2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajina Estetiği
MAKALE #7506 © Yazan Op.Dr.Esra ÇELİK | Yayın Eylül 2011 | 9,991 Okuyucu
Son yıllarda özellikle Amerika’da yüz germe, meme büyütme ve vaginal gençleştirme ameliyatları oldukça artmıştır. Estetik vaginal cerrahi veya vajinoplasti olarak da bilinen vajinal gençleştirme ameliyatlarında amaç, gevşemiş kas ve dokuları sıkılaştırmak, buna eşlik eden gevşemiş, fazla vagina derisinin de çıkarılmasıdır. Burada en önemli birinci basamak estetik cerrahın doğru seçimidir.

Günümüzde de bir çok çift kalabalık aile olmak isteğindedir. Bundan keyif alır. Ancak bazı kadınlarda tekrarlayan doğumlar sebebiyle doğum kanalı zamanla genişler, vajina kasları güçsüzleşebilir, hem kendisi hem de partneri bu sebeplerin bir sonucu olarak, ilişkide daha az temastan dolayı, seks sırasında daha az uyarılır. Bir çok kadın için seks; çocuktan önce ve çocuktan sonra olmak üzere sınıflandırılarak tanımlanır. Bizim amacımız, hastamıza çocuk sahibi olmadan önceki zevki yeniden yaşamasını sağlamak ve yeniden kadın olduğunu hissettirmektir.

Bazı doktorların tercihi pelvik taban kaslarının kasılması ile yapılan KEGEL egzersizlerinden yana olsa da bu asla vajinal cerrahinin yerini tutmaz. Çünkü çok fazla gevşemiş vaginayı bu egzersizlerle toparlamak mümkün değildir. Kegel egzersizleri, vajinanın sağlığını ve gençliğini korumaya yarayan bir çeşit rehabilitasyon egzersizi olarak kabul edilmeli ve hafif gevşemelerde ameliyat öncesi denenmelidir. Ancak uzun zaman alacağı (en az 6 ay-1 yıl) hastaya anlatılmalıdır. Orta ve ileri seviyedeki gevşemelerde ise vajina daralma ameliyatı uygunlanmalı Pelvik taban kasları uygun şekilde onarılarak sıkıştırılmalı ve fazla vajina derisi çıkarılmalıdır.

Bu ameliyat spinal veya genel anestezi ile yapılabilir. Kanama veya enfeksiyon gibi komplikasyonların görülme ihtimali %1’den azdır. Ameliyattan sonraki 1 aylık dönemde oluşabilecek vajinal akıntının sebebi sıklıkla ameliyatta kullanılan dikişlerin erimesidir. Bu da zamanla kaybolur.

Ameliyattan sonra ağrı kesiciler ile ağrı kontrol altına alınır. Ağrı vajinanın içerisinde olmaz. Vajinanın dışa açılan kısmı ve anüs bölgesinde ağrı olabilir. Bunun için de ağrı kesiciler ve lokal soğuk uygulama yeterlidir.

Hasta hastanede 1 gece yatabilir veya aynı gün taburcu olabilir.
Hasta 6 hafta sonra tamamen iyileşir, 5 gün sonra işine geri dönebilir, 4. Gün yolculuk yapabilir, 6 hafta sonra ilişkiye girebilir.

Sorular?

Tekrar çocuk doğurmayı düşünen bir kadına vajina daraltma ameliyatı yapılabilir mi?

Bu ameliyat ile amaç kadını çocuk doğurmamış haline döndürmektir. Eğer bu ameliyattan sonra yeniden çocuk doğurursa, yapılan ameliyatın etkinliği azalacak belki de vajinanın estetiği yeniden tamamen bozulabilecektir. Bunları kabul etmesi durumunda elbette ameliyat olabilir.

Klitorisi gizli olan hastalar nasıl tedavi edilirler?

Klitorisi gizli olan yani üzeri genital bölge derisinin yığılmasından dolayı görünmeyen hastalarda orgazm daha zor olabilir. Bu sebeple klitoris çevresindeki fazla deri çıkarılarak, seks sırasında daha fazla uyarılması sağlanabilir.

Vagina daraltma ameliyatı öncelikle erkeğin seksden zevk almasını mı artırır?

Hayır bizim ameliyatlarımızda amaç öncelikle kadının seksten aldığı keyfi arttırmaktır, bu durumda dolaylı olarak erkek de daha fazla keyif alır. Bu ameliyat ile kadınların orgazm sıklığı ve yoğunluğunun arttığını gösteren yayınlar mevcuttur.

Kadınlarda labia minorlarin ( küçük dudakların) büyümesi hormonal bir bozukluğa mı bağlıdır?

Hayır

Bilindiği gibi bazı kadınlarda orgazm olamama problemi mevcuttur. Bu durum vajina daraltma ameliyatı ile çözülebilir mi?

Biz normal şartlarda orgazm olabilen yani en azından çocuk doğurmadan önce orgazm olabilen sağlıklı kadınlara bu işlemi yapıyoruz. Çünkü diğeri seksüel işlev bozukluğu olarak adlandırılıp tedavi edilmesi gereken kompleks bir durumdur. Bu ameliyat ile orgazm olabileceğinin garantisi verilemez.

Hiç çocuk doğurmamış hastaya vajinal daraltma yapılabilir mi?

Elbette yapılabilir. Bu hastalarda sadece vajinanın alt kısmının yapılandırılarak onarılması yeterli olmaktadır.

HPV ile enfekte (genital siğil) hastalarda bu işlem yapılabilir mi?

Elbette yapılabilir. Ancak genital HSV ‘si (genital uçuk ) mevcut hastalarda ameliyat öncesi valtrex ile baskılama daha doğru olacaktır.
G noktası büyütme (G- Spot Amplification):
Tüm dünyada kadınların cinsel olarak isteği aslında birbirinden çok da farklı değil. ‘’ Daha yoğun orgazm!’’ Kadınlar seksi sever ve mümkün olan en iyi seksüel yaşama sahip olmak isterler…
G shot hakkında bilgi: Designer vaginal G-Spot amplification, Grafenberg noktasının (G noktası) kollajen enjeksiyonu ile büyütülmesi ve genişletilmesidir. Enjeksiyon öncesi herhangi bir deri testine ihtiyaç yoktur. Designer Vaginal G-Spot büyütülmesi Laser Vaginal Gençleştirme Enstitüsü (USA) tarafından bulunmuş ve geliştirilmiştir. Bu enstitü tümdünyada geliştirdiği teknikler ileyankılar uyandırmıştır. Bu enstitünün görevi: ‘’Bilgisi, seçimi ve alternatifleri ile daha güçlü kadın’’a ulaşmaktır.
Grafenberg noktası (G Noktası) hakkında bilgi:
G noktası ilk olarak International Journal of Sexology de 1950 yılında yayınlanan bir makalede, Bu noktayı tanımlayan Dr. Ernest Grafenberg ‘in adı ile isimlendirilmiştir. Dr. Grafenberg Vajinanın içinde direkt uyarıldığında daha büyük ve güçlü orgazma sebep olan yüksek erojen bir zon (bölge) bulmuştur. Grafenbergin bulguları: Bu erotik zon daima vajinanın ön duvarında üretranın seyrinde olup, tıpkı penisteki corpora cavernosalar gibi erektil bir dokudur. Seksüel uyarı esnasında, kadın üretrası genişlemeye başlar ve kolayca hissedilir. Orgazmın sonunda dışarıya doğru oldukça şişkinleşmiş olduğu görülür. En çok uyarılan bölüm, mesana boynundan gelen arka üretra bölgesine denk düşen kısımdır.
G noktası neresidir?
G noktası, vücudun ve kadın vajinasının ön duvarında yerleşen, yüksek duyarlılığa sahip, 10 kuruş- 50 kuruş ebatlarında, bir bölgedir. Lokasyonu değişmekle beraber, G noktası tipik olarak pubik kemik ile servixin ortalarında yerleşir. Araştırmacılar bazı kadınların duyarlılıklarının, vajinada tarif edilen noktadan daha yukarıda arttığı da tespit edilmiştir.
‘’G Shot tüm yaşlarda, bütün kadınlar içindir’’
G noktası vajina duvarının hemen altında olup, vajina duvarından indirekt olarak da uyarılabilir. Bir çok kadın bu nokta uyarıldığı zaman acil idrara çıkma isteği duyarlar fakat bu uyarı devam ederse ve mesane boş ise oldukça zevk alırlar. Bir kısmı orgazma ulaşırken bir kısmı da salgıladıkları bir sıvı ile beraber orgazmik kontraksiyonlar yaşarlar. G-Shot denen işlem ile G noktasının büyütülmesi, bu noktanın daha kolay lokalize edilmesini ve ve kadının maksimum zevk almasını sağlar.
G Shot ile ilgili araştırma sonuçları:
‘’G-Shot her yaştaki kadınlar içindir’’
- G-Shot uygulanan kadınların %87 si seksüel uyarılma ve memnuniyetlerinin arttığını rapor etmişlerdir.
- ‘’Bugüne kadar seks hayatımla ilgili hiçbir şikayetim olmasa da şu an kendimi daha iyi hissediyorum’’
- ‘’Artık G noktamı gerçekten hissedebiliyorum.’’
- ‘’Hayatımda ilk defa çoklu orgazm yaşadı ve muhteşemdi.’’
- ‘’G-Shot’ a teşekkürler, artık daima heyecanlıyım’’
- ‘’G-Shot’tan sonra, G noktamın nerede olduğunu artık bütünüyle biliyorum.’’
- ‘’ G Noktası hakkında klinik bilgiden ve G-Shot’tan sonra , G noktamın nerede olduğunu ve seksüel zevki nasıl arttıracağımı biliyorum’’
- G Shot’ın etkisi 4 saat içinde başlar ve kendinizi keyif verici madde almış gibi eğlendirebilirsiniz’’


G-Shot ne kadar güvenlidir?
Vajina içine kollajen enjeksiyonu ilk defa 1940’da daha çok yaşlı kadınları etkileyen intrinsik sfinkter yetersizliği (ISD) tedavisinde idrar kaçırmayı önlemek amacıyla kullanılmıştır. ISD’de iç üretra sfinkteri açık kalır ve kadın devamlı olarak idrar kaçırır. Enjekte edilebilen dolgu materyelleri, yaptıkları kitle etkisi ile internal sfinkteri kapatırlar ve idrar tutabilmeyi sağlarlar.Yapılan yüzlerce klinik araştırma ve çalışmalar, kollajen enjeksiyonunun güvenli olduğunu göstermiştir. Çalışmalarda enjeksiyon sahasından minimal kanama ve idrar yolu enfeksiyonları nadir komplikasyonlar olarak rapor edilmiştir.
The Food and Drug Administration (FDA) ISD tedavisi için kollajen enjeksiyonunu onaylamıştır.
G-Shot nasıl uygulanır?
G-Shot lokal anestezi altında ofiste uygulanabilen ağrısız bir tekniktir. Enjeksiyon 5 sn’den az sürer ve muayenehanede geçirilen toplam süre 10 dakikadır. Özel olarak dizayn edilmiş bir spekulum ile vagina görülür ve G-noktasına kollajen enjekte edilir. G noktasının hem projeksiyonu hem de genişliği ¼’ü kadar artar. G noktasının genişlemesi ile seksüel uyarı ve memnuniyet artar.
Sık Sorulan Sorular:
1) G-Shot ağrılı bir işlem mi?
- Hayır değil. G-Shot’tan önce ince bir iğne yardımıyla lokal anestezik uygulandığı için ağrı olmuyor.
2) G-Shot uygulaması ne kadar zaman alıyor?
- Kollajen enjeksiyonu 5 sn’den daha az zaman alır. Uygulamanın toplam süresi 10-15 dakikadır.
3) G-Shot’ın etkisi ne kadar sürer?
- Bu işlemin etkisi 4 ay devam eder.
4) G-Shot güvenli midir?
- G-Shot son derece güvenlidir ve klinik araştırmalarda komplikasyon görülmemiştir.
5) G-Shot benim G noktamı bulmamı kolaylaştırır mı?
- G noktanızın tespitinde zorluk yaşamazsınız ama asıl önemlisi partneriniz ile ilişkide bu noktanın teması kolaylaşır.
6) G-Shot işleminde enjekte edilen madde yer değiştirir mi?
- Hayır enjekte edilen kollajen orijinal pozisyonun da kalır.
7) G-Shot uygulamasından sonra adet döneminde tampon kullanmaya devam edebilir miyim?
- Elbette hiçbir sakıncası yoktur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajina Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Esra ÇELİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Esra ÇELİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Esra ÇELİK Fotoğraf
Op.Dr.Esra ÇELİK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi19 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Esra ÇELİK'in Makaleleri
► Genital Vajina Estetiği - Vajina Daraltma Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Vajina Estetiği Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Vajina Estetiği Dr.Naci ÇELİK
► Vajina Estetiği (Daraltılması) Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
► Vajinoplasti - Vajina Estetiği Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Estetik Genital Cerrahi (Vajina Estetiği) Op.Dr.Burcu SAYGAN KARAMÜRSEL
► Vajina Daraltma Ameliyatları Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Vajina Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Burun Estetiği Eylül 2010
► Kepçe Kulak Estetiği Temmuz 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:11
Top