2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Seks Bağımlıları İçlerindeki Derin Boşluğu Aşırı Seksle Doldurmaya Çalışıyorlar
MAKALE #7602 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE | Yayın Ekim 2011 | 5,842 Okuyucu
Seks bağımlıları içlerindeki derin boşluğu aşırı seksle doldurmaya çalışıyorlar

Geçmişte nadir görülen hiperseksüelite toplumların gelişmeleri, teknolojinin ilerlemesi, aile ilişkilerinde çözülmelerin ortaya çıkması ve normların yitirilmesi nedeniyle artış gösteriyor. Hiperseksüalite; cinselliği bağımlılık düzeyinde yaşamak, cinsellik yüzünden yaşamın diğer alanlarını ihmal etmek, cinselliği azaltmak istese bile bunu yapamamak anlamına gelmektedir. Hiperseksüalite olguları geçmişte nadir olarak görülmekte ve genellikle de ağır tıbbi bozukluklar ya da kafa travması, nörolojik hastalıklar gibi patolojilerin sonucu olarak ortaya çıkmaktaydı. Ancak son yıllarda hızla gelişen teknoloji, yaygınlaşan internet, kişilerin hazza ve doyuma odaklı aktivitelere daha çok zaman ayırmaları, yeni ilişki kurma ve cinsel davranış biçimlerinin ortaya çıkması hiperseksüelite konusunu gündeme oturtmaya başlamıştır. Eskiden cinsel işlev bozukluğu olarak görülmeyen hipersekeüelite, artık dünyanın tüm ülkelerinde kabul gören hastalık sınıflandırmalarında yerini almaya hazırlanmaktadır. Son yıllarda hiperseksüalite kapsamına giren olgular genellikle cinsel bağımlılık, sanal seks, aşırı mastürbasyon ya da telefon seksi gibi şekillerde cinsel terapistlere başvuruyorlardır.

Değişen ve ilerleyen dünya, yalnızlaşan insanların ortaya çıkmasına neden olurken, toplum norm ve değerlerinin değişmesine de yol açtı. İnsanların aileden ve toplumdan uzaklaşmış ya da kopmuş oldukları hissine kapılmaları, bunların yerini dolduracak başka bir alternatifin çıkmaması, insanların çocuklukta bulamadıkları ruhsal ve bedensel sıcaklığı sürekli değişen partnerlerde aramalarına neden oldu. Bu koşullarda yetişen birinin mutluluk yeteneği daha başından zedelenmiş veya öldürülmüştür, bu nedenle ilişkilerinde gerçek doyumu yaşayamaz, dolayısıyla aşırı seks düşkünlüğü ile bu açığını kapatmaya çalışabilir. Özellikle erkeklerde hiperseksüalitenin altında yatan sebeplerden biri de, abartılan, kamçılanan ve övünülen cinsellik anlayışıdır. Cinselliği aşırı şekilde yaşamak toplumsal anlamda övgüye değer olarak görülse de bu yanlış bakış açısı seks bağımlısı olan erkekleri toplum önünde zor duruma düşürebilir, iş ve aile hayatlarını bozabilir. Aşırı cinsel istek her sosyal ve ekonomik düzeydeki insanlarda görülebilir. Aşırı cinsel isteği olan kadın ve erkeklerin bu davranışları kimi zaman yaşamlarında, toplumsal çevrelerinde ya da özel yaşantılarında sorunlara neden olabilmekte, kişinin yaşamını zorlaştırmaktadır. Bundan dolayı içlerindeki derin boşluğu aşırı seksle doldurmaya çalışan erkeklerin rüyalarını süsleyen aşırı cinsel istek zaman zaman karabasana dönüşebilmektedir. Ancak her şeyin yerinde ve ölçülü olanının en kıymetlisi olduğu unutulmamalıdır.
Hiperseksüalite ciddi bir sorundur
Sevişmeden büyük zevk alan, sürekli sevgili değiştiren ya da partnerini aldatan erkekler ile hiperseksüalite karıştırılmamalıdır. Toplumda genellikle sık partner değiştiren, cinsel arzu ve istekleri çok olan kişilere seks bağımlısı denilmektedir. Oysa bu tür davranımlar cinsel yaşamın normal ölçülerinin aşılmış olduğu şeklinde değerlendirilmelidir. Çünkü bu birlikteliklerde kişi toplumun ön gördüğü sınırlar içerisinde, hayatının merkezine cinselliği oturtmadan kendini, ailesini, işini tehlikeye atmadan, orgazm ve cinsellikten zevk alarak cinselliği yaşamaktadır. Hiperseksüelitede ise cinsellik dışı tüm duygular baskılanarak, irade, akıl ve ahlaki değerler yok edilerek, yalnızca cinsellik peşinde koşularak, hayatı seks olarak görüp ona göre yaşayan biri haline gelinerek cinsel yaşam devam ettirilir. Ayrıca hiperseksüelitede seksüel eylem ön plandadır. İlişkinin diğer boyutları, yaşanılacak kişinin güzelliği, çekiciliği önemli değildir. Mühim olan eylemdir ve orgazmla birlikte gelmesi gereken rahatlama ve gevşeme olmamakta ve cinsel gerilim hali sürekli olmaktadır. Orgazm anında normal insanlar kadar büyük bir coşku duyulmamakta ve ardından gelen rahatlama da çok yetersiz olmaktadır. Hiperseksüelite sorunu yaşayan insan kendi iç dünyasındaki boşluğu doldurmak için seksi sürekli bir şekilde kullanmaktadır. İçindeki boşluğu dolduramadığı için tüm yaşam sürecinde sağlıksız ilişkiler ve mutsuzluk olacaktır. Bundan dolayı da hiperseksüalite tanısı konmadan önce durumunun iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Kişinin nasıl bir ihtiyaç içerisinde olduğu, dürtülerini kontrol etmekte zorlanıp zorlanmadığı, seksin onun için ne anlama geldiği, cinsellik sonrası kendini nasıl hissettiği değerlendirilmeli ve bunun doğrultusunda tanı konulmalıdır. Hiperseksüalite erkeklerde görülürse buna satiriazis, kadınlarda görülür ise nemfomani denilmektedir. Ayrıca tanı konulduktan sonra mutlaka tedavi için cinsel terapi süreçlerine başlanmalıdır. Çünkü hiperseksüelite ciddi bir sorundur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Seks Bağımlıları İçlerindeki Derin Boşluğu Aşırı Seksle Doldurmaya Çalışıyorlar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayavar Cem KEÇE Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
Ankara
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin Yazıları
► Altın Seks, Gümüş Seks ve Bronz Seks Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Ruhumdaki Derin Yara - Travma Psk.Abdullah ALPASLAN
► Oedipus Kompleksi (Derin Psikoloji) Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Doğal Sakinleştirici: Doğru ve Derin Nefes PDF Psk.Ümit ÇİFTÇİ
► Doğaçlama Seks Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Sexomnia (Uykuda Seks) Nedir? Psk.Alp ARDIÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Seks Bağımlıları İçlerindeki Derin Boşluğu Aşırı Seksle Doldurmaya Çalışıyorlar' başlığıyla benzeşen toplam 49 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Doğaçlama Seks Eylül 2013
► Çocuk Gelinler Eylül 2013
► Penis Kırılması Mayıs 2012
◊ Hayat Böyle Devam Edemez Aralık 2011
◊ Yaş Farklılıkları ve Evlilik İlişkisi ÇOK OKUNUYOR Ekim 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:37
Top