2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüz Germe Estetiği
MAKALE #6601 © Yazan Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM | Yayın Mart 2011 | 5,194 Okuyucu
Yüz germe operasyonu tek başına yapılabildiği gibi endoskopik veya açık alın germe, göz kapağı cerrahisi, burun ameliyatları gibi diğer ameliyatlarla kombine edilerek de yapılabilir. Yüz germe için en iyi aday boyun derisi sarkmaya başlayan, derisi elastik ve kemikleri güçlü olan hastalardır. Hastaların çoğu 40-60 yaşlarındadır. 34 yaşında hastamız olduğu gibi çok daha yaşlı, 70 yaş gibi, hastamız da olmuştur. Önceleri daha çok belirli bir gelir düzeyine sahip kişilerin ve hanımların operasyonu iken günümüzde toplumun çeşitli kesimlerinden hastalarımız olmaktadır.

Yüz germe ameliyatı yaşlanma sonucunda bollaşan yüz derisinin uygun yerlerden kesilip yüzün yan taraflarından arkaya-yukarı doğru çekilerek gerilmesi ve fazla kısımlarının kesilerek tekrar dikilmesinden ibarettir. Ameliyat izi saçlı deri içinden veya hemen önünden başlar, kulak hizasında kulağın önüne geçer sonra kulak arkasında tekrar saçlı deri içine girer. Ancak planlanan operasyona ve yüzdeki sarkmanın şiddetine bağlı olarak bu insizyon hattı daha kısa olabilir. Hatta daha genç hastalarda, belirgin deri fazlalığı ve özellikle de yüzün alt kesimleri ve boyun bölgesinde sarkma yok ise endoskopik ve/veya ağız içinden girilerek de yüz germe operasyonunu gerçekleştirmek mümkündür. Kulak önünde kalan kısmı ameliyat sonrasında görülebilecek yegane kısmıdır. Bu nedenle çok ince dikişlerle dikilerek çok az iz kalması amaçlanır.

Yüz germe ameliyatı, yaşlanmayı durdurmaz, yüz görüntünüzde gençleşme sağlar. Yaşlanma saati geri döndürülür, ama bu saat ameliyat sonrası da çalışmaya devam eder. Operasyonun etkinliği ve etki süresi yapılan operasyonun genişliğine ve kişisel özelliklere bağlıdır (örneğin stresli bir yaşam, sigara, güneş, az uyku, kötü beslenme, bazı genetik özellikler vb. yaşlanmayı hızlandıracak, dolayısı ile de operasyonun etki süresini kısaltacaktır). Ancak yüz germe için ortalama 10 yıl, boyun bölgesi içinse daha uzun ortalama etki süresi telaffuz edilmektedir.

Ameliyat yapılacak olan cerrahi tekniğe göre ortalama 2 saat civarında sürer. Genellikle genel anesteziyle yapılır. Ameliyat sonrası ameliyat sahasındaki derinin bir miktar hissizliği oldukça normaldir; birkaç hafta veya ayda geçecektir. Hastaların çoğu 10 gün ila 2 hafta arasında işine dönebilir. Yüz germe ameliyatı isteyen kişilerin sigara içmemeleri ve ameliyat sonrası Estetik cerrahın tüm önerilerine dikkat etmeleri çok önemlidir. Yüz germe ameliyatları teknik ve ince çalışma gerektiren özen isteyen ameliyatlardır. Mümkün olan en kısa sürede bitirilmesi hastanın konforu, daha az anestezi alması ve biran önce normal aktivitelerine başlaması açısından önemlidir.


En önemli konulardan biri, yüz mimik kaslarını hareket ettiren yüz sinirinin (fasiyal sinir) korunmasıdır. Sadece derinin değil deri altı dokuların da gerilmesi, uzun süreli olumlu sonuçlar konusunda daha tatmin edici olmaktadır.

Yüz germe ameliyatları yüzde yapılan diğer girişimlerle beraber daha kombine, yüz güldürücü ve tatmin edici sonuçları sağlayabilmektedir.

New York'taki yüz gençleştirme ile ilgili bir toplantıda (Cutting Edge Symposium, Aralık 2010) ameliyatsız yüz germe veya iple askı yöntemlerinin sadece sınırlı bir hasta grubunda başvurulması gereken girişimler olduğu da vurgulanmıştır. Aynı toplantıda yüz germe beraberinde yapılan yağ enjeksiyonlarının bir çok hastada sonuçları daha da tatmin edici hale getirdiği belirtilmiştir.

OP DR GÖKHAN ÖZERDEM

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yüz Germe Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Gökhan ÖZERDEM Fotoğraf
Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM
Antalya
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Gökhan ÖZERDEM'in Makaleleri
► Yüz Germe( Facelift) Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Karın Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Kol ve Bacak Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Sırt Germe Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Uyluk Germe Estetiği Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Karın Germe Estetiği Dr.Güner UYSAL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yüz Germe Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Ameliyatı Aralık 2012
► Erkeklerde Estetik Cerrahi Aralık 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:37
Top