2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Liposuction (Liposakşın - Yağ Aldırma) Hakkında Bilinmesi Gerekenler:
MAKALE #6332 © Yazan Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM | Yayın Ocak 2011 | 5,389 Okuyucu
Liposuction “lipos=yağ” ve “suction=emmek” sözcüklerinin birleşiminden oluşmuştur ve “vakumla yağ emmek” anlamına gelmektedir. Vakumlu bir pompaya bağlı özel tasarlanmış kanüller aracılığıyla vücudun çeşitli bölgelerinden yağ emme tekniğidir.
Aslında, tüm yapılan işlemlerde amaç, vücudun çizgilerini değiştirmektir, kontur vermektir. Ülkemizde özellikle inanılanın aksine Liposuction (Liposakşın) kilo verme amacıyla yapılmaz. İdeal kilosuna yakın hastalarda vücutlarına kontur verilmesi amacı ile daha çok yapılmaktadır. Hastayı zayıflatmaya çalışmak hem cerrahın emniyetli kabul ettiği sınırlardan daha fazla yağ aspire etmesine neden olur hem de gerçek anlamda zayıflama sağlanamayacağı için hayal kırıklığına yol açar. Yağ aspirasyon miktarının Estetik cerrahın çizdiği limitler içinde kalmasının sağlanması çok önemlidir.
Komplikasyon oranları kronik hastalığı olmayan kişilerde özellikle yeterli önlemlerin alınması durumunda düşük seviyededir. Genel kanı, bu gerekli önlemlerin sayısının ve hastanın iyileşme süresinin alınan yağ miktarı ile doğru orantılı arttığıdır.
Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, devamlı ilaç kullananlar, aşırı şişmanlar, ameliyatta uzun süre kalınması, ameliyat sonrası aşırı ve uzun süren hareketsizliklerde hastalarda çok nadir görülen, görüldüğünde ise tedavi mümkün olan yağ emboli riskini arttırmaktadır. Görülmesinde alınacak önlem ve tedaviler açısından ofis ortamında değil de tam kapasiteli hastane şartlarında yapılması gereklidir.

Operasyon öncesi aspirin içilmemesi gerekir. Yoğun sigara içenlerin 1 hafta - 10 gün ara vermeleri yararlı olur ve operasyon sonrasında da 10 gün kadar içilmemesi veya sigara içiminin bırakılması yara iyileşmesi açısından yararlıdır.

Liposuction tek başına uygulanabilir olduğu gibi karın germe, kol germe hatta yüz-boyun germe ameliyatlarında da kombine tekniklerin içinde yapılabilmektedir. Özellikle bacak iç kısımlarında, karın bölgesinde altındaki yağ dokuları aspire edilen deri sarkabilmekte ve ek cerrahi müdahaleye gerek duyulabilmektedir.

En sık olarak, liposuction işlemi karın, bel, bacaklarda özellikle basenlere, diz içlerine, mide bölgesine ve kalçalara uygulanmaktadır. Kollara ve son zamanlarda da ayak bileklerine uygulamalar da artmıştır ancak bu bölgelerdeki ödem biraz fazla olmaktadır.
Alınacak yağ doku miktarı ile ilgili henüz genel kabul görmüş bir formül olmamasına rağmen genellikle tek bir seansta tüm vücuttan toplamda 5000 cc üzeri aspirasyona sıcak bakılmamaktadır. Her estetik cerrahi müdahalesinde olduğu gibi liposuctionda da hastaya özel planlama yapılması gerekmektedir.

Liposuction (Liposakşın) girişimini takip eden ilk 6 hastalık süre istenilen sonuca ulaşmak için önemlidir. Bu süre içinde diyete dikkat edilmesi, önce hafif daha sonra ağırlığı yavaş yavaş artacak şekilde spor aktivitelerinin hasta tarafından yapılması arzulanmaktadır.

Liposuction erkeklerde meme büyüklüğünde de (jinekomasti) sıkça kullanılmaktadır. Aşırı meme büyüklüğü olmayan hastalarda tek başına tedavi edici özelliği vardır. İleri derecede olanlarda ameliyatı kolaylaştırıcı etkisi de bulunmaktadır. Bu hastalarda meme ve yağ dokusunun, iz meme başı etrafında kalacak şekilde, cerrahi ile alınması gerekmektedir.

Liposuction (Liposakşın) ameliyatı fiyatları bu ameliyatı yapacak ekibe ve yapılacak hastanenin koşullarına ve markasına göre değişmektedir. Liposuction ameliyatı resim ve/veya video görüntülerini ameliyatı yapacak ekipten görmek isteyebilirsiniz. Liposuction ameliyatlarını Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanlarının yapmaları önerilmektedir. Tanı ve tadavi için doktorunuza başvurunuz.

OP DR GÖKHAN ÖZERDEM


Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Liposuction (Liposakşın - Yağ Aldırma) Hakkında Bilinmesi Gerekenler:" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gökhan ÖZERDEM Fotoğraf
Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
Antalya
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'in Makaleleri
► Yanık Hakkında Bilinmesi Gerekenler Op.Dr.Aliye Ceyla ÖZBAYOĞLU
► Karın Germe Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM
► Liposuction (Liposakşın) Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Liposuction - Yağ Aldırma Dr.Güner UYSAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Liposuction (Liposakşın - Yağ Aldırma) Hakkında Bilinmesi Gerekenler:' başlığıyla benzeşen toplam 53 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Ameliyatı Aralık 2012
► Erkeklerde Estetik Cerrahi Aralık 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:44
Top