2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadın ve Erkeklerde Yinelemeli Boşalma
MAKALE #6104 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE | Yayın Aralık 2010 | 9,743 Okuyucu
YİNELEMELİ BOŞALMA

Kadınların yinelemeli boşalmalar yaşayabildikleri uzun süredir bilinmektedir. 1950 civarında Kinsey Raporu, ankete katılan kadınların %14’ünün bunu yaşadığını ortaya koymuştur. Birkaç yıl sonra ise Masters ve Johnson’un bilimsel araştırması bunun gayet tabii mümkün olduğunu onaylamıştır. Şu anda bazı erkeklerin de arka arkaya birden fazla boşalma yaşayabileceği tahmin edilmektedir.

ERKEKLER İÇİN YİNELEMELİ BOŞALMA

20. yüzyılın 70’li yıllarında Hartman ve Fithian isimli cinsellik araştırmacılarının laboratuar incelemeleri neticesinde erkeklerin de çoklu boşalmalar yaşayabileceği (meni çıkışı olsun olmasın) tahmin edilmiştir. Ancak erkekteki boşalma normalde bir boşalmayla eşit görüldüğünden izlenen erkeklerin gerçekten de cinsel doruk noktaları mı yaşadığı yoksa sadece aşırı ereksiyon halinde oldukları anlar mı yaşadıklarını kimse kesin olarak söyleyememektedir. Her halükârda bu arada kesinlikle çok yoğun ve derin bir cinsel haz yaşadılar; solunumları hızlanmıştır, nabızları da aynı şekilde ve kas gerginliği artmıştır. Deneklerden birinin on dakika içerisinde yedi adet tekli boşalma yaşadığı düşünülmektedir. Erkekler kendilerine hâkim olarak ve egzersiz yaparak yinelemeli boşalmalara ulaşmıştır: Uyluklarını ve kalça alt kaslarını germişlerdir ve gergin olan kasların yardımıyla idrar kanalını kapatarak boşalmayı geciktirmişlerdir.

Kalçadaki kas gerginliğini arttırmak için alt karın, kalça alt bölgesi ve uyluk kaslarını dönüşümlü olarak geriniz ve sonra yine rahat bırakınız.

Yinelemeli boşalmalar yaşayabilmek için sizi doğru kas hâkimiyetine ulaştıran birkaç yol vardır. Ancak bunun için zamana ve sabıra ihtiyacınız vardır:

1) Testislerinizi hareket ettirmeyi öğreniniz. Bunun için bacaklarınızı hafifçe aralayarak ayakta durunuz ve testis kaslarınızla testisleri yukarı çekiniz. Bunu her gün, mümkün olduğu kadar sık tekrarlayınız. Ağrınız olursa yapmayı kesin.
2) Kendinizde bir ereksiyon yaratın ve onu mümkün olduğu kadar uzun tutmaya çalışın.
3) Uyluklarınızı ve alt karnınızı mümkün olduğu kadar sık gerip rahat bırakınız. Biraz egzersizle 5 dakika boyunca bunu yapabilirsiniz, ancak bir kramp yaşamadan önce bırakınız.
4) Uzunca bir süre yüksek ereksiyonda olacağınız şekilde kendinizi yavaşça uyarınız. Boşalmaya çok yaklaştığınızı hissettiğinizde alt kalçanızı sıkınız. Bunun yeterli olmadığını hissettiğinizde Beautrais manevrasına veya Squeeze tekniğine geçiniz.
Beautrais manevrası için,boşalmanın hemen öncesinde olduğunuzu hissettiğinizde ve cinsel ilişkiyi uzatmak istediğinizde testislerinizi tutunuz ve onları oldukça sıkı bir biçimde aşağıya doğru çekiniz. Bu şekilde idrar kanalını bloke edersiniz ve boşalmayı engellemiş olursunuz.

Squeeze tekniği, boşalmayı engelleyen bir cinsel terapi tekniğidir. Partneriniz penisinizi sıkabilir (ne zaman sıkması gerektiğini ona söylemelisiniz), ama belki bunu kendinizin yapması daha kolay olur:
1) Penisi penis başının (penis ucunun altındaki kenar) altından başparmağınız ve iki veya üç parmağınızla daha sıkıca kavrayınız.
2) Boşalmanıza ramak kaldığında partnerinizden penisinizi iyice sıkmasını isteyin.

KADINLAR İÇİN YİNELEMELİ BOŞALMA

Her kadın yinelemeli boşalmayı bilmez, ama kadınlarda erkeklere oranla çok daha sık görülürler. Çoğu zaman kısa bir süre içerisinde bir dizi çeşitli boşalmalardan oluşurlar, bazen aralarında yalnızca birkaç saniye farkla, bazen daha uzun zaman aralıklarıyla. Kimi kadınlar bunu birbirine bağlı olan bir dizi hassas zevk doruk noktası gibi hissederken kimileriyse ardı ardına güçlü boşalmalar yaşamaktadır.

Hiç kimse bazı kadınlar yinelemeli boşalmalar yaşayabiliyorken bazılarının bunu neden yaşayamadığını bilmemektedir, ancak önemli olan uyarımı kesmemektir. Bir teori der ki: Vücutta ne kadar fazla testosteron varsa boşalma yaşamak o kadar kolay ve sık olur.

Yinelemeli boşalmalar için ilk doruk noktasından sonra cinsel uyarıma devam edilmelidir. O güçlü klitoral ereksiyonu korumalısınız. Partneriniz her şeyin bittiğini düşünüp olayı kesmek yerine cinsel ilişkiye devam etmelidir veya manüel olarak sizi uyarmaya devam etmelidir. Kendi kendinize deneyler yapıyorsanız aynı şekilde, boşalma sonrasında çok hassas olduğu için parmağınızı klitoristen çekmek yerine onu uyarmaya devam ediniz. İlk doruk noktasının ardından bir vibratörle de devam edebilir ve uyarımı böyle sürdürebilirsiniz.

Yinelemeli boşalmalar yaşamıyorsanız bunu bir başarısızlık olarak görmeyin. Bu garip bir şey değildir, erkeklerin ve kadınların çoğu bunu yaşamaz.

Kaynak: Cinselliğin Dayanılmaz Ağırlığı – Dr. A. Cem Keçe
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kadın ve Erkeklerde Yinelemeli Boşalma" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayavar Cem KEÇE Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
Ankara
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin Yazıları
► Yinelemeli Boşalma Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Erkeklerde Erken Boşalma Psk.Dnş.Zahir AKTAŞ
► Erkeklerde Boşalma Bozuklukları ÇOK OKUNUYOR Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Erkeklerde 2 Kadın Fenomeni Psk.Sabahattin ZENGER
► Erken Boşalma ve Kadın Psk.Dnş.Kemal TUNCER
► Erken Boşalma- Denetimsiz Boşalma Psk.Dnş.Fatih FİDAN
► Erkeklerde İktidarsızlık Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kadın ve Erkeklerde Yinelemeli Boşalma' başlığıyla benzeşen toplam 37 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Doğaçlama Seks Eylül 2013
► Çocuk Gelinler Eylül 2013
► Penis Kırılması Mayıs 2012
◊ Hayat Böyle Devam Edemez Aralık 2011
◊ Yaş Farklılıkları ve Evlilik İlişkisi ÇOK OKUNUYOR Ekim 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:44
Top