIOĞLU
► Aşk Acısı Reçetesi Psk.Gizem HÜNERLİ
► Aşk Acısı Çekiyorum Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
► Yürek Acısı Psk.Füsun BUDAK
► Aşk Acısı - Takıntılı Aşk- Biten İlişkiyi Unutamama ÇOK OKUNUYOR Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Aşk Acısı' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Evlilik Terapisi Nedir Ekim 2010
► Kişisel Gelişim Ekim 2010
► Kendine Güvensizlik Ekim 2010
► Evlilik Terapisi Eylül 2010
► Kendine Güvensizlik Eylül 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:53
Top