2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sadakatsizlik (Evlilikte Aldatma) - Evlilik Dışı İlişkiyi Geride Bırakmak
MAKALE #7525 © Yazan Uzm.Psk.İrem BRAY | Yayın Ekim 2011 | 8,359 Okuyucu
Aldatma çok yaygın bir durum olduğu halde çok az kişi bunun kendilerinin başına geleceğini düşünür. Evlilik dışı ilişkiler evliliğinizi sarsar ama şansınız varsa bu zor günleri atlattığınızda eskisinden de iyi durumda olabilirsiniz. Bu yazıda, siz ve eşiniz evliliğinizi onarmaya karar verdiğinizde ilişkinizi nasıl düzeltebileceğinizden sözediyorum.

İlişkinizin sağlam kökleri olsun istiyorsanız boş bir sayfa açmaya hazırm olmalısınız Bu, aldatmanın yol açtığı olumsuz duygusal yüklemeleri bir kenara bırakmak anlamına gelir. Dargınlık ve kin gibi duyguları biriktirmek hem ilişkiniz hem de kendiniz için psikolojik açıdan yıpratıcıdır.


Diyelim ki çocuğunuzun doğumunda eşiniz yanınızda değildi ve siz de buna çok üzüldünüz. Bu konuyu konuşun, eşinizin özrünü kabul edin ve yaşadığınız hayal kırıklığını, öfkenizi ve mutlulukla aranıza giren başka ne olumsuz duygunuz varsa hepsini şimdi bırakın. Olanlar geçmişte kaldı. Önemli olan şimdi ona ihtiyacınız olduğunda yanınızda olup olmayacağı. Bu da ilişkinizin kalitesine bağlıdır. Bu yüzden, şimd, bugün birbiriniz için güvenli bir temel oluşturmaya odaklanın.


Bir başka örnek de birkaç yıl önce karınızın tek taraflı olarak oturma odanızın mobilyalarını yenilemeye karar vermiş ve dediğini yapmış olması olabilir. Bir gün eve geldiğinizde bütün mobilyaların değiştiğini görmüş olabilirsiniz, hem de parası ortak hesabınızdan çıkmıştır, üstelik odanın yeni halini de hiç beğenmemişsinizdir! Bu da eşinizin bir daha yapmayacağı bir hatadır. O gün neler hissettiğiniz üzerinde konuşun ve geride bırakın. Önemli olan bundan sonra büyük şeyler satın alacağınızda birlikte karar vermeniz ve birbirinizin zevklerine uymak için birbirinize danışmanız. Bu olumsuz deneyimin beğendiğiniz şeyler konusunda eşinize övgüde bulunmanıza ve kendisini iyi hissetmesini sağlamanıza engel olmasına izin vermeyin.


Her biriniz kendinize dikkatle bakmalı ve aldatmanın ortaya çıkmasına zemin hazırlayan düşünce ve eylemleri yakından incelemelisiniz. Her ikiniz de kendinizde değişiklik yapabilmek için kişisel zorlanmalarınıza bakmalısınız. Bu süreçte birbirinize destek olabilirsiniz. Hatta bu sizi birbirinize daha da yakınlaştıracaktır.


Ancak eleştirel değil yapıcı davranmaya özen göstermeniz gerekir. Aranızdaki çatışmalı konular üzerine bir süre beyin fırtınası yapabilirsiniz. Bu konuları önem sırasına koyup puanlayabilirsiniz. Örneğin her konuya önemine göre 1'den 10'a hatta 1'den 100'e kadar bir not verin. Bu meselelere geçmişte nasıl yaklaştığınızı ve bundan sonra nasıl farklı bir şekilde ele almayı önerdiğinizi tartışabilirsiniz.


Her ikinizin de günlük hayatınızın birlikte tadını çıkarmanın yolunu hayalinizde canlandırmanız gerekir. Şartlanmış beklentilerin ötesine geçerek düşünün. Anlaşmazlık konuları üzerinde iletişim kurmak için düzenli ve sınırlı tartışma süreleri belirleyin. Bu süreler dışında birlikte hayatın tadını çıkarmaya odaklanın, yürüyüşe çıkın, dans edin, müzik dinleyin, birbirinize masaj yapın, çocuklarınızla oynayın, vs.

İlişkinizi yeni baştan kurarken güven önemli bir konu olabilir. Birbirinize güvenmeye ve güvene layık olmaya karar verin ve söz verin. Kendinize ve eşinize karşı dürüst olmak bir alışkanlıktır. Hiçbir şey saklamanız gerekmediğinde çok büyük bir enerji açığa çıkar.


Bazı çiftler için cinsel bağları yeniden kurmak zaman alabilir, bazıları içinse birbirini yeniden keşfedermişcesine anında oluverir. Tatmin edici cinsel ilişki, birbirine sürekli olarak kendini iyi hissettirecek şekilde davranma sonucunda gelişir.


Bu yolu izleyebilmek için yüzde 100 kararlılık ve bağlılık gerektiği açıktır. Bu da duygusal anlamda temiz bir sayfa açmak anlamına gelir. Bunu yapmakta güçlük çekiyorsanız bir aile terapistiyle görüşmeniz kesinlikle faydalı olacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Sadakatsizlik (Evlilikte Aldatma) - Evlilik Dışı İlişkiyi Geride Bırakmak" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.İrem BRAY'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.İrem BRAY'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İrem BRAY Fotoğraf
Uzm.Psk.İrem BRAY
Muğla (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi40 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İrem BRAY'ın Yazıları
► Evlilikte Aldatma ve Sadakatsizlik Neden Olur Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
► Sadakatsizlik ve Aldatma Psk.Dnş.Banu BEKÇİ AYTEKİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sadakatsizlik (Evlilikte Aldatma) - Evlilik Dışı İlişkiyi Geride Bırakmak' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bağıran İhtiyaçlar Kasım 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:05
Top