2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kilo Verme Sırasında Direnç Dönemi
MAKALE #6144 © Yazan Dyt.Rabia YILDIZ | Yayın Aralık 2010 | 37,894 Okuyucu
Kilo verme sırasında direnç dönemi

Kilo fazlalığı olan ve bunun için özel olarak bir DİYET UZMANINA müracaat eden, beslenmesine ve egzersizine çok dikkat eden kişiler belirli bir süre gayet güzel kilo verebilir. Fakat bir dönem sonra, kişi ne kadar çaba da harcasa, bir süre kilo hiçbir şekilde kıpırdamaz. Her hafta, büyük bir heyecanla tartıya çıkan kişi; tüm bu çabalara rağmen kilo veya yağ kaybetmediğini görünce umutsuzluğa kapılabilir.

Vücut kilo verirken dirence neden girer?

Öncelikle vücudun bu döneme neden girdiğini anlamak gerekir. Genellikle sebep, en eski kilolarımızın verilme işleminin, en sona kalması sebebiyle; vücudun bu kiloları kendinden varsayması ve kaybetmek istememesidir. Bu sebep, çok doğal ve olması gereken bir sebeptir. Kişinin uzun yıllar boyunca taşıdığı kilolarını çok kısa sürede vermesi, verilen kiloların yağdan olmayabileceğini kişiye düşündürmelidir. Bunun yanında hem bireyin bilinçaltında yatan inançsızlıkları ve takıldığı kilonun altına inemeyeceğine inanması gibi nedenler; hem de kişinin diyetisyeniyle kilo vermeye başlama sürecinden çok çok daha önce, bilinçsizce – düşük kalorili- şok diyetler uygulayıp, metabolizmasını yavaşlatmış olarak diyete başlamış olması gibi nedenler vücudu kilo verme sürecinde dirençli kılabilir. Ayrıca, kişinin danışmanlık aldığı diyetisyeninden habersiz, verilen diyetten daha az kalorili diyetler yapması da, kişinin iyilik yapıyım derken vücuduna farkında olmadan kötülük yapmasına ve metabolizmasının yavaşlamasına sebep olur; böylece bu durum yine vücudun direnmesi için çok önemli bir etmendir.

Kilo verirken direnç sürecinden çıkabilmek için bazı ipuçları

1. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki, var olan ve çok eskiden kalma kilolarımız sabır olmadan gitmez.
2. Aslında ortada gurur duyulacak bir tablo var, unutmayın. Çünkü biz, belki 10, belki de 15-20 yıllık kilolarımızın kapısını çalıyoruz.
3. Kilo vermeye ilk karar verdiğinizde, danışmanlık aldığınız diyet uzmanınızla, önünüze hedefler koyun. Kilo fazlalılığınızın miktarı, var olan kiloların ne kadarının yağ olduğunu, var olan kilolarınızı ne zamandır taşıdığınızı ayrıntılı irdeleyin.
4. Şuan ki kilo verme sürecinize kadar uyguladığınız egzersizleri gerekirse, diyetisyeniniz gözetiminde değiştirin.
5. Kilolarımızın dirence girdiğini görüp, diyetinizin kalorisini kafanıza göre düşürmeyin. Kilo veremedikçe daha az yemeye çalışmayın. Bu durum, sizi daha da kısır döngüye sokar. Zaten diyet uzmanınız diyetinizde, gerekli değişikliği yapacaktır.
6. Sakın, ‘OF YA, KİLO VEREMİYORUM ARTIK, BURAYA KADARMIŞ, PES !!!’ demeyin. ‘Nasıl olsa kilo veremedim, boş vereyim, sınırsızca yiyeyim’ demeyin. Unutmayın, kilolarımız direniyorsa, biz de direneceğiz. Bu esasında, yıllar öncesindeki kilolarımızın bile kapısını çaldığımız için, bizim için bir GURUR KAYNAĞI olmalıdır. Hedeflediğiniz sonuca gitmekten asla vazgeçmeyin.
7. Bilinçaltınıza söz geçirmeyi öğrenin. Takıldığınız kilonun altına inebileceğinize önce kendiniz inanın. Evde ‘Kilo alınca, giyerim’ düşüncesi ile tuttuğunuz büyük beden giysileri başkasına verin. Büyük beden giysiler dolabınızda durdukça, bilinçaltınıza söz geçiremezsiniz. Gerekirse bir psikologdan yardım almaktan çekinmeyin. Çünkü unutmayın, kilo takılmasının ve direnç dönemlerinin en önemli nedenlerinden biri psikolojik nedenlerdir.


     6 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler  
► Hamilelik Sonrası Kilo Verme Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN
► Doğum Sonrası Kilo Verme Dyt.Gülhan KOCA
► Kilo Alıp Verme Döngüsü Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
► Yoyo Sendromu: Sürekli Kilo Alıp Verme Dyt.Ezgi TOPTAŞ BIYIKLI
► Kilo Verme Neden Durur ? Hızlandırmak İçin Tavsiyeler Dyt.Zeynep Işıl KÜÇÜKGÖNCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kilo Verme Sırasında Direnç Dönemi' başlığıyla benzeşen toplam 85 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
 
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:27
Top