2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlilik Peri Masalının Başlangıcı Mı, Sonu mu?
MAKALE #5890 © Yazan Psk.Hatice ZENGEL | Yayın Kasım 2010 | 5,871 Okuyucu
Son zamanlarda hem ülkemizde, hem dünyada boşanmalar oldukça artmıştır. Hayatının kadınını-erkeğini bulduğunu düşünen insanlar, çok kısa sürede bu düşünceden çark etmekte, hele de çocuk yapmamışlarsa henüz, birkaç ayda soluğu boşanma mahkemesinde alabilmektedir. Eskilerin deyimiyle ''bir yastıkta kocamak'' günümüz insanına çok da cazip gelmemektedir. Oysa ki evlilik, 100 metre koşusu değildir, bir maratondur, yolda terlemek de var işin içinde, nefes nefese kalıp dayanamayacak gibi olmak da, rakipleri görüp moral çöküntüye uğramak da, susuzluktan öleceğini sanmak da, sadece ipi göğüslemek değil! Hem zaten o ip baştan göğüslenir, imzalar atılır, danslar edilir, evlilik cüzdanı ''adamın tapusu'' havaya sallanıp mutluluk pozları verilir Ama unutulan, o canlı bir varlıktır, tarla değil!

Ömür boyu mutlu insan olmadığı gibi,mükemmel evlilik de yoktur. Tartışmalar da olacaktır, fikir uyuşmazlıkları da, zevkler, hobiler de farklı olacaktır. O çıkarken ya da nişanlıyken saatlerce hazırlanıp en bakımlı haliyle yanınıza gelen insanı uykudan yeni uyanmış, saçı-başı dağılmış halde de göreceksiniz, pijamayla yani en salaş haliyle, belki horlayacak, belki hiç sevemediğiniz huyları ortaya çıkacak

Hadi bir de madalyonu ters çevirelim, artık ''yalnız'' değilsiniz, sevdiğiniz, hayat arkadaşı olarak görmek istediğiniz insan yanınızda, uzaklarda değil, hasta olsanız ilgilenecek, her türlü güzelliği paylaşabileceğiniz biri o aslında, iki taraf da çalışıyorsa maddi anlamda da daha rahat olacaksınız. ''Gülü seven dikenine katlanır'' atasözünü unutmayın, istediğiniz gül değil de papatyaysa, onun dikeni de olmaz, ona baştan karar vermelisiniz, imzayı atmadan önce yani! Dünyada boşanmaların %50'sinin ilk iki yılda olduğunu göz önüne alıp, zaten kriz durumu olan, yani bütün düzeninizi alt-üst eden, alışkanlıklarınızdan fedakarlık etmenizi bekleyen bir kurum olan evliliğe, ikinci bir kriz durumunu yani çocuğu eklemeden iyi düşünün, doğum kontrolüne başvurun. Çocuk evliliği kurtarmaz, aksine sorunlarla birlikte gelir, gece uyandırma, ağlayıp susmama, hastalanıp acillere yetiştirilme, bezi, maması, ilacı, her ay değişecek kıyafetleri (çok hızlı büyüyecek çünkü) ile yeni masraf kapısı da demek, sevgili yavrunuz olmanın yanında. Daha evliliğiniz oturmadan gelen çocuk hem anne hem babayı aynı anda depresyona sokabilmektedir, bu durumda da çocuğa yeterli ilgi, sevgi ve bakımı veremeyebilir, vicdan azabı duyabilirsiniz. Eğer boşanmak düşüncesi kafanızda zaten vardıysa, çocuğu ayak bağı olarak da görebilirsiniz. Toplumumuz henüz kavga-gürültü içinde büyümektense, tek ebeveyn yanında huzurlu büyüyecek çocuğun ruh sağlığının daha iyi olacağı gerçeğini yeterince kavramadığı için, ''Çocuk için boşanamıyoruz'' diyen mutsuz, asık suratlı, evliliği artık sadece katlanılacak bir şey olarak gören çiftlere bir yenisi eklenecektir.

Evlilik bir peri masalı değildir, unutmayın ki masalda değil, gerçek dünyadayız Her şeyin olduğu gibi evliliğin de iyi ve kötü yanları, getirileri ve götürüleri olacaktır Evlilik öncesi kurulan hayallerde kimsenin aklına zor yanlar gelmez, adı üstünde hayal! Evlenmeden önce eş adayınızı gerçekten iyi tanıdığınızdan emin olun ve şunu unutmayın ki,

''OTURUP EVLENECEĞİNİZ İNSANDA ARADIĞINIZ BÜTÜN ÖZELLİKLERİ YAZDIĞINIZ BİR LİSTE HAZIRLARSANIZ, DÜNYADA HEPSİNİ KARŞILAYACAK BİR İNSAN YOKTUR.'' ACAR-ZUHAL BALTAŞ

Her şeye rağmen boşanma kararı aldıysanız, bunu eşinizi üzmeden, kırmadan, varsa çocukların sorumluluğunu kimin daha iyi üstlenebileceğine birlikte karar vererek, asla çocuklarınızı ihmal etmeyerek, paranın anne ya da babanın yerini tutmayacağını, nafaka göndermekle ebeveyn olunamayacağını unutmadan yapmalısınız. Çocuk da varsa, illa ki yüzyüze bakacağınız insana kötü sözler, hakaretler etmeyin, öfkenize hakim olun, öfke geçtikten sonra yerini pişmanlığa bırakacaktır çünkü.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Evlilik Peri Masalının Başlangıcı Mı, Sonu mu?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Hatice ZENGEL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Hatice ZENGEL'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hatice ZENGEL Fotoğraf
Psk.Hatice ZENGEL
Adana (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi36 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Hatice ZENGEL'in Yazıları
► Bireyin Başlangıcı Anne Psk.Kübra Nur ASLAN
► Tek Eşliliğin Sonu mu Geliyor? Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Evlilik Peri Masalının Başlangıcı Mı, Sonu mu?' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:21
Top