2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinal Gençleştirme
MAKALE #7603 © Yazan Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ | Yayın Ekim 2011 | 7,226 Okuyucu
AMELİYATSIZ VAJİNAL GENÇLEŞTİRME (SIKILAŞTIRMA)

Kadınlar için anne olmak çok güzel ve aynı zamanda oldukça zahmetli bir işlem. Bazen çile şeklîni alabilen bu sürecin ardından eğer eylem gerçekten oldukça zahmetli gelişmişse bebek annenin vajinal kanalından dışarı çıkarken bu bölge anatomisini bozmaktadır. Oluşan pelvic taban zarlarındaki yırtılmalar sarkmalara vajina ağzında açılmalara neden olmaktadır.

Bu problem bir çok kadın tarafında rahim sarkması olarak bilinmektedir.Bilindiği gibi bu sorun bazen cinsel yaşamı etkilemektedir. Bu durum bazen kadını etkileyerek orgazm sorunlarına bazende erkeği etkileyerek cinsel organını vajen tarafından sarılmadığını yeterince sıkı olmadığını ifade ederek tatmin olmakta zorlandığından şikayet etmektedir.
Bu durum eşlerin birbirini anlayamadığı hallerde evliliği yıpratmaktadır. Böyle bir şikayet mevcutsa eşler bir arada görülmeli ve pelvimetri ismini verdiğimiz basınç ölçme cihazları ile pelvic basınç kaydedilmelidir. Ancak bu yolla tanı güvenilirliği sağlanabilmektedir. Hasta tanı aldıktan sonra Jinekolojik lazer uygulamalarından vajinal sıkılaştırma veya gençleştirmeden bahsedebiliriz. Sevgili hanımlar bu metod ağrısız anestesizi almadan ayaktan uygulanabilir herhangi biryan etkisi olmayan sadece vajinal kollajenizasyonu artırarak dokuyu sıkılaştıran bir yöntemdir. İşlem sonrası istirahat ağrı kesici ihtiyacı gerekmemektedir. İşlem sonrası cinsel perhiz ise sadece iki hafta olup oldukça tolere edilebilir bir süreçtir.

VAJİOPLASTİ

Vajinal doku ve kasların daha sıkılaştırılması ve fazla dokunun çıkartılması ile daha dar bir vajina girişi ve vajina oluşturma işlemi vajinoplasti olarak adlandırılır.jinekolojik cerrahi eğitimi almış dokuya ve anatomiye hakim branş jinekoestetik cerrahi ile uğraşan kadın doğum hekimleri eğitimleri sayesinde vajina ve çevre genital dokularda daha derin ve kapsamlı operasyonlarını gerçekleştirmektedirler. Böylece halk arasında sarkma olarak adlandırılan sıgenital relaksasyon ile birlikte olabilecek idrar kaçırma gibi diğer jinekolojik problemlerin de çözümünü olabilmektedir.

Vajinoplastioperasyonları farklı cerrahi kesme yöntemleri kullanılarak yapılabilmektedir.Vajinoplasti operasyonlarında “lazer”, “radyo frekans”, “elektrokoter” ve“bisturi” cerrahi kesi yapmak amacı ile kullanılmaktadır.

Kimlere uygulanır?

Vajinal doğum sonrasında yırtık, sarkma gibi şikayeti olan hastalarda uygulanmaktadır.Sarkma idrar torbası ve/veya rektumu (büyük abdest kanalı) içerebilir. Birlikte rahim sarkması (prolapsus) da olabilir. Bu tür problemi olan hastalarda vajinal ve laparoskopik yaklaşım birlikte uygulanmaktadır.

Son yıllarda vajinoplasti “cinsel hazzı”arttırdığı yönünde yayınlanan sexuel sağlık makalelerinde doğum yapmamış, ancak ilişki sırasında boşluk veya gaz pasajı şikayeti olan kadınlara da önerilmektedir.

Sadece vajinoplasti operasyonu yaklaşık 1 saat kadar sürmektedir.Beraberinde başka jinekolojik problemlerin varlığına bağlı olarak operasyon süresi uzayabilir. Operasyon sadece vajinal dokuları ve –veya dış cinsel organları da ilgilendiriyorsa yatış gerektirmemektedir.

Birlikte yapılan operasyonlar

Vajinoplasti,sistosel (idrar torbası sarkması) onarımı, rektosel onarımı, perineoplasti(vajina girişi ile makat arasındaki bölgenin onarımı), labiaplasti, klitoralhood (klitorisi örten dokunun) redüksiyonu ve transobturator sling prosedürleri uygulanabilir.

Operasyon sonrası

Operasyon sonrası 1 hafta dinlenmeniz önerilmektedir. Cinsel aktiviteye 6 hafta sonra başlayabilirsiniz.

GENİTAL ORGAN BOYUTU

kadın veya erkek organın ideal boyutu nedir?

Güzelliği kendine veya karşı tarafa tanımlamada cinsel güzelliği belirleyen ne? Çirkin cinsel organ nedir? Çirkin olması işlevsellik problemine neden olduğu anlamına mı geliyor?

Büyüklük önemli mi?

Cevap = EVET

Bu durumda kadın ve erkek için cinsel işlevi tamamlamada işlevsellik kadar psikolojik yeterlilik hissi yaratması nedeniyle boyut ve görüntü tartışılmaz öneme sahiptir.

İDEAL VAJİNA NEDİR?

Bu soru yaklaşık 3000 yıldır insanoğlunun varlığıyla ve üreme içgüdüsü ile başlamış ancak insanı kıskandıracak kadar zaman geçmesine rağmen hala zihinlerde hiçbir erezyona uğramamıştır. Asırlardır ideal vajen kutsal sayılmaktadır ki uğruna verilen vaadler anlatılamayacak kadar uzundur.Her zaman ve her cinsel organı güzel olarak tanımlamak mümkün olmayabilir.Burada kişinin veya partnerinin istekleri ,tercihleri ,estetik ve güzellik anlayışı belirleyici rol almaktadır.Bu nedenle ideal vajina tanımlaması özünde her zaman güzellik olmaktadır.Kadınlık özünü güzellikte yaşamaktadır yani form,fonksiyon,görünüm ve daha da önemlisi boyutta.Bu nedenle asimetri ,dağınık renk çizelgesi kadına çirkinlik verecektir. Eğer kadın cinsel işlevde erkek penisini sarabiliyor ve bir basınç oluşturabiliyorsa bu cinsel fonksiyonlar ve karşılıklı tatmin için yeterli midir?


Her kadın veya ona bakan erkek onun güzel olmasını isteyecektir ancak bizim gibi kapalı toplum yapılarında kaç kadın kendi organına baktı ve değerlendirdi bir sorun olduğunu veya olmadığını fark etti? Dünyada milyonlanlarca kadın çok utanç duymaları nedeniyle kendi genitalarına bakamadıklarından veya görmediklerinden bahsetmektedirler ne acınası bir durum oysaki her birey için.

Bizim gibi kapalı toplum yapısında ancak izlenilen birkaç porno filmle yola çıkılmakta onlarıda daha çok erkekler orada da abartılı boyutlarda cisimler ile kadının kendi vajinası tanımlaması mümkün olmamakta çünkü bu filmlerde hedeflenen olduğundan daha abartı yaratarak dikkati yoğun tutmak.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajinal Gençleştirme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ
Ankara
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi15 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ'ın Makaleleri
► Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Op.Dr.Ayşe BARUTÇU
► Endoskopik Yüz Gençleştirme Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
► Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Yüz Gençleştirme ve Günümüzdeki Dengeler Prof.Dr.Aycan KAYIKÇIOĞLU
► Yüz Derisi Gençleştirme Teknikleri Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Vajinal Akıntılar Prof.Dr.Alparslan BAKSU
► Vajinal Akıntılar Dr.Nuray ATACAN
► Vajinal Akıntı Op.Dr.Mürüde ÇAKARTAŞ DAĞDELEN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Vajinal Gençleştirme' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Gebelikte Diabet Mayıs 2012
► Vajinusmus Ekim 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:35
Top