2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hipnoz ve Hipnoterapi
MAKALE #5814 © Yazan Dr.Ender VARDAR | Yayın Ekim 2010 | 9,231 Okuyucu
Hipnoz,o andaki herşeyin farkında olduğunuz,uyku ile uyanıklık arasındaki farklı bir ruhsal durumdur. Kişi rahat bir bilinçlilik halindedir,dikkati genellikle içe dönüktür ve dardır.Kontrollü bir şekilde dış dünyadan uzaklaşır ve bu durumda telkin alma yeteneği artarak terapi gerçekleşir. Hipnoz bir tekniktir, araçtır. Hipnoterapi ise hipnoz altında yapılan terapidir.

Zihin,aldığı bilgileri hem bilinçli hem de bilinçdışı olarak işlemektedir. Bilinçdışımız, beynimizin farkında olmadığımız yanıdır.Bütün istemsiz beden fonksiyonlarını kontrol etmenin yanında,tüm deneyimlerimizi,hatıralarımızı depolar,bağışıklık sistemimizi,hormonal sistemimiz kontrol eder. Bilinçdışımız aynı zamanda sezgilerimiz, tutumlarımız,kendimiz hakkındaki düşüncelerimiz ve alışkanlıklarımızdan da sorumludur.
Bilinçli zihin daha eleştireldir, problem çözerken daha çok analiz yapmaya meyillidir.Bu da bazen karasızlığa ve harekete geçmekte zorluklara neden olabilir.Hipnoz altındayken ise, bilincin bu analiz yeteneğinden kurtulan bilinçdışı zihin, telkin almaya daha hazır hale gelir ve terapi gerçekleşir.
Hipnoz haligarip veya esrarengiz bir olay değildir. Gündüzleri hayal kurmaya veya uykuya dalmadan önceki hallere benzeyen tamamen normal bir durumdur.Aslında hipnoz hallerini gün içinde bazen yaşarız,ama hipnoz olduğunu bilmeyiz. Örneğin,arabayla giderken daldığınız ve eve vardığınızda hangi yollardan geçtiğinizi hatırlamadığınız anlar oldu mu? Yine fanatiği olduğunuz takımın maçını izlerken veya çok hoşunuza giden bir filmi izlerken yanınızdakilerin size seslendiğini duymadığınız anlar oldu mu? Önemli bir işiniz için yatmadan önce sabahın 5'de kalkmanız gerektiğini düşünüp ,tam o saatte kendiliğinden uyandığınız oldu mu? Veya banyoya giderken bacağımızda bir morluk görüp, bacağımı acaba nereye çarptım,aslında acı da duymadım dediğiniz oldu mu? Bunların hepsi hipnoz durumlarıdır. Çocuklar da hipnoz olur.Oyuncaklarıyla oynamaya dalmış bir çocuk seslendiğinizde sizi duymuyorsa hipnozdadır.Ancak hipnoz ile hipnoterapi farklı şeylerdir. Hipnoterapi,hipnoz yoluyla yapılan tedavidir,gerçek iyileşmeye giden yoldur.Hipnozu bir şırınga veya enjektöre benzetirsek,hipnoterapi enjektördeki ilaçtır.Gerçek tedaviyi yapan ilaçtır,enjektör değil.Ama enjektör de,ilacın etki edeceği yerlere ulaşmasını sağlayan bir araçtır. İngiliz Tıp Birliği 1953 yılında, Amerikan Tıp Birliği 1958 yılında hipnoterapiyi bir psikoterapi yöntemi olarak kabul etmişlerdir.

PSİKOHİPNOTERAPİ; HAYATINIZI, SAĞLIĞINIZI KÖKTEN DEĞİŞTİREBİLİR…İçinizdeki sonsuz gücü keşfedebilir,sağlıklı ve kalıcı kilo verme,sigara bırakma,cinsel problemler,vajinismus,erken boşalma,sertleşme bozukluğu, cinsel isteksizlik,sınavlara hazırlık,motivasyon, panik atak,migren gibi birçok sorununuzu hipnoz destekli psikoterapi ile çözebilirsiniz.

Psikohipnoterapi,sorunlarınızın belkide hatırlamadığınız bilinçaltındaki nedenlerini bularak gerçek anlamda tedavi eder. Ünlü Psikolog Jung'un dediği gibi: "Bilinçaltınızdakiler Bilince Çıkmadıkça Karşınıza Kaderiniz Olarak Çıkar." Sadece Kaderiniz Olarak Değil Hastalıklar, Bağımlılıklar Olarak da...
Evliliğimde sorunlar yaşıyorum, sertleşme sorunum var, erken boşalıyorum, orgazm olamıyorum,cinsel isteksizlik yaşıyorum,cinsellikten bir şey anlamıyorum,cinsel ilişkiye giremiyorum,kasılıyorum,cinsel ilişkide ağrı duyuyorum,içimde sıkıntı,bunaltı var,yaşamdan keyif almıyorum,mutsuzum,sürekli ağlıyorum,huzursuzum,gerginim,çok sinirliyim,öfke patlamaları yaşıyorum,şu alışkanlığımı terk etmek istiyorum, hastalığımın çözümünde farklı yollar arıyorum diyorsanız,
psikohipnoterapi yardımcı olabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Hipnoz ve Hipnoterapi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ender VARDAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ender VARDAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ender VARDAR Fotoğraf
Dr.Ender VARDAR
İstanbul
Doktor "Anestezi ve Reanimasyon"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ender VARDAR'ın Makaleleri
► Çocuklar İçin Hipnoterapi Dr.Ender VARDAR
► Hipnoz Nedir? Dr.Necati ÇOBANOĞLU
► Doğal ve Hipnoz ile Doğum Dr.Belgin HARZADIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Hipnoz ve Hipnoterapi' başlığıyla benzeşen toplam 54 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:35
Top