2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Taşı Temizliği ve Diş Beyazlatma
MAKALE #6064 © Yazan Dt.Osman NURSAL | Yayın Aralık 2010 | 23,280 Okuyucu
DİŞ TEMİZLİĞİ ve BEYAZLATMA

Diş temizliği ve diş beyazlatma tamamen farklı tedavilerdir. Diş temizliğinde dişin rengi değişmez dişe ait olmayan leke ve kirler giderilir. Diş beyazlatma da ise dişin rengi değişir sarı tonlardan beyaz renge döner. Hastalarımıza hep şu örneği veririm. Beyaz bir t-shirt çamaşır makinesinde yıkanır lekeler ve kirler gider bu diş temizliğine benzer, aynı t-shirt çamaşır suyuna batırılırsa rengi olduğundan daha beyaz hale gelir bu da diş beyazlatmaya benzer.

Diş Temizliği :


Dişlere ait olmayan plak, tartar, sigara ve çay lekelerinin ortadan kaldırılması diş temizliğidir. Diş temizliğinde dişlerin kendi renkleri değişmez sadece onları kirli gösteren eklentiler alınır. Dişler bu kirler gittikten sonra daha beyaz görünür.

Genellikle tek seansta biter. Beyazlatmaya göre daha ucuzdur. Altı ayda bir tekrarlanması hem estetik açıdan hem de dişeti sağlığı açısından tavsiye edilir. Çünkü uzun süre temizlenmeyen dişlerde biriken bakteri ve mikroorganizmalar dişeti hastalıklarına yol açar.
Diş Beyazlatma:

Diş renginin çeşitli ilaçlarla daha beyaz hale getirilmesi işlemidir. Kalıtımsal olarak, sigara kullanımından, çay kahve gibi renklendirici içeceklerden, yaştan dolayı dişler sararmışsa ve diş temizliği sonrasında ortaya çıkan renk yeteri kadar beyaz değilse dişler beyazlatılabilir.

Diş beyazlatma evde sizin tarafınızdan, klinikte hekiminiz tarafından yada ikisi kombine bir şekilde uygulanabilir. Hepsinde ulaşılacak sonuç ve kalıcılık aynıdır. Beyazlatmanın etkisinin iki sene kalması beklenir. Diş temizliğine göre daha maliyetlidir.

Diş Beyazlatma 3 şekilde yapılır.

Bunların hepsi aynı beyazlığı ve aynı süre kalıcılığı sağlar. Hastalarımızın tedaviye evde düzgün bir şekilde devam edip edemeyeceğine, tedavi için ayırdığı bütçeye, ne hızda beyazlatma istediğine göre en uygun yöntem belirlenir.

1. Evde sizin tarafınızdan (20 gün)
Alt ve üst çenenizden ölçü alıp size özel beyazlatma kaşıklarını aynı gün içinde hazırlıyoruz. Kaşıklarla beraber 8 şırıngalık beyazlatma ilacı veriyoruz.

Siz 20 gün boyunca ilacı kaşığın içine sıkıp onu 2-8 saat arasında takıyorsunuz.
2. Klinikte doktorunuz tarafından (3 Seans)

Ev tipine göre oldukça kuvvetli bir ilaç uyguluyoruz. Bu işlem öncesinde dişetlerinize ilaç temas etmemesi için özel bir koruma uyguluyoruz. Her seans yaklaşık 1 saat sürüyor ve bu tedavi birer hafta aralıkla 3 kez tekrarlanıyor.


3. Bir seans klinikte doktorunuz ve ardından ve evde sizin tarafınızdan (10 gün)

Ev tipi beyazlatma uygulamak isteyip hızlı sonuç görmek isteyen hastalarımızda 1 saatlik bir klinik beyazlatma uyguluyor, ardından size özel kaşıkları hazırlayıp 4 şırınga ilaç veriyoruz. Siz tedavinize evde 10 gün süreyle beyazlatma kaşığını takarak devam ediyorsunuz.


* Sigara içenlerde beyazlatma

Sigara içen ve içmeye devam edecek hastalarımızda düğün, fotoğraf, tv çekimi gibi özel durumlar yoksa diş beyazlatmayı önermiyoruz. Çünkü oldukça iyi beyazlayan dişler, sigara kullanımı devam ettikçe kısa sürede tekrar eski renklerine dönüyorlar.

*Beyazlatma dişlerime zarar verir mi?

Beyazlatma tedaviniz sürerken soğuk ve sıcağa karşı hafif bir hassasiyet olur. Bu süreç geçicidir. Tedavilerin hiçbir çeşidinde dişinizde kalıcı bir hasar oluşmaz. Hekim kontrolünde olmak şartıyla güvenle beyazlatma tedavisi uygulatabilirsiniz.

*Beyazlık ne kadar kalıcıdır?

Beyazlatma etkisi iki sene sürer. İki sene sonrasında pekiştirme tedavisi yada yeniden beyazlatma uygulanabilir.


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diş Taşı Temizliği ve Diş Beyazlatma" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Osman NURSAL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Osman NURSAL'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Osman NURSAL Fotoğraf
Dt.Osman NURSAL
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Osman NURSAL'ın Yazıları
► Diş Beyazlatma Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Mesut MUTLU
► Tek Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Murat KANLI
► Diş Beyazlatma Dt.Osman NURSAL
► Dişleri Beyazlatma Dt.Aykut TAŞKIN
► Lazerle Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dr.Dt. Selim AYDIN
► Bleaching (Diş Beyazlatma) Dt.Yeşim TÜNAL GÜZEY
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dt.Ayşe GÜR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Diş Taşı Temizliği ve Diş Beyazlatma' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Diş Dolguları Aralık 2010
► Porselen Köprüler Hakkında Herşey ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:14
Top