2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlilik Sorunları ve Evlilik Terapisi
MAKALE #7822 © Yazan Pdg.Aykut AKOVA | Yayın Kasım 2011 | 6,264 Okuyucu
Evliliklerde en sık karşılaşılan sorunlar şunlardır:

1.İletişim sorunları, bunlar doğru iletişim yöntemlerini bilmemekten kaynaklanan sorunlardır.Bu sorun yüzünden bir çok çift boşanma aşamasına gelmektedir. Bu sebeble ,bu yöntemlerin ,doğru iletişim nasıl kurulur. İletişim
yanlışları nelerdir. Bunlarla ilgi bir uzman desteği şarttır.

2. Evliliklerde karşılaşılan diğer bir sorun, ailelerin müdahaleleridir. Bu sebeple birçok evlilik boşanma aşamasına gelmektedir.

3.Çocuk yetiştirme tutumlarında, eşlerin farklı tutumda olmaları.

4.Aldatma: Bu evliliklerde en büyük sorunların başında gelmektedir.

5.Güvensizlik, KARŞILIKLI güven önemlidir. Güven sarsılınca tekrar güveni sağlamak güç olabilmektedir.

6.Saygısızca davranışlar, hakaret.

7. Aile içi şiddet, bu da sık karşılaşılan bir sorundur.

8. Cinsel uyumsuzluk, cinsel sorunlar.

9. Temel görüş ayrılıklarının olası.

10. Aşırı alkol tüketimi ve buna bağlı sorunlar.

11. Ekonomik sorunlar.

12. İşsizlik

13. Öfke kontrol sorunları

14. Sevginin azalması

15. Ortak paylaşımların olmaması

16. Yeterli sevgi ve ilginin olmayışı

17. Bencilce ,düşüncesizce davranışlar

18. Eşlerin birbirlerini ihmal etmesi

19. Çocuğun olmayışı, bazı ailelerde boşanma nedeni olabilmekte.

20 Eşlerin birbirlerine yardımcı olmaması.

Bu sorunları kişiler kendileri çözemezlerse, bir uzmandan, yardım almalarında yarar vardır.

EVLİLİK TERAPİSİ: Evlilik ile ilgili bozukluklarının terapisinin amaçları emosyonel sıkıntıyı ve yetersizliği azaltmak ve eşlerin her ikisinin birlikte ve bireysel olarak iyilik hallerini desteklemektir.

Evlilik terapisi dediğimiz evliliğinde sorun yaşan çiftlerin başvurduğu uzmanların hizmet verdiği bir alandır. Bu uzmanlar çiftleri dinlerler sorun ortaya konur, eşler sorunları bir kâğıda yazar birbirlerini eleştirebilirler, burada eleştirilen konular üzerinde durulur bu evliliğin düzeltilebilmesi için bu eleştirilen noktaların değiştirilip, değiştirilemeyeceği ortaya konur. Kişiler kendilerinin yaptıkları bu hataları değiştirebilecekler midir? Yada değiştiremeyecekler midir?



Kişiler değişim konusunda istekli olmalıdır. Ve bu konuda çaba göstermelidirler.

Bu olmadığı taktirde terapiden sonuç almak mümkün olmaz.


YAPILAN BİR ARAŞTIRMAYA GÖRE :

Evlilik, sadakat ve eşler arasındaki ilişkiye yönelik ifadelerin de incelendiği araştırmada, katılımcıların yüzde 89′u evliliğin temelinde sadakat olduğuna inanıyor. Sadakati zedeleyici davranışlar hem erkekler hem de kadınlar için uygun görülmezken, ”Kadının aldatması asla affedilemez” ifadesi yüzde 82,4, ”Erkeğin aldatması asla affedilemez” ifadesi ise yüzde 72,2 oranında destekleniyor. ”Evli de olsa erkekler çapkınlık yapabilir” görüşün ise katılımcıların yüzde 20,3′ü destek veriyor.

Araştırmaya katılanlar, en çok aile bireylerine güveniyor. Kişiler, aile bireyleri ve yakınları arasında sırasıyla çocuklarına, eşlerine, anne babalarına, ve kardeşlerine güven duyuyor. Katılımcılar, aile bireylerinden sonra da akrabalarına güven duyduklarını belirtiyor. Öte yandan, yakın sosyal çevreye olan güven, aile bireylerine olan güvene göre oldukça düşük düzeyde kalıyor. Katılımcıların yüzde 58,5′i komşularına, yüzde 547,4′ü de iş arkadaşlarına, yüzde 51,5′i ise hemşerilerine güven duyduğunu ifade ediyor. Görüşülen kişilerin yüzde 74,9′u ilk kez tanıdıkları insanlara güven duymuyor.

Evlilik, çocuk ve kadın rolleri konusunda geleneksel bakış açısına ise daha çok erkekler, 55 yaş ve üzerindekilerle, Kuzeydoğu Anadolu bölgesinde yaşayanların sahip olduğu görülüyor.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Evlilik Sorunları ve Evlilik Terapisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Pdg.Aykut AKOVA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Pdg.Aykut AKOVA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aykut AKOVA Fotoğraf
Pdg.Aykut AKOVA
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Pedagog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi119 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Pdg.Aykut AKOVA'nın Yazıları
► Evlilik Terapisi- Evlilik Okulu Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
► Evlilik Sorunları Psk.Ali BIÇAK
► Evlilik Sorunları Dr.Psk.Dnş.Ayşe Devrim BURÇAK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Evlilik Sorunları ve Evlilik Terapisi' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Umut Un Kahramanı Merhaba Ağustos 2013
◊ Eşcinsellik Nedir? Temmuz 2013
◊ Evlilikte Cinsel Sorunlar Temmuz 2013
◊ Cinsel Sorunlar ve Terapi Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:42
Top