2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikiyatrinin Aspirini Anti-Depresanlar
MAKALE #7948 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Aralık 2011 | 6,573 Okuyucu
PSİKİYATRİNİN ASPİRİNİ ANTİ-DEPRESANLAR

"Dünyaca ünlü sağlık dergisi Mens Health in, uzman görüşlerine başvurarak yaptığı bir derlemede faydaları saymakla bitirilemeyen Aspirin inin iyileştirici etki yaptığı belirlenen 12 yeni hastalık daha masaya yatırıldı. Amerikan Kalp Vakfı nın sözcüsü olan ve Mayo Clinic'te ilaç uzmanı olarak görev yapan Dr. Gerald Fletcher, "Bu kadar farklı amaçlarla kullanılabilecek başka bir ilaç yok. Hala Aspirin in yeni faydalarını bulmaya devam ediyoruz" diyor. İşte mucize ilacın 12 yeni marifeti...

Prostatı önlüyor:
Kaşıntıyı kesiyor:
Tansiyonu düşürüyor:
Güneş yanığına karşı:
Kalp dostu:
Nasıra iyi geliyor:
Kolon kanserini önlüyor:
Uçukları geçiriyor:
Alzheimer dan koruyor:
Kadında kısırlığa iyi geliyor:
Siğilleri söküp atıyor:
Felçten koruyor:

Lakin Dikkat!

Sonuçta o da bir ilaç!

O yüzden de ufak bir yan etkisi var:

Mesela aspirin midenizi delebilir!

Bu yeni faydalarıyla Aspirin in gerçekten mucize ilaç olduğu bir kez daha kanıtlandı. Ancak her ilaç gibi Aspirin in de zararlı etkileri olabiliyor. Uzmanlar özellikle mide hastalarını uyarıyor: Dikkat, Aspirin mideyi delebilir. Çünkü mide asit salgılayan bir organ. Aspirin veya romatizma ilaçları midenin koruyucu örtüsünü ortadan kaldırıyor. Böylece iç örtü asitle doğrudan temasa geçiyor."

(Kaynak: http://www.saglikbilgisi.com/makale/Aspirin+ve+Faydalar%C4%B1

ONLAR NE Kİ! İŞTE ANTİ-DEPRESANIN FAYDALARI

Sorununuz kekemelik türü bir konuşma bozukluğu mu? Duygu durum düzenleyici dendiğine bakmayın siz, yeri geldi mi en etkili konuşma terapistidir o!

Sorununuz mutsuzluk mu?

Yok nedeni yaşam tarzınız veya hayata bakış algınız yahut alışkanlıklarınız değildir! Sorun aslında depresyondur, nedeni de beyindeki serotonin miktarı azlığıdır sadece! İlacı mı? Anti-depresan tabi ki de!

Sorununuz eşinizle aranızdaki iletişim problemi mi?

Rahat olun, onu da halleder! Bir anda, “Sen” dilini “Ben” diline, sorgulayıcı üslubu kabullenici bir yaklaşıma, bilinçsizliği bilince, cehaleti de allameye eviriverir içince!

Sizin derdiniz kapalı yer fobisi mi?

İçin ve kapalı yer bir anda nasıl açık yere dönüşüyor, şahit olun!

Çocuğunuzun ki okul ve ders sorunları mı?

En iyi özel hocadır, halleder! Üstelik de bu hocanın ücretini devlet öder!

Yahut ufaklıktaki DEHB mi, yeğeninizinki de tam tersi utangaçlık ve içine kapanıklık mı?

Çocuğun hareketlerinin altındaki dürtüyü öyle bir dürter ki, bu dürtü daha çocuğunuzun yanına dahi gelemez Allah’ın izniyle! Hareketliliği durgunlaştırır ama içine kapanıklılığı da açar! “Aaaa! Sahi mi, nasıl oluyor bu iş” diye sormayın! İlaç bu, çorba değil ki! Evet hareketli olanı yavaşlatır, yavaş olanı da hareketlendirir!

Büyük oğlan geçen gün sevgilisiyle buluşmak için okuldan mı kaçtı?

Hem okuldan alıp doğru eve hem de aklını başına getirir, korkmayın! İçin ve müsterih olun siz sadece!

Yoksa genç kız sevdiği ile buluşurken babası gördü ve korktu da, “Bana karışmayın" mesajı vermek için intihara mı kalkıştı? “Karışırlarsa karışsınlar” dedirttirir insana!

Sorun tırnak yemek mi? Muzdarip olduğunuz dert tikleriniz mi veya? Tikmiş, tırnakmış demez, adeta kasırga misali süpürür geçer!

Borcunuz ağır, o yüzden dalgın mısınız?

Giderir! Bunun için borcunuzu ödemeniz şart değildir!

Kafanızda çözümsüz sorular var ve o yüzden durgun musunuz?

Açar! Sorular çözümsüz kalsın kafanızda, ne mahzuru var!

Eşinizin hatalarını kabullenemiyor musunuz?

Kabullendirir!

10 gün evvel ayrıldınız da unutamıyor musunuz?

Unutturur!

Tayin geldiniz ve alışamıyor musunuz?

Alıştırır!

Sürekli üzerinize gelindiği için ya da hep içinize ata ata son günlerde asabi mi oldunuz?

Yatıştırır!

Böylece birileri yine üzerinize gelir belki ama siz bön bön bakar ve hiç tepki vermezsiniz!

NOT

Tek kusuru vardır: Bunları bazen 6 ayda bazen 1 - 2, bazen de 5 - 10 yılda yapar! O kadar da olsun canım! Serotonin eksilmesi bu! Eksilince o kadar kısa sürede dolar mı! Hem ücreti dövlet ödemiyor mu? Mide ve karaciğeriniz de sizin değil, emanet nasıl olsa!

SONUÇ

Görüyorsunuz: Anti-depresan değil, her derde deva sihirli bir iksir mübarek!

Keloğlan çizgi filmindeki Bilge Can dedenin yaptığı iksirlerden bile daha etkili! Çünkü onun ki bile -masal olduğu halde- sadece kötülüklere karşı etkili olabiliyor! Bu ise her derde deva! Anti-depresan değil, anti-dert savar adeta!

Masaldaki tablo bile daha gerçekçi, gerçekte olan ise ne acı ki daha fantastik!

NOT

İnsanlar gerçekleri değil, masalları ve efsaneleri sever! O yüzden ellerinde sadece çekici olanlar herkesi çivi olarak görmeye, yığınla halk da bu büyülü masala inanmaya devam edecektir! Çünkü uzun çocukluk yılları boyunca masal dinledi onlar! Hem de en çok inandıkları kişi olan baba, anne, dede ve ninelerinden!

Psikolog
İzzet Güllü

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Psikiyatrinin Aspirini Anti-Depresanlar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İzzet GÜLLÜ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İzzet GÜLLÜ'nün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Yazıları
► Psikiyatrinin Gerçek Yüzü Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Psikiyatrinin Aspirini Anti-Depresanlar' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Veda Yazısı Haziran 2018
◊ Bu Yazıyı İyi Anla ÇOK OKUNUYOR Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:30
Top