2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gerçek Aşk Var mı?
MAKALE #6435 © Yazan Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL | Yayın Şubat 2011 | 62,644 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
Gerçek Aşk Var Mı?

Aşk, öyle aniden oluşan bir duygu değildir. Aşık olan herkesin kıskanç olması da gerekmiyor.

Gerçek Aşk Aniden Olmaz

Yıldırım aşkı diye birşey yoktur! Görür görmez oluşan hisler aşk değil, karşılıklı çekimdir. Pek çoğumuz bu tip yargıları kendimiz yaratırız. 'İlk görüşte aşık oldum' demeyi severiz. Gerçekte, görünüşü ve davranışlarıyla tam aradığımız gibi birini bulmak, yalnızca çekim duymak anlamına gelir. Bu çekim ileride aşka dönüşebilir. Bunun için zamana ihtiyaç vardır.

Kıskançlık Aşkın Göstergesi Değildir

Bu sadece sıklıkla düşülen bir yanılgıdır. 'Ne kadar çok kıskanırsa, o kadar aşıktır' ya da 'Seven insan kıskanır.' Birbirini gerçekten seven iki insan arasında makul bir kıskançlık olması doğaldır. Sahiplenme duygusunun da aşkla falan bir ilgisi yoktur. Yüksek dozda kıskançlık ve sahiplenme kişinin egosundaki bir sorundan kaynaklanır. Aşırı kıskançlık yapan kişilerde, özgüven eksikliği, sevgi açlığı, kaybetme korkusu, gelecek korkusu ve yalnız kalma korkusu vardır.

Hayallere Dalmak Sevgi Değil, Karasevda Belirtisidir


Gerçek aşk, karşıdaki kişinin mutluluğunu, iyiliğini, huzurunu düşünmektir. Karasevda ise, ben-merkezcidir. Kişi, karşısındakini düşünmez. Kendi iyiliğine, kendi mutluluğuna ve mutsuzluğuna odaklanmıştır. Bu durumda aşık olunan sevgilisi değil, aşkın kendisidir. Aşık olmaya aşık olurlar. Kendilerini iyi hissettikleri için aşık olmaya aşık olurlar. Sevgili sadece objedir.

Aşk, Sevilen Kişinin Kusurlarını Görmemek Değildir

Aşık kişi, sevdiğinin kusurlarını anlamasına ve bilmesine rağmen sevmeye devam eder. Karşısındaki kişiyi kusursuz olarak görmek aşkın değil, karasevdanın belirtisidir. Mutsuz bir ev yaşamı kişiyi yanılgıya sürükleyebilir. Pek çok bekar insan, yaşadığı aile ve ev hayatını dayanılmaz bulduğu için evlenmek ister. Aşık olduğunu zanneder. Aşık olursa eğer ailesini evlilik için ikna edecektir. Bir çok genç kız, sevgilisini kendisini kurtaracak olan beyaz atlı prens olarak görür. Oysa tek isteği kurtulmaktır. Aşk değil!

Aşk her zaman bulutların üzerinde olmak değildir. Ayakların yere basması da gerekir. Bir evlilikte en temel nokta para ve çocuklardır. Evlenmeyi düşünen gençler, birbirlerinin bu konudaki görüşlerini bilmelidir. Bu konular gündeme gelmemişse, hiç konuşulmamışsa, romantizm seviyesinden aşk mertebesine geçilememiş demektir.

Aşk sıkıntı çekmek anlamına gelmez. Kader ortakları olmakla, aşkın kahramanları olmak arasında fark vardır. Çiftler ortak sıkıntıları paylaşabilir. Bu paylaşım aşkın kendisi değildir. Genç çiftler bu noktayı sık sık gözden kaçırırlar. Evlilik kararı, aşktan değil, ortak acılardan ve sıkıntılardan kaynaklanıyorsa bu hatadır.

Aşk, iki kişi arasında çok özel bir bağdır. Mahremiyet, en ince ayrıntısına kadar gözle önüne seriliyorsa bu gerçek aşk olamaz! Bu durum, ancak gurup içerisinde prestij kazanma arzusu olarak tanımlanabilir. Aşk, ruh ve beden uyumudur. Karşıdakini, olduğu gibi kabullenmektir. Onu değiştirmeye çalışmak değildir. Aşk, saygıyı kaybetmemektir. Sadakattir. Eğer kendinizi aşık olduğunuz kişiye endeksleyerek yaşıyorsanız bu aşk değildir. Sağlıksız, saplantılı bir tutkunun içerisinde çırpınmadır sadece. Aşk, sevdiğiniz kişinin huyunu suyunu, kişilik özelliklerini tanımak ve keşfetmeye çalışmaktır. Eğer, bir anda aşık olduğunuzu düşündüğünüz kişinin tüm özelliklerini keşfettiğinizi düşünürseniz, o kişi artık size heyecan vermeyecektir. Aşk zaman zaman merak duygusu uyandırmaktır.

Aslına bakarsanız aşk, aşık olduğunuzu zannettiğiniz kişinin aslında beş para etmez biri olduğunu anlayana kadar geçen zamandır!
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Gerçek Aşk Var mı?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     73 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Necdet GONCAGÜL Fotoğraf
Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
İzmir
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün Yazıları
► 2 Yaş Sendromu Gerçek mi? Psk.Seda BOYACIOĞLU
► Gerçek Ebeveynlik Psk.Cüneyt KAYA
► Gerçek Kendilik Kapasiteleri Psk.Meral AYDIN
► Hayaller Gerçek Olsa Psk.Melisa KÜÇÜK DEDEOĞLU
► Mutluluğun Gerçek Formulü Psk.İzzet GÜLLÜ
► Psikiyatrinin Gerçek Yüzü Psk.İzzet GÜLLÜ
► Hayal Et Gerçek Olsun! Psk.Dnş.Perihan SAYIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Gerçek Aşk Var mı?' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Herşey Yalan Mart 2011
► Aşk Acısı Çekiyorum Şubat 2011
► Aldatanı Affetmeyin ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
► Sevgi Arsızı Şubat 2011
► Kaybedenlerden Misiniz? Şubat 2011
◊ Köşe Yazılarım Şubat 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:35
Top