2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Tedavisi
MAKALE #6239 © Yazan Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR | Yayın Aralık 2010 | 6,208 Okuyucu
Çocuğuma bir türlü ev ödevini yaptıramıyorum!
Evde kardeşleri ile hep kavga ediyor!
Okulda arkadaş edinemiyor!
Sınıfta dersi dinleyemiyor!
Öğretmeni hep dikkatsizliğinden şikâyet ediyor.
Arkadaşları ile oyun oynayamıyor!
Zeki olmasına rağmen testlerde bir türlü dikkatini toplayamıyor, bildiği soruları kaçırıyor!
Çizgi film seyrederken saatlerce kıpırdamadan duruyor ama başka zaman bir türlü yerinde durmuyor.
Çok dağınık, bir türlü planlı olamıyor!
Sizin de böyle şikâyetleriniz varsa çocuğunuzda Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu olabilir.
Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu ve Öğrenme Güçlüğü Tedavi Edilebilir.
Kullanılan program günümüzde Amerika'da ve bir çok Avrupa ülkesinde kliniklerde ve özel hastanelerde uzmanlar tarafından kullanılan en son teknoloji ürünü Nasa Patentli Dikkat eksikliği hiperaktivite ilaçsız eğitimsel tedavi programıdır. Uygulanan sistem Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite sorunu olan çocuklarda (6 yaş ve üzeri) ve yetişkinlerde dikkat ve algı problemini en aza indirerek okul başarısı ve iş başarısının artmasına yardımcı olur.Sistemin başarısı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olup Amerikan Ulusal Uzay Üssü NASA da da astronotların ve pilotların dikkat seviyelerini artırmak için kullanılmaktadır.
Son teknoloji ürünü gelişmiş program Dünya'daki tüm diğer dikkat ve hafıza eğitim sistemlerinden daha fazla sayıda ve daha uzun zamandır kullanılmaktadır.
Haftada 2-3 gün 45-50 dakikalık eğitim ile 1 ay sonunda değişiklikler görmeye başlarsınız. Ödevleri zamanında bitirmek dikkat dağıtıcıları yok saymak, azalan gündüz rüyaları, daha iyi başarı dereceleri ve daha iyi davranışlara artık ulaşabilirsiniz.
Gelişmiş Odaklanma: Dikkatinizi şu anda görebilseydiniz nasıl olurdu? Dikkatinizi ekranda görmek konsantrasyonu öğrenmeyi ne kadar kolaylaştırırdı? İşte programımız tam olarak bunu yapar.İşin sırrı programın beyin aktivitelerini izleyen algılayıcılı başlığında gizli. Eğlenceli video oyunlarını kontrol etmek için başlıkla beyin gücünüzü kullanırsınız. Harry Potter veya Star Wars’daki Luke Skywalker gibi düşünce gücünüz ile nesneleri oynatabildiğinizi hayal edin. Programda gerekli becerileri öğreten ve davranışları geliştiren oyunları oynarken, beyniniz mouse ve joystick yerine geçer. Eğlenceli oyunlar temel becerileri öğrenmeyi kolaylaştırır.
Sistem odaklanmayı ve konsantrasyonu artırmakla beraber fazlasını da sağlar. Dikkat dağıtıcıları yok saymak, hafızayı arttırmak, görsel organizasyon becerisini artırmak, görevi bitirmek ve yönergeleri takip etmek gibi esas becerileri geliştirir.
İşin sırrı programın beyin aktivitelerini izleyen algılayıcı başlığında gizli
Gelişmiş Davranış: Hiperaktivite ve impulsivite (dürtüsellik) okulda evde sık karşılaşılan sorunlardandır. Sistem çocuğunuzun kendini kontrol etme davranışlarını güçlendirir. Doğru davranışları öğretir. Daha çok odaklanma, daha az kıpırdanma davranışları bir kere kontrol edildikten sonra çocuğunuz daha rahat arkadaş edinebilecek ve okulda daha başarılı olacaktır.Kıpırdanmalar, mırıldanmalar,hayallere gitmeler ve dürtüsel davranışlar,bağırma ve cezalandırma olmadan şimdi kolayca geliştirilebiliyor.Gelişmiş odaklanma ve dikkat,gelişmiş davranışlara giden yolu açmaktadır.
Gelişmiş Akademik Başarı: Çocuğunuzun zeki olduğunu biliyorsunuz. DEHB akademik performansı etkileyebilir. Çoğu ebeveynde bunun için kaygılanır. Odaklanma eksikliği, bilgiyi öğrenmeyi güçleştirir ve DEHB’li çocukların okulda arkadaşlarıyla aynı seviyede öğrenmesini engelleyebilir.Programımız sınavlarda dikkati toplamayı, sınıfta öğretmeni dinlemeyi ve düzenli çalışmayı öğretir. Okuduğunu anlamayı artırır.Hafızayı güçlendirerek öğrenmeyi kolaylaştırır.Eğer çocuğunuzun okulda zorlanmasını görmekten yorulduysanız bu sistem tam size göre. Çünkü sistem sınıfta başarılı olmak için gerekli becerileri geliştirir. NASA tarafından Dikkat Eksikliği Hiperaktivite bozukluğu ve Öğrenme Güçlüğü olan bireylere yardım için geliştirilen sistem kendi alanında Dünya lideridir.
Gelişmiş Sosyal İlişkiler: Çocuğunuz okulda öğretmenleri ve arkadaşları ile nasıl geçiniyor? DEHB’li bir çocuğun ebeveynleri olarak, çocuğunuzun sınıfta odaklanmasını,ödevlerini zamanında bitirmesini ve dikkati dağılmadan öğretmenini dinlemesini istersiniz. Ayrıca arkadaşlar edinmesini, oyunlara ve faaliyetlere katılmasını da istersiniz. Çocuklar evde, aile kurallarına uymalı, ev ödevlerini yapmalı, ev işlerine yardımcı olmalılar.
Program bu becerileri öğretmede uluslararası liderdir.Sistem 1996’dan beri tüm dünyada DEHB’li çocuklara şunları öğretmektedir:
Okulda
Verilen görevi bitirmek
Yönergeleri takip etmek
Okul kurallarına uymak
Gününü ve işini planlamak
Arkadaşlar edinmek ve diğerleriyle iyi geçinmek
Evde
Ev işlerine yardımcı olmak
Aile kurallarına uymak
Ev ödevlerini bitirmek
Kardeşleriyle iyi geçinmek
Sistem kardeşler arası ve okuldaki çocuklar arası ilişkileri geliştirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite problemi olan çocuklarla ebeveynleri arasındaki ilişkiyi de geliştirir. Çocuğunuz dışlanmış ve farklı hissetmek zorunda değildir. Sistem çocuğunuza arkadaş edinme ve onlarla arkadaş kalma becerilerini öğretebilir.

Gürkan Yaşar

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR
İstanbul
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Gürkan YAŞAR'ın Makaleleri
► Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Psk.Serpil YILMAN KAYA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:14
Top