2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajina Estetiği (Daraltılması)
MAKALE #6030 © Yazan Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK | Yayın Kasım 2010 | 6,115 Okuyucu

Labioplasti (iç dudak ameliyatı)

En sık rastlanan genital estetik sorunlardan biri, dış ve iç dudakların büyüklüğü ve sarkmalardır. Cinsel estetik ameliyatlardan biri olan labiumların düzeltilmesi operasyonlarına “labioplasti” adı verilir. Küçük dudaklar (labium minus), büyük dudakların arasında ince deri kıvrımı şeklinde uzanır. Önde orta çizgide birleşerek klitorisi bir kılıf gibi örterler. Küçük dudaklar arkaya doğru küçülür ve belli belirsiz bir kıvrım halini alır. Bazı kadınlarda iç dudakların dış dudaklardan dışarı sarkacak şekilde uzun olması tıbben önemli bir sorun yaratmasa da estetik görünümü bozabilir. Doğuştan varolabilen, doğumdan sonra ya da aşırı kilo alıp verme sonucu da oluşabilen bu durum kadının cinsel hayatını kabusa dönüştürebilir. Evli veya bekar, doğum yapmış ya da yapmamış dileyen herkese bu operasyon yapılabilir.

Lokal anestezi altında, ameliyathane şartlarında küçük dudaklar olması gerektiği kadar küçültülmektedir. Ameliyat süresi ortalama 1 saattir. İç dudaklar kendiliğinden eriyen dikişlerle onarılmaktadır.Sonrasında ise bir pansuman yapılmamakta, bu bölge antibiyotikli pomatlarla temizlenmektedir. Hasta ertesi günden itibaren günlük yaşantısına geri dönebilmektedir. Dikişlerin iyileşmesi bir haftada tamamlanır. Yaklaşık 1 ay sonra kimsenin anlayamayacağı şekilde iyileşme gerçekleşmektedir. Genital bölge, yara iyileşmesi açısından şanslı bir bölgedir ve izler pek belli olmamaktadır. Ameliyattan 4 hafta sonra cinsel ilişkiye girilebilir.

Bu ameliyat kızlık zarına zarar vermez, cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı veya engeli yoktur. Ameliyattan sonra iyileşme süreci tamamlandığında iz kalmaz, ameliyat edildiği anlaşılamaz. Ameliyattan sonra idrar yapma ile ilgili bir sorun olmaz.

Bazen labium majuslar yani dış dudaklar yapısal olarak normalden uzun olabilir. Bu durumda cinsel ilişki esnasında penisin itmesi ile labiumlar gerilebilir ve bu da ağrıya yol açabilir. Bu durumda tedavi ve kozmetik amaçlı cerrahi ile labiumlar normal boyutlarına indirilebilir.

vajinoplasti

Vajinal genişlik, çiftler arasında cinsel problemlerden biridir. Vajina gevşemesi yapısal olarak veya normal doğum sonrası oluşan travma sonucunda alt genital bölgede bulunan kas ve yumuşak dokuların gevşeyip genişlemesi ve sarkmasıdır.

Vajina daraltma ya da vajen cinsel estetik ameliyatı, yaş veya doğumlara bağlı olarak vajinanın gevşemesi sonucu oluşan estetik görünümü düzeltmeye ve cinsel ilişki hazzını artırmaya yönelik cerrahi bir uygulamadır.

Cinsel estetik ameliyatları arasında önemli bir yeri olan vajen daraltma ya da vajen yenileme operasyonunda cerrahi olarak vajinal kanal daraltılır, gereken miktarda mukoza ve kas dokusu çıkarılır, gevşemiş olan kas yapıları dikilerek daha gergin ve sıkı hale getirilir. Ameliyat sedasyon veya genel anestezi altında yapılabilir. Lokal ve sedasyon anestezi ile yapıldığında hasta hiçbir ağrı duymamaktadır. Hasta 1-2 gün içinde normal yaşantısına dönebilmekte ve dokuların iyileşmesi bir haftada tamamlanmaktadır. Ameliyatta eriyen dikişler kullanıldığından dikiş alma problemi yoktur. Cinsel yaşantı ise ancak 4-6 hafta sonra başlayabilmektedir.

Riskleri

Her ameliyatta olduğu gibi vajina estetiği operasyonlarınında kendine ait riskleri bulunmaktadır. Ama bu riskleri diğer estetik ameliyatları ile karşılaştırdığımızda oranlar çok çok daha küçüktür. Vajina bölgesinde yapılan estetik ameliyatlar sıklıkla genel anestezi altında yapılabilmektedir.

felcial selasyon dediğimiz anestezi bazende üfrunal anestezi ile de gerçekleştirilebilmektedir. Küçük müdahaleler söz konusu olduğundan tercihen hastane şartlarında ameliyatın yapulması gereklidir. Fakat hastanın hastanede yatmasına gerek olmamakta ve hasta aynı gün taburcu edilmektedir.

Ameliyat süresi küçük dudaklarla ilgili ameliyatlarda yaklaşık olarak 45 dakka ila 1 saat kadar sürerken vajen daraltma operasyonlarıda 1 ila 1.5 kadar sürmektedir. Bazende liposuction uygulaması yapıldığında ise 1 saat civarında operasyonlar sürmektedir.
Vajina operasyonu sonrası hasta aynı gün taburcu olur evine gittikten sonra bu bölgenin temizliğine oldukça dikkat etmek zorundadır hasta tuvalet ihtiyacından sonra bu bölgeyi çok temiz tutmalıdır. Dikişler kendiğiniden eriyebilen dikişlerdir dolayısıyla bir dikiş alma işlemi gerekmemektedir. Hasta ilk gün dinlenmeli daha sonraki günler aktivitelere geri dönebilir

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajina Estetiği (Daraltılması)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Verda TUNÇBİLEK Fotoğraf
Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
KKTC (Kıbrıs)
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK'in Makaleleri
► Genital Vajina Estetiği - Vajina Daraltma Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Vajina Estetiği Op.Dr.Esra ÇELİK
► Vajina Estetiği Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Vajina Estetiği Dr.Naci ÇELİK
► Vajinoplasti - Vajina Estetiği Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Estetik Genital Cerrahi (Vajina Estetiği) Op.Dr.Burcu SAYGAN KARAMÜRSEL
► Vajina Daraltma Ameliyatları Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Vajina Estetiği (Daraltılması)' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sezeryan ile Doğum Haziran 2012
► Sperm Donasyonu (Nakli) Şubat 2012
► Yumurtalık (Over) Kisti Nisan 2010
► Meme Kanseri ve Tedavisi Nisan 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:30
Top