2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aldatanı Affetmeyin
MAKALE #6443 © Yazan Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL | Yayın Şubat 2011 | 70,773 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
Merhaba, benim kadar herkese “Aman affedin, Allaha’a havale edin, onu da affedin, bunu da affedin” diye telkinde bulunan bir başkası yoktur sanırım. “Hoş gör sen, affet gitsin aldırma, büyüklük sende kalsın sonunda” sözleri sevgili Ajda Pekkan sayesinde hayatımıza girip, bir felsefe şeklini almıştır. Herkesi, her şeyi affedin, büyüklük tabi ki sizde kalsın. Fakat sadece sizi aldatan kocanızı affetmeyin. Affederseniz yine yapar! Erkeğin “aldatma” konusundaki algısı, kadınınkinden farklıdır. Erkek, günübirlik, gecelik yaşadığı ilişkiyi, aldatma olarak kabul etmez. Erkeğin, eşini aldattığını anlaması için aşık olması gerekir. Ancak bir başka kadına aşık olursa “aldatmış” olur. Günübirlik, gecelik ilişkiler aldatmadan sayılmaz. “Erkeğin elinin kiridir, geçer gider” ya da “Eeee erkek adamım ne de olsa, arada sırada kaçamak yaparım” der. Çünkü ona böyle öğretilmiştir. Çünkü ona bu rol verilmiştir... Sizi aldatan eşinizi affederseniz, bunu yine yapacaktır. “Benim hanım biraz bağırır-çağırır, bir-iki gün küser nasıl olsa beni affeder” diye düşünmemesi lazım. Kendisini aldatan eşini affeden kadın, hep aldatılmaya mahkûmdur. Affedecekseniz eğer, ona bu affetme sürecinde unutamayacağı dersler verin. Yalvartın. İyice burnunu sürtün, ondan sonra affedin ki bir daha böyle bir teşebbüste bulunmadan önce kırk kere düşünsün.

Kadın, aldatıldığını nasıl anlar?

Aldatılan kadın, eşinin kendisini aldattığını hemen, anında anlar. Bunun nedeni; kadınlar ilişkiye başlarken, taa en başından itibaren aldatılma korkusuyla başlar. Buna göre önlemini alır. Kadınların algıdaki seçicilikleri, erkeğinkinden daha yüksek olduğu için, bir kokudan, bir saç telinden, bakışlardaki ve tavırlardaki en ufak değişiklikten hemen şüphelenip anlar. Ben yine de sizlere birkaç ipucu vereyim: Eşiniz, kişisel bakımına, giysilerine eskiye nazaran daha özen gösteriyorsa, eve geliş gidiş saatleri değişmişse, cep telefonu sessizdeyse veya kapalıysa, masaya otururken telefonunu ters çevirip koyuyorsa, iş toplantıları, iş seyahatleri artmışsa, gün içerisinde sizi arama sayısı artmışsa... Artık biraz şüphelenseniz iyi olur. Sizi eskisinden daha sık arayıp “Canım bugün ne yapacaksın?” diye sorular soruyorsa, bunu sizi düşündüğünden, merak ettiğinden değil, kendini garantiye almak için yapıyordur. Sizin günlük programınızı öğrenip, o da kendi planını ona göre yapacaktır. Kendi özgür zamanını tespit etmek için ne yapacağınızı soruyordur! Bir de bazı adamların yurtdışı iş seyahatleri olur. Gidilen ülke çok önemlidir. Mesela hiç bir erkek Rusya’ya, Ukrayna’ya, Moldova’ya, Uzakdoğu’ya, Hollanda’ya tarihi, turistik ve ören yerlerini görmek için gitmez!

Erkek, aldatıldığını nasıl anlar?

Kolay kolay anlayamaz. Erkek, aldatılabileceğini düşünmez ki! Egosu bunu düşünmeye izin vermez. “Ne demek? Karım beni nasıl aldatabilir? Böyle bir şey benim başıma gelmez” diye düşünür. Bununla yüzleşmek istemez. Böyle bir şeyi düşünürse erkekliğinden ödün vermiş gibi hisseder. O yüzden düşünmez. Evli bir kadın, ruhsal bir sorunu yoksa eşinden sevgi, şefkat ve sadakat, ilgi alaka görüyorsa aldatmaz. Aldatırsa eğer çok detaylı kurgu yapabilme yeteneğinden dolayı yakalanmaz. Yakalanıyorsa, kendi yakalanmak istediği için yakalanıyordur. Kendisini aldatan eşini cezalandırmak için o da aldatır ve yakalanır. “Öyle aldatılmaz, böyle aldatılır” demek için yakalanır. Bunu yaparken sonuçlarını da göze almıştır. Kadınlar aldatırken ipucu bırakmazlar. Ancak her suç işleyen bir gün mutlaka hata yapacaktır. Yaptığı belirgin bir hata varsa yakalanır.

Teknoloji aldatmayı kolaylaştırdığı gibi, yakalamayı da kolaylaştırmıştır. Cep telefonları, bilgisayarlar, aldatmak için ve yakalamak için işi kolaylaştıran objelerdir. Aldatan erkek karısı tarafından affedilirse, bunun normal bir şey olacağını düşünerek tekrar ve daha profesyonelce aldatır. Artık tecrübe kazanmıştır. Hata yapma riskini en aza indirir. O yüzden affederseniz, siz bilirsiniz. Affedin ama hemen değil. Biraz kıvrandırın... Bu haftaki yazımı Mevlana’nın bir sözüyle bitirmek istiyorum “Ben sen olayım, sen ben ol” Sağlıkla kalın...
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aldatanı Affetmeyin" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     15 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Necdet GONCAGÜL Fotoğraf
Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
İzmir
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Aldatanı Affetmeyin' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
► Herşey Yalan Mart 2011
► Aşk Acısı Çekiyorum Şubat 2011
► Sevgi Arsızı Şubat 2011
► Kaybedenlerden Misiniz? Şubat 2011
► Gerçek Aşk Var mı? ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
◊ Köşe Yazılarım Şubat 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:53
Top