2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neden Burun Estetiği Ameliyatını Olmalıyım?
MAKALE #7407 © Yazan Op.Dr.Mahmut SUNAY | Yayın Eylül 2011 | 5,714 Okuyucu
Dünya genelinde insanların en çok talep ettiği ve biz estetik cerrahların en çok uyguladığı cerrahi operasyondur. Bu yüksek talep, bir insanın yüzüne bakıldığında ilk göze çarpan organ olduğundan ya da belki de yüzün görünüşünü belirgin bir şekilde etkileyen bir organ olduğundan ileri gelmektedir.

Burun estetiği yaptırma isteği iki nedenden ortaya çıkmaktadır. Bu 2 neden yapısal ya da travma sonrası meydana gelen estetik görünümü iyileştirme kaygısı veya fonksiyonel bozukluğu düzeltme ihtiyacıdır.

Her insanın farklı bir burun yapısına ve farklı bir yüz yapısına sahip olduğu düşünülürse burun ameliyatı sandart bir ameliyat değildir. Cerrahi esnasında mevcut yüz ve burun yapısı göz önünde bulundurularak planlanması gereken bir ameliyattır.

Fonksiyonel amaçlı yapılacak düzeltme sonucu nefes alma sorunları giderilebilen hastalar yanında estetik kaygı nedeniyle yapılan ameliyatlar sonucu insanların iş ve sosyal hayatlarında olumlu gelişmelere neden olan sonuçlar alınması kaçınılmazdır. En önemlisi olumlu sonuçların insanın kendine güveni artıran sayılı ameliyatlardandır.

Birçoğumuz hayatımızın bir evresinde burun estetiği ameliyatı olmayı aklımızdan geçirmişizdir. Eğri, çarpık, çok küçük ya da çok büyük bir burun bazı insanlar için can sıkıcı bir durumdur. Burun estetiği, teknik olarak rinoplasti olarak bilinen işlem, insan hayatına birçok fayda sağlayan cerrahi bir işlemdir. Neden burun estetiği ameliyatını olmalıyım sorusuna karşılık verilecek öncelikli 5 neden ne olabilir?

Daha Güzel Yüz

Birinci ve en önemli nedendir. Burun her ne kadar yüzümüzde küçük bir organ olsa da burun şeklindeki en ufak bir problem yüz güzelliğini önemli ölçüde bozmaktadır. Çünkü bir insanın yüzüne baktığınız zaman projeksiyonu ile göze ilk çarpan uzuvdur burun. Burun şeklinizdeki ufak bir düzeltme yüz güzelliğinize dramatik bir iyileştirme sağlayacaktır. Güzel bir burnun, göz ve dudak güzelliğinize ekstra bir güzellik katarak daha estetik bir yüz görüntüsü ortaya çıkmasına ciddi katkısı olacaktır. Bu katkı ameliyattan sonra şişliklerin inmesi sonrası biran önce ortaya çıkacak ve kalıcı olacaktır.

Çok Büyük ya da Çok Küçük Burunun Düzeltilmesi

Bu estetik müdahale sayesinde doku çıkarımı ya da eklenmesi ile burun boyutları küçültülebilir ya da büyütülebilir. Fazla olan çıkıntılar kıkırdak veya kemik çıkarımı ile düzeltilebilir ve düzensizlikler giderilebilir. Burun daraltılarak ya da genişletilerek yüzün simetrisi ve dengesi sağlanabilir. Geniş uçlu, düşük burun uçları düzeltilebileceği gibi burun kanatların boyutları değiştirilebilir. Eğer çok küçük ya da çok büyük buruna sahipseniz bu prosedür ile istediğiniz yüz görüntüsünü elde etme şansına sahipsiniz.

Kazanılmış Şekil Bozukluklarının Düzeltilmesi

Rinoplasti, yüzün estetik ölçüleri baz alınarak burun şeklini tatmin edici bir şekilde yeniden düzeltmektir. Hayatımızın bir döneminde başınızdan geçmiş bir travma nedeniyle burun şeklinde meydana gelen bozukluklar rahatlıkla düzeltilebilmektedir. Doğum esnasında yaşanılan bir travmaya bağlı oluşan şekil bozuklukları giderilerek doğal ve estetik bir burun şekli elde edilebilir.

Solunum Problemlerinin Düzeltilmesi

Birçok insan estetik kaygılar nedeni ile ameliyat olmak istese de bu prosedür ile mevcut solunum problemler de çözülebilmektedir. Bazı insanlar bu ameliyatı solunum problemleri ve sinüs problemleri nedeni ile olmaktadır. Eğer dar bir nazal pasajınız varsa bu prosedürden olumlu yönde fayda sağlarsınız.

Kendinize Olan Güveninizi Artırır

Burnunuzda meydana gelecek estetik iyileşme yüz estetiğinize katkıda bulunacak ve dolayısı ile kendinize olan güveni artıracaktır. Aynaya baktığınızda gördüğünüz yüz iç güveninize katkıda bulunacak ve hayatınızda daha rahat olmanızda faydası olacaktır. Sosyal yaşantınıza olumlu katkılarda bulunacaktır. Güzel bir burun ile doğmamış olmanız onun şeklini değiştiremeyeceğiniz anlamına gelmez.

Estetik Burun Ameliyatı

Ameliyat genel anestezi ya da lokal anestezi altında yapılabilir. Ancak cerrahın konforu, ki bu sonucu etkileyecektir, ve hastanın cerrahi stresi yaşamaması için tercihmiz genel anestezidir. Ameliyatın süresi mevcut probleme göre değişiklik gösterse de ortalama olarak ameliyat 1- 1.5 saat sürmektedir.

Estetik burun ameliyatında 2 çeşit teknik vardır: Kapalı ve açık rinoplasti tekniği. Çoğu estetik burun ameliyatı adayı bunun bilincinde değildir. Kolay olanı açık tekniktir. Nadir olarak burun ucunda ciddi problemi olan hastalarda açık tekniğe ihtiyaç duyulabilmektedir. Ama çoğunlukla, sonuç olarak hem deride iz bırakması ve ameliyat sonrası problemlerin daha sık yaşanması sebebi ile kapalı tekniği tercih etmekte ve daha başarılı sonuçlar elde etmekteyiz.

Ameliyat sonrası

Ameliyat sonrası medikal personel tarafından yapılacak olan 6 saat takip yeterlidir.
En çok merak edilen konu burun tamponu ve ağrıdır.
Ameliyat esnasında bütün burun deri, mukoza, kemik ve kıkırdak bağlantıları serbestleştirilmektedir ve hali ile cerrahi işlem sonucu oluşabilecek serum ya da kan birikmesine davetiye çıkarmaktasınız. Ameliyat sonrası burun tamponu uygulamaktayız ancak 1 gün sonrasına kadar olası kan ve serum birikmesinin önleneceğinden 24 saat sonrası mevcut tampon ağrısız bir şekilde burundan alınmaktadır.
Tarafımızca geliştirilmiş bir teknik ile hastalarımız en ufak bir ağrı şikayeti olmamaktadır.


Aman dikkat!

Genel anestezi alında ameliyat olacaksanız ameliyat öncesi en az 6 saat öncesinden başlayarak herhangi bir şey yiyip içmeyin
Ameliyattan 2 hafta herhangi bir neden ile aspirin, coraspin, ecopirin ve benzeri ilaçları kullanıyorsanız doktorunuza danışarak bu ilaçları kullanmayı bırakın.
Hipertansiyon, damar hastalığı, kalp krizi hikayesi, diyabet )şeker hastalığı, akciğer hastalıkları, kanama problemleri, epilepsi, nörolojik problemler, belirli ilaçlara alerjisi olan veya buna benzer ciddi rahatsızlığı bulunan hastalar anestezi doktoru konsultasyonu esnasında mutlaka bu sorunlar ile ilgili doktora bilgi vermelidir.
Diş protezi ya da lens kullanıyorsanız ameliyat öncesi mutlaka doktorunuzu bilgilendirin.
Sigara içiyorsanız ameliyattan 2 hafta önce sigaraya bırakın ve ameliyat sonrası en az 1 ay sigaradan uzak durun. Estetik ameliyatların en büyük düşmanı sigaradır.burunda ameliyat sonrası cerrahiye bağlı oluşacak şişliklerin kalıcı olmasını istemezsiniz.
Ameliyat sonrası güneş ışığından en az 2 ay uzak durun. kullanacağınız şapkanın veya benzeri bir aksesuarın güneş ışınına maruziyeti engelleyemeyeceğini bilin.
Yara iyileşmesini bozabileceğinden ameliyat öncesi diyet yapmaktan kaçının.
Ameliyat öncesi gribal bir rahatsızlık veya üst solunum yolu enfeksiyonu ortaya çıkarsa ameliyatın ertelenmesi size hiçbirşey kaybettirmez.
Ameliyat sonrası burunda kalıcı şekil bozukluklarına neden olabileceğinden dolayı en az 6 ay gözlük kullanmaktan sakının.
Ameliyat sonrası 1 hafta tokalaşmayın, kucağınıza çocuk alıp sevmeyin ve kapı ardında durmayın. En ufak, istenmedik bir travma olumsuz sonuçlara neden olabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Neden Burun Estetiği Ameliyatını Olmalıyım?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mahmut SUNAY'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mahmut SUNAY'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mahmut SUNAY Fotoğraf
Op.Dr.Mahmut SUNAY
Muğla
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mahmut SUNAY'ın Makaleleri
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Neden Burun Estetiği Ameliyatını Olmalıyım?' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


20:42
Top