2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Eski Sevgililer, İyi İnsan Olmak ve Alternatif Sevgililer Günü
MAKALE #6474 © Yazan Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL | Yayın Şubat 2011 | 6,333 Okuyucu
Bazen herşey bitti zannedersiniz, aslında daha yeni başlıyordur. Bazen, "Beyaz bir sayfa açtım, herşeye yeniden başlıycam" dersiniz, aslında herşey çoktan bitmiştir!..

Ayrıldığınız sevgiliniz, sevgililer gününden birkaç gün önce aramış. Pişman olmuş. Kuyruğunu kıstırmış, geri dönmek istiyor. Ne yaparsınız? Aynı suyla iki kere yıkanılır mı? Yoksa "Ona bir şans daha mı vermeliyim" diye düşünürsünüz? Yoksa, "Ben bununla bir kere daha görüşeyim de bakalım ayrılmakla iyi mi yapmışım?" diye kendinizi mi kandırırsınız? Hiç düşündünüz mü, acaba kürkçü dükkanına neden geri dönmek istiyor? Sizi çok sevdiğinden mi? Daha iyisini bulamadığından mı? Vicdanını rahatlatmak için mi? Siz de onun takıntılarından biri olduğunuz için mi?

Giderken "Gözümden düşersin geri döndüğün zaman" gibi laflar ettiniz. Efelik yaptınız. "Sana beddua etmiyorum. Seni Allah'a havale ediyorum" gibi sözler söylediniz. Söylenilen sözleri, üstü kapalı hakaretleri, dolaylı bedduaları hiç söylenmemiş mi kabul etmeli? Yok mu saymalı? Bilemedim. Acaba ne yapmak lazım? Bir kere daha görüşüp, bir şans daha mı vermeli?

İyi İnsan Olmak

Bebekler ve hayvanlar sizden hoşlanıyorsa, size yakınlık gösteriyorsa, siz iyi insansınız demektir. Onlar iyiyi ve kötüyü hissederler. Sahte ve riyakar sevgiyi, gerçeğinden hemen ayırt ederler. Apartman komşunuz pişirdiği yemekten size de ikram ediyorsa, arkadaşlarınız evlerinin yedek anahtarlarını size emanet ediyorsa; iyi insansınız. Bir tanıdığınız, kendi hayatıyla ilgili çok özel sırlarını sizinle paylaşıyorsa, yakınını kaybettiğinde, hastalandığında, başına kötü birşey geldiğinde sizi arıyorsa iyi bir insansınız. Gecenin üçünde telefon açıp "Sana çok ihtiyacım var, gel omuzunda ağlamak istiyorum" diyebileceğiniz kaç kişi var? Kaç kişi siz aradığınızda gecenin üçünde koşa koşa gelir? En az bir kişi varsa siz iyi birisiniz. Bütün hayatınız boyunca, kendinizi "Kötü gün dostu" gibi hissettiyseniz, bütün hayatınız boyunca "Hep karşılık beklemeden verdim" diyebilmişseniz, bütün hayatınız boyunca 'Kullanıldığınızı' hissettiyseniz; siz iyi bir insansınız. İyi bir insan olmanın bedelini, kendinizi 'Aptal ve Enayi' gibi hissederek, insanların nankörlük ve vefasızlığını dibine kadar hissederek ödediyseniz, en iyi insanlardan bir tanesi; sizsiniz...

Alternatif Sevgililer Günü

Eğer sevgiliniz yoksa hiç üzülmeyin. Sevgililer Günü, sadece sevgiliyi hatırlamamız gereken bir gün değildir. Kime ve neye karşı sevgi besliyorsanız, sevginizi göstermek için bir fırsattır. Anne- baba sevgisi, Allah sevgisi, hayvan sevgisi, arkadaş sevgisi de bu özel günde gösterilmeli diye düşünüyorum. Sevgililer Günü'ne karşı değilim. Anneler Günü'ne ve Babalar Günü'ne karşıyım. Annesi ve babası olmayanlar için kimbilir ne zor geçer o günler? Kimbilir nasıl içleri buruklaşır? Sevgiliniz yoksa bile, Sevgililer Günü'nü, yerine başka sevgilerinizi koyarak mutlu-mesut geçirebilirsiniz. Anne-babanız yoksa yerine neyi koyacaksınız? Hep söylerim; sevdiklerimiz eğer bugün hayattalarsa, nefes alabiliyorlarsa, onlarla birlikte mutlu an sayımızı artırmaya çalışmamız lazım. Bir gün ya onlar, ya biz hayatta olmayacağız. Kalanlar, gidenleri işte o mutlu anlarla hatırlayacaklar...

Psikolojik Danışman
Necdet Goncagül
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Eski Sevgililer, İyi İnsan Olmak ve Alternatif Sevgililer Günü" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Necdet GONCAGÜL Fotoğraf
Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
İzmir
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL'ün Yazıları
► Kaprisli Sevgililer Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
► Sevgililer Gününe Özel.. Psk.Burçin KOYUNCU
► Narsisistler, Acımasız Sevgililer! Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
► Anne Olmak ve Anneler Günü Psk.Serap DUYGULU
► İnsan Olmak... Öznur SİMAV
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Eski Sevgililer, İyi İnsan Olmak ve Alternatif Sevgililer Günü' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Herşey Yalan Mart 2011
► Aşk Acısı Çekiyorum Şubat 2011
► Aldatanı Affetmeyin ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
► Sevgi Arsızı Şubat 2011
► Kaybedenlerden Misiniz? Şubat 2011
► Gerçek Aşk Var mı? ÇOK OKUNUYOR Şubat 2011
◊ Köşe Yazılarım Şubat 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:12
Top