2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazerle Diş Beyazlatma
MAKALE #6825 © Yazan Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU | Yayın Nisan 2011 | 24,251 Okuyucu
LAZERLE DİŞ BEYAZLATMA

Günümüzde her bireyin sloganı’ Daha iyi bir görünüm’.Daha iyi bir görünüm derken bedensel anlamda görünüm. Bakımlı saçlar, bakımlı bir cilt ve bakımlı dişler.
Dişlerin bakımlı görünüme sahip olması için üzerinde lekelenmelerin olmaması , beyaz ve parlak görünüme sahip olması gerekiyor.Elbetteki diş eti sağlığının da yerinde olması gerekiyor ama bu ayrı bir konu.

Dişlerin koyu renkli gözükmesinin çeşitli sebepleri vardır.Kimisi doğuşdan sarıdır veya lekelidir.Eskiden bu durum kişinin kaderiydi.Ama günümüzde bir çok beyazlatma yöntemiyle sarı ve lekeli dişlerin çözümü mümkün.Bir çok beyazlatma yöntemi ve tekniği dişlerinizi daha beyaz bir görünüme kavuşturabilir.Bu yöntemler den birisi olan lazerle diş beyazlatma hakkında genel bilgileri bu makalemde size genel olarak anlatacağım

ÖNCELİKLE ŞUNDAN BAHSETMEK İSTİYORUM,DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMLERİ KİMLERE UYGULANIR?

1-Dişlerin rengi zamanla sararmış kişilere. Genç iken beyaz dişlere sahip olup zamanla dişleri sararan bireylere. Bu bireyler dişlerine çok özenseler dahi zaman içinde mine tabakasının incelip, dişin altındaki esas dişe rengini veren dentin tabakasının renginin barizleşmesi ile diş daha sarı gözükür.
2-Bazı tip antibiyotiklerin 12 yaş altında kullanılmaması gerekir.Bu antibiyotikler tetrasiklin grubu antibiyotiklerdir.Dişlerde sarı hatta kahverengi renklenmelere sebep olurlar.Çok yoğun lekelenmeler olmadıkça beyazlatma ile giderilebilirler.
3-Flororis dediğimiz dişin iç kısmında mevcut olan renklenmelerde.
4-Doğuştan sarı dişlere sahip bireylerde.( Nasıl bazı insanın saç rengi siyah bazısının sarıdır.)Dişlerin de rengi kişiye özel olarak farklı olabilir. Özellikle beyaz tenli insanların dişleri daha sarı gözükür.
5-Estetik bir diş uygulaması yapılırken restorasyonun renginin beyaz olması istendiğinde alt dişlerin renklerinin de açılması gerekir.
6-Kanal tedavisi veya travma sonucunda zedelenmiş dişler morararak renk değiştirirler, bu tip dişlerde uygulanır.
7-Dişler gelişimlerini ağız içinde daha tamamlanmadan geçirilen ateşli hastalıklar sonucunda sararır ve renk değiştirirler.Bu tip bireylerin dişlerin de

BEYAZLATMA KİMLERE YAPILAMAZ?

1- 18 yaş altı bireylere
2- Hamile bireylere
3- Çay ve sigarayı çok yoğun tüketen ve tedavi esnasında bunların kullanımını kısıtlayamayanlar da
4- Kullanılan solüsyona alerjisi olanlarda
5- Dişlerde çatlak ,kırık, ve dişeti çekilmesi sonucu kök yüzeylerinin açığa çıktığı durumlarda.
6- Dişte porselen ve kompozite tarzında restorasyon olanlarda.

BEYAZLATMA NASIL UYGULANIR?

Öncelikle diş yapısının ve kişinin bu tedaviye uygun olup olmadığı değerlendirilir.Uygun bireylerde mutlaka resim alınır.Diş renginin ilk hali kaydedilir.Eğer kişinin dişindeki renklenme koyu ve inatçıysa ev tipi beyazlatma yapılmalıdır.
Lazer ile beyazlatma yapılmadan önce;
- Dişler flour içermeyen bir macunla fırçalanmalıdır.(Kişi seansa gelmeden önce)
- Dişler pomza ile temizlenir.(Beyazlatma seansının başlangıcın da)
- Dişetleri ve dudaklar özel koruyucularla koruma altına alınır.
- Dişlere beyazlatıcılı jel-toz sürülerek her bölge 30 sn lik ışınlamalara tabi tutulur. Bu ışınlama süresi her diş için kullanılan cihaza ve jele göre değişir..
- Koruyucu jel ve koruyucu bariyerler uzaklaştırılarak seans tamamlanır. İhtiyaç duyulursa ev tipi beyazlatmaya devam edilir.
- Ev tipi beyazlatmaya devam edilMEYECEK ise 24 saat içinde bireyin çay , kahve ,sigara gibi dişin renklenmesine neden olabilecek içecek ve yiyeceklerden mutlaka uzak durmak gerekir.

LAZERLE DİŞ BEYAZLATMANIN ÖMRÜ NE KADARDIR?

Bu süre kişiden kişiye değişmektedir. Genel olarak 2- 3 yıl sürelidir.Bu süre zarfında kullanılan çay , kahve miktarı ve ağız bakımı çok önemlidir.Çay kahve tüketimine dikkat edilip, ağız bakımı iyi yapılır ise bu süre uzayabilir.Tersi durumda da süre kısalır.
Diş beyazlatıcılı yan ürünler doktor tavsiyesi ile kullanılırsa bu süre uzar.

SORU –CEVAPLAR
LAZERLE BEYAZLATMA DİŞE ZARAR VERİRMİ?
Tüm beyazlatma yöntemlerin de olduğu gibi uygun endikasyon konulur ve kişiye özel zaman ve ilaç ayarlamaları yapılır ise dişe herhangi bir zararı yoktur.

TÜM KURALLARA UYULMASINA RAĞMEN DİŞİM BEYAZLATILDIĞI SEANSIN SONUNDA BİR GÜN SIZLADI NORMALMİDİR?
Tüm beyazlatma yöntemlerinin sonunda dişlerimizde kısa süreli bir hassasiyet olması oldukça normaldir. Hassasiyet giderici macunlar hassasiyetinizin azalmasında yardımcı olacaktır. Hiç endişe etmeyin 24 saatte hassasiyetiniz tamamen geçecektir.

BEYAZLATMA TAMAMLANDIĞINDAN NE KADAR SÜRE SONRA ÇAY ,KAHVE GİBİ BOYAYICA ŞEYLER KULLANABİLİRİM.
Beyazlatma işlemini tamamlandıktan sonra beyazlatma 24 saat daha devam eder.Bu nedenle bu süre zarfında kesinlikle çay ,kahve gibi boyayıcı ajanlar kullanılmamalıdır.


LAZER İLE DİŞ BEYAZLATMA AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİN DE YASAKLANMIŞ BİR TEDAVİ YÖNTEMİ OLDUĞUNU DUYDUM:BU NEKADAR DOĞRUDUR:
Diş beyazlatma yöntemlerinin içinde kullanımı her zaman gündemde olan lazerle beyazlatmanın da sınırları vardır. Dişte beyazlatma mevcut diş renginin 7-8 ton açılması yönünde yapılmalıdır. Bunun üzerinde bir beyazlatmayı beklemek ve istemek pek gerçekçi bir beklenti değildir. Amerikadaki yasak Amerikan halkının gerçekçi olmayan 10 -12 ton renk açılması yönündeki talepleri sonucunda gerçekleşmiş olan bir yasaklamadır.

Kaynak.www.lasersmile.co.nz/
www.lasersmile.co.nz/
www.teethwhiteningbest.com/teeth-whitening-professional-lasersmile.htm - Amerika Birleşik Devletleri -
Dt Fatma NUR Koyucu
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazerle Diş Beyazlatma" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU'nun Yazıları
► Diş Beyazlatma Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Mesut MUTLU
► Tek Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Murat KANLI
► Diş Beyazlatma Dt.Osman NURSAL
► Dişleri Beyazlatma Dt.Aykut TAŞKIN
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dr.Dt. Selim AYDIN
► Bleaching (Diş Beyazlatma) Dt.Yeşim TÜNAL GÜZEY
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dt.Ayşe GÜR
► Pratik Diş Beyazlatma Önerileri Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Lazerle Diş Beyazlatma' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Diş Hassasiyeti Nedir? Mayıs 2020
► Dental Detox Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:35
Top