2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Penis Büyüklüğü Kavramı: Penisim Büyük mü Yoksa Küçük mü?
MAKALE #7070 © Yazan Abdullah ÖZER | Yayın Haziran 2011 | 136,520 Okuyucu ÇOK OKUNUYOR
Penis Büyüklüğü hakkında bilmek istedikleriniz:

"Seks Zihinde Gerçekleşir- Kadınların %92'sinin penisin uzunluğundan çok sertliğine önem veriyor. " (Berlin / Almanya'da yapılan bilimsel bir anketin sonuçlarına göre)

Cinsel danışmanlıkta en sık görülen konulardan bir tanesi de ''doğa tarafından haksızlığa uğramış'' olmak, doğuştan kısa bir penise sahip olma konusudur. Neredeyse her erkek "Cinsel organım küçük mü?" ya da "Daha büyük olsaydı partnerim daha çok zevk alır mıydı?" sorusunu kendine sorar.'' Küçük'' olarak değerlendirilen bir penis, çoğu erkek tarafından erken boşalmadan daha büyük bir sorun olarak görülüyor.

Kadınların büyük veya küçük bir penis arasında ki farkı hissetmediği doğru mudur?

Evet, bu doğrudur. Vajinanın iç duvarları sinir hücrelerinden yoksun olduğundan kadınlar için penis büyüklüğü bir fark yaratmaz. Gerçek şu ki : Bir klitoral ve vajinal (g-noktası) orgazm vardır. Klitoral orgazm daha şiddetli ve yoğunken, vajinal orgazm daha ''derin'' ve ağır hissedilir.

Klitoral orgazm daha çok klitorisin uyarılmasından meydana gelirken, vajinal orgazm penisin vajinanın ilk 7cm'lik girişinde ( burada hassas sinir uçları bulunmaktadır ) uyguladığı baskı ve sürtünmeden oluşur. Cinsellik esnasında bu bölgeleri uyarabilmek için penis en az 7 cm vajinaya girmeli ve bu uzunlukta da baskı uygulayabilmek için belirli bir kalınlığa sahip olmalıdır.

Kısacası : Normal boyutlarda olan bir penis vajinayı daha iyi doldurur.

Diğer taraftan çok uzun olan bir penis rahim ağzına şiddetle çarpınca çoğu kadın tarafından rahatsız edici olarak hissedilmektedir. Sağlıklı bir orta değer burada en elverişli olanıdır. Penis büyüdükçe kadınlarda ağrılar artmaktadır. 18 cm ve üzeri olan bir penis büyüklüğünde, kadınlar ağrıdan başka bir şey hissetmemektedir.

Penis ne zaman küçük olarak değerlendirilebilir?

Orta Avrupa 'daki erkeklerin penis büyüklüğü istatistiksel verilere göre ortalama 12,5 cm'dir. Erkek için , ancak penisin ereksiyon halinde vajinaya girebilmek için küçük olması durumunda , biyolojik bir dezavantajdan sözedilebilir.

Yani bir kadını klitoral ya da vajinal yoldan tatmin etmek için penisin ortalama 10 cm uzunluğunda olması tamamen yeterlidir. 7 cm uzunluğunda olan bir penisin kadının orgazm olabilmesi için yeterli olduğunu unutmayın.

Ereksiyon halinde olmayan penisin uzunluğu:

Bazı erkekler ereksiyon halindeki cinsel organlarının uzunluğundan memnun olsalar da, ereksiyon halinde olmayan durumda daha uzun bir penis arzular.

Ereksiyon halinde olmayan penisin uzunluğu bir çok faktöre bağlıdır ve ereksiyon durumundaki uzunluk ile bağlantılı değildir.

Örneğin fazla kiloları olan insanların penisi, onu çevreleyen yağ tabakası yüzünden daha küçük gözükür.

Coitus Interruptus- (Geri Çekme Yöntemiyle Cinsel İlişkiye Girmek)
Coitus Interruptus Nedir?

''Coitus interruptus '' sözcüğünün anlamı ''yarıda bırakılmış, kesintili '' cinsel ilişkidir. Ya da Türkçe tabiriyle "Geri Çekme" yöntemiyle cinsel ilişkiye girmektir. Bu yöntemde erkek cinsel ilişki sırasında ejekulasyon (boşalma) anından önce penisini kadının vajinasından geri çeker ve dışarıya boşalır.

Düşük Güvenirlik:

Bu yöntemin gebelikten koruma olasılığı oldukça düşüktür. Değişik araştırmaların sonuçlarına göre bu yöntemde 4-18 arasında bir pearl indexi bildirilmiştir. Bu, bu yöntemi 1 yıl boyunca gebelikten korunmak için kullanan kadınların 100'ünden 4 ile 18'inin gebe kaldığı anlama geliyor. (İstatistiksel veriler Alman Jinekologlar Birliği'nden alınmıştır.)

Bu yüzden bebek düşünmeyen çiftler kesinlikle farklı doğum kontrol yöntemlerine başvurmalıdır.

Kendini Kontrol Etme Zorunluluğu:

Bu yöntemde en belirgin problem : Boşalma anından hemen önce Penisi "geri çekmek" yüksek bir otokontrol ve kişinin bedenini çok iyi tanımasını gerektiriyor. Cinsel ilişki esnasında bu kontrol çok çabuk kaybediliyor ve yöntem başarısız oluyor. Ayrıca erkeğin kendisini sürekli tutması ve kontrol etmesi cinsellikten alınan zevki azaltabilir.

"Geri çekme yöntemi" başarılı olsa bile bu, çiftin emniyette olacağı anlamına gelmiyor. Ejekulasyon (boşalma) anından önce de zevk suyunda bulunan sprermler kadının vajinasına ulaşabilir. Bu da bir gebelik için yeterli olabilir.

Sigmund Freud, bu şekilde korunan çiftlerde zaman içerisinde "Korku Nevrozların" (Almanca: "Angstneurose") oluşabileceğini belirtmiştir.

Bunlara rağmen bu yöntemin bir avantajı da var : Sağlık açısından herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Sonrasında Yıkama:

Hem kadın hem de erkek cinsel ilişkiden sonra kendilerini meniden dikkatlice temizlemeli ve idrara çıkmalıdır.

Ancak bu şekilde bedene yapışmış olan olası sperm artıklarının vajinaya ulaşması engellenebilir.

Bunlar, orgazmdan (boşalmadan) sonra cinsel ilişkiye devam etmek istenilirse özellikle önem kazanıyor.


DİKKAT: "Geri çekme yöntemi", ne AİDS'den ne de cinsel temasla bulaşan başka hastalıklardan korur.

Kısacası: "Coitus Interruptus" güvenli bir yöntem değildir ve bu şekilde cinsel ilişkiye giren çiftler kolaylıkla hamile kalabilir.


(Abdullah ÖZER M.A./M.Sc.)
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Penis Büyüklüğü Kavramı: Penisim Büyük mü Yoksa Küçük mü?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Abdullah ÖZER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Abdullah ÖZER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Abdullah ÖZER Fotoğraf
Abdullah ÖZER
İzmir (Online hizmet de veriyor)
Psikoloji Uzmanı
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Abdullah ÖZER'in Yazıları
► Küçük Evler Büyük Beklentiler Psk.Dnş.Hasan Ali GÖNCÜ
► Penis Kırılması Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Penis Boyu Tabusu ÇOK OKUNUYOR Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Küçük İnsanlar Psk.Dnş.Şafak UZUN
► Teknoloji ve Küçük Çocuklar Psk.Nazlı AKAY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Penis Büyüklüğü Kavramı: Penisim Büyük mü Yoksa Küçük mü?' başlığıyla benzeşen toplam 42 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Katarsis Yerine Düzeltici Deneyimleme ÇOK OKUNUYOR Nisan 2022
► Ego Durumları Terapi Nisan 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:02
Top