2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aldatılan Kadın, Aldatılan Adam
MAKALE #6444 © Yazan Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL | Yayın Şubat 2011 | 9,263 Okuyucu
’Erkek aldatır ama kadın aldatmaz’ önyargısı çok uzun zaman önce yıkıldı. Farklılık, aldatmayı tercih ettiren nedenlerde. Günümüzde kadın, erkeği 3 nedenden ötürü aldatıyor.

Son yıllardaki boşanma davalarına baktığımızda kocalarını aldatan kadınların sayısında artış dikkat çekiyor. İstatiksel veriler erkeklerin oranına yakın bir oranda, kadınların da eşlerini ya da sevgililerini aldattığını gösteriyor. Peki, bir kadın, eşini ya da birlikte olduğu erkeği neden aldatır?

Buna hemen şöyle yanıt bir verilebilir: Bir erkek hangi sebeplerden ötürü aldatıyorsa, evli kadın da aynı nedenlerden dolayı aldatır. Aslında durum o kadar basit değil. Evli kadının eşinin aldatmasının temelinde hormonal nedenler, intikam duygusu ve kendini güvence altına almak yatmaktadır.

Evli Kadınlar neden Aldatır?
Normal giden evlilikte, kadında aldatma eğilimi olmaz. Genelde gördüğümüz intikam alma duygusudur. Eşi kendisini aldatıyorsa ve kadının dominant bir karakteri varsa aldatır, aldattıktan sonra da pişmanlık duyar. Eğer eşini sevmiyorsa aldatma olayı genelde günübirlik olmaz. Evleneceği, yaşamını birleştirebileceği bir insanı bulur. Daha sonra bu kişiyi garanti ettikten sonra eşini bırakır.

Erkeklerin Aldatma Nedenleri Kadınlarınkinden Farklı mı?
Aldatmayan erkek yoktur. Erkekler hormonları dolayısıyla tek eşli kalamazlar. Erkeklerde güdüsel olarak mümkün olduğunca fazla dişiyi dölleyerek neslini devam ettirme iç güdüsü vardır. ’Benim eşim tek eşli’ diyen kadın kendi kendini kandırır. Erkekler durmadan dışarıya açılma eğilimindedir. Fakat hangi kadına aşıksa, hangi kadınla evliyse onunla yaşamını devam ettirmeyi tercih ederler. ’Karısını boşayacak benimle evlenecek’ diye düşünen kadın, hayatının hatasını yapar.

Kadınlar Neden Aldatır?
Nedenleri üç gruba bağlayabiliriz.
Hormonal nedenlerden dolayı masum aldatmalar. Yani cinsel tatmin için olan aldatmalar. Kadın da erkek gibi farklı cinsel paylaşımlar yaşamak ister.

İkinci neden; Bir kadın, iyi giden bir evliliği olduğu halde eşinin kendisini aldattığını hissettiyse intikam almak için aldatır. Bu durum psikolojik ve depresyon gibi sorunları beraberinde getiren hadiseler yaratır.

Üçüncü neden, eğer kötü giden bir evliliği varsa kadının, başka bir erkek bulmak amacıyla aldatır. Bu tarz aldatmalarda kadın durduk yerde kendini maceraya atmaz. Eşinden memnun değildir, onu maddi manevi yetersiz buluyordur. Bu sebeple başka bir erkeği garantilemek ister. Nasılsa eşiyle arasında problem yoktur ya da boşanmadan yeni bir olay yaşayacağım diyerek bunun altyapısını hazırlar. Dolayısıyla aldatır ve eski eşiyle boşanır. Yenisiyle evlenir ya da beraber yaşar.

Üçüncü grup aldatmalarda kadın yine evlenmek ya da birlikte yaşamak için mi aldatmış oluyor?

Kadın severse, aşık olursa, yapısı gereği iki eşliliği kabul etmez, birine bağlı olmak ister. Kendini garanti altına almak istemesi, ait olma duygusuyla hareket ettiği içindir. Eğer eşiyle arası bozuksa, evlilik kağıt üzerinde sürüyorsa bir garantör arar. Gerek duygusal, gerek ekonomik nedenler. Dolayısıyla o garantiyi bulduktan sonra birincisinden boşanır. Bu aldatma mıdır? değil midir? bu tartışma konusudur. Bitmiş bir evliliğin sürecini hızlandırmak için destek arayışıdır.

Erkekler daha maceracıdır, kadınlar daha garanticidir. Kadın hiçbir zaman evde oturan, pısırık bir adam istemez. Yapılan araştırmalar, böyle durumda yani erkek pısırıksa, maddi manevi her tür daha az getirisi varsa, eğer çocuk da varsa, kadındaki erkeğe karşı olan güven duygusu yitirilmeye başlamıştır, kadın her durumda birine ait olmak ister. Evdekine de ait olmayı istemediği için kadın kendini garanti altına almadan aldatmaz.

Sağlıkla kalın.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aldatılan Kadın, Aldatılan Adam" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Necdet GONCAGÜL Fotoğraf
Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
İzmir
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün Yazıları
► Bu Adam Hiç Büyümeyecek mi? Psk.Dnş.Ümran ÖRKÜN
► Kadın Psikolojisi Psk.Ebru Ceylan TEZER
► Kadın Cinselliği Psk.Meltem BİLGİCİ
► Kadın Psikolojisi Psk.Deniz AKINCI
► Kadın Olmak Psk.Özlem SANAN ŞENBAY
► Kadın Depresyonları Psk.Namık ACAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Aldatılan Kadın, Aldatılan Adam' başlığıyla benzeşen toplam 33 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Herşey Yalan Mart 2011
► Aşk Acısı Çekiyorum Şubat 2011
► Aldatanı Affetmeyin ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
► Sevgi Arsızı Şubat 2011
► Kaybedenlerden Misiniz? Şubat 2011
► Gerçek Aşk Var mı? ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
◊ Köşe Yazılarım Şubat 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:51
Top