TavsiyeEdiyorum.com
TavsiyeEdiyorum.com  
.com
Arama : | Site İçi Arama

Yeni Tavsiye Ekleyin!



ÇOCUĞUM BEN OLMADAN HİÇBİRŞEY YAPMIYOR

İbrahim BİLGEN Fotoğraf
Dr.İbrahim BİLGEN
Adana
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
Özel Statülü Üye!TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiÖzgeçmişi MevcutÖzel Uzmanlığı VarKütüphanemizde Yayınlanan 14 Makalesi varFotoğrafı Mevcutİş Adresi KayıtlıTelefon Numaraları KayıtlıÖzel Mesaj GönderilebilirAnahtar Kelimeler: panik bozukluk terapi yaprak psikiyatri davranım bozukluğu uçak korkusu takıntılar güvensizlikKişisel Bilgileri Mevcutİnternet Sitesi VarTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Bilgileri
* Toplam Okuyucu : 233,

* Yayın Tarihi : 24-03-2008 - 15:20 (46 gün önce),

* Ortalama Günde 4.96 okuyucu.

* Karakter Sayısı : 4021 , Kelime Sayısı : 507 , Boyut : 3.93 Kb.
ÇOCUĞUM BEN OLMADAN HİÇBİRŞEY YAPMIYOR

Çok uzun zamandan beridir bu şekilde sizlerden gelen mektupları pek yanıtlamadığımı fark ettim. Genelde yazılarımda, sizlerden gelen talepleri ya da, ogünkü gündemle ilgili bir konuyu sizlere açıklamaya çalışıyorum. Sizlerden gelen yazıları ki, hepsi benim için çok değerli, sadece daha geniş bir toplumsal kesitin sorunlarına ayna tutabilecek olanlarını, yine sizlerden izin alarak burada isim vermeden yazmaya çalışacağım. Bugünkü yazıda bazı yazdıklarımı toparlamam açısından bana yardımcı oldu.Daha sonrasında da neden sizlerle de bu konuyu paylaşmıyorum diye düşündüm. Çünkü her çalışan anne ve babanın ya da okula yeni başlayan ailelerin başındaki bir sıkıntı olduğu için bu yazıyı yazan aileden müsaade isteyerek yazıyorum.Bu yazıdan aileden izin alamadım ama isim vermiyorum birde çok bariz ailenin özelliklerini belirten parçalar içermediği için bir mahsur görmedim.Ama yine de izin alamadığım için ailemizin anlayışına sığınarak bana ulaşan elektronik postayı yayınlıyorum.

“Sayın Hocam.Yazılarınızı ilgiyle takip etmekteyim.Benim size sormak istediğim bir sorunum var.Geçtiğimiz nisan ayının 8' i itibari ile 3 yaşını doldurmuş bir kızım var.. Kızımı henüz tam olarak konuşamıyor.Derdini anlatabiliyor fakat dediğim gibi tam olarak konuşamıyor.Evde çok agresif bize sinirlendiğinde saldırıyor ısırıyor.Fakat dışarıda çok pasif, örneğin bir misafirliğe gittiğimizde yanımızdan hiç ayrılmıyor.Kendi yaşıtları ile oynamıyor.Eve yaşıtlarında arkadaşlarını çağırıyoruz fakat onlarla ilgilenmiyor.Yine bizim yanımızdan ayrılmıyor.yaklaşık bir ay önce bir rahatsızlığından dolayı çocuk doktoruna gittik doktor boyunun ve kilosunun normal olduğunu hatta boyunun yaşıtlarının % 75 inden daha uzun olduğunu söyledi.Sosyal bakımdan gelişmesi için yaklaşık 2 haftadır kreşe gönderiyoruz fakat orada da, ya öğretmeninin yada bir başka çocuğun elinden tutup onunla birlikte geziyormuş.Oyunlara çok nadir katılıyormuş.Fakat bunun yanında aldığımız yap bozları yerlerini buluyor fakat parçayı tam olarak yerleştiremese de kısmen yerine yerleştirebiliyor.Televizyondaki şarkıların çoğunu ezbere biliyor.Dilinin döndüğünce söylüyor.Bu arada eşim ve bende çalışıyoruz.Daha önce bakıcı bakıyordu.bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.kızım normal mi yoksa ne yapabilirim?”

Nedendir bilmem ama ,buda benimle alakalı bir sorun olsa gerek , kendimi Güzin Abla gibi hissetmek istemediğimden soruyu yanıtlamaya başlarken“Sayın Okurum” diye başlamak istemiyorum. Çocuklarda konuşmadaki gecikme genelde diğer gelişimleri de doğalsa 4 ya da beş yaşına kadar bekliyoruz.Hala konuşmada bir gecikme var, ya da yürüme, koşma vb. diğer gelişimsel süreçlerinde de bir gerilik söz konusu ise özellikle bir gelişimsel gerilik olup olmadığını anlamak için doktora götürmenin yapılabilecek en doğru davranış olduğunu düşünmekteyim. Bunlar doğalsa genelde dört yaşına kadar çocukta konuşma beklenebilir.Çok konuşulmayan genelde zamanını televizyon karşısında seyreden çocuklar günümüzde arttı.Ya bunu tüm gün çalışan ve eve yorgun gelen anneler yapıyor, yada eşinden değer göremeyen depresyonda olan anneler(tükenmişlik yaşayan) yapıyor.Birde bu durumu bizler, bakıcıların kolayına geldiği için duyarsız bakıcı ellerinde büyüyen çocuklarda görmekteyiz. Çocukla konuşulmalı eğer yapılamıyorsa bir an önce anaokuluna gönderilmelidir.Ki bu ailede bunu yapmış ama sorun hala çözülmemiş.Evde yeni bir bebek doğduğunda ya da anne hamile ise o zamanda çocuk okula gitmekte direnç göstermektedir.Evde rakibi ile annesini yalnız bırakmamak adına.Bu durumla ilgili e-mailde bir bilgi verilmemiş.Geriye anne ve babanın tutumu kalıyor.Yani çocuğa bağımlı diyen ama çocuğuna kendisi bağımlı olan meraklı, evhamlı anne ve babalar.Bu ailemizin de böyle olduğunu söylemek istemiyorum.Sadece bu mailin bende çağrıştırdıkları doğrultusunda aklıma gelenleri sizlere aktarmaya çalışıyorum. Çocuğunu anaokuluna göndermek bence çocuk için değil esas anne ve babalar içinde en büyük terapi olmaktadır.Şimdilik hoşçakalın...
Sevgi ve Saygılarımla ...

Makale Yazarının Sayfasına Dönün
Makale Yazarına Eposta Gönderin

Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir :

"ÇOCUĞUM BEN OLMADAN HİÇBİRŞEY YAPMIYOR" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.İbrahim BİLGEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.

Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.

Dr.İbrahim BİLGEN Tarafından Yazılan Diğer Makaleler:
  • Nedir Bu Uçak Korkusu? Bu Korku Nasıl Yok Edilir?...
  • Çocuklarda Gözlenen “davranım Bozukluklarının” Nedenleri.
  • Sınav Kaygısı Yaşıyor Musunuz?
  • Panik Hastalarının Çevrelerine Anlatamadıkları Korkuları -1-
  • Çocuğunuz Ürkek Ve Girişken Değil Mi?
  • Gençler Neden Bu Kadar Öfkeli Hale Geldiler?
  • Huzurlu İnsan Ne Demek? Kendi Kaderimize Yön Vermede Hiç Mi Bizim Payımız Yok?
  • Hep Acı Çeken Kişi Olmak Tesadüf Mü Dersiniz? Gerçek Aşk Nedir? Aşk Bir Gün Biterse Neler Yapmalıyız?
  • Oyuncaklarına Zarar Veren Çocuklar Ve Çocuğunu Dinlemeden, Ona Bağıran Anne Ve Babalar
  • “dedektif Anne Baba” Ne Demek?
  • Yalnız Kalamıyor, Tek Başınıza Seyahat Edemiyor Ve Her An Birşey Olacak Diye Mi Korkuyorsunuz?
  • Çocuklarda Da Takıntılar Gözlenir Mi? Aileler Nasıl Bir Yaklaşım Sergilemelidir?
  • Hangi Tür Takıntılarımız Vardır?
  • Kütüphanemizden İlginizi çekebilecek diğer bazı makaleler:
  • Kısırlığın Teşhis Edilmesi İçin Gerekli Muayene Ve Testler , Dr.Ö.Yavuz ŞİMŞEK
  • Laparoskopi Ve Histeroskopi Nedir?, Ne Zaman Uygulanmalıdır? , Doç.Dr.Selman LAÇİN
  • Kürtaj Nedir? Gebelik Sonlandırması Hakkında Merak Edilen Herşey , Doç.Dr.Selman LAÇİN
  • Endometriosis : Kadınların Sık Rastlanan Sorunu , Doç.Dr.Selman LAÇİN
  • Tüp Bebekte Başarıyı Arttırmanın Detayları , Doç.Dr.Selman LAÇİN
  • Tüp Bebek İle Sağlıklı Çocuğa Kavuşmanın Yolu , Doç.Dr.Selman LAÇİN
  • Tüp Bebek: Kime?, Ne Zaman? Nasıl? , Doç.Dr.Selman LAÇİN
  • Tüp Bebek Ve Çoğul Gebeliklerin Önlenmesi , Doç.Dr.Selman LAÇİN
  • Meme Silikonu, Meme Büyütme , Dr.Saffet ÖRS
  • Vajinismus (Ağrı Korkusuyla Cinsel İlişkiye Girememe Durumu): , Dr.Ö.Yavuz ŞİMŞEK
  • İçerden İyileşmek: Hipnozla İyileşme İçerden Olan Bir İyleşmedir , Yrd.Doç.Dr.Bülent URAN
  • Muayene Stresini Yenmek , Dr.Ö.Yavuz ŞİMŞEK
  • Tedavisi Mümkün Bir Demansial (Bunama) Hastalık: Normal Basınçlı Hidrosefali , Dr.Veysel Kerem BIKMAZ
  • Meme Kanserine Karşı Tedbirli Olmak , Dr.Ö.Yavuz ŞİMŞEK
  • Boyun Fıtığı Cerrahisi , Dr.Veysel Kerem BIKMAZ
  • Beyin Tümörleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler , Dr.Veysel Kerem BIKMAZ
  • Sosyal Fobi , Dr.Ayavar Cem KEÇE
  • Kronik Yorgunluk Sendromu , Dr.Ayavar Cem KEÇE
  • Kokulu Bahçe (Itırlı Bahçe) , Dr.Ayavar Cem KEÇE
  • Psikolojik Açıdan Aldatma , Dr.Ayavar Cem KEÇE
  • Kütüphanemizde yer alan dökümanlar profesyonel üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte tavsiyeediyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, çalışmaların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan makaleler bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir profesyonelle görüşmeden, makale içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Çalışmaların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yayınlanan makalelerin mali ve hukuki tüm hakları yazarına aittir. Kütüphanemizde yer alan herhangi bir makale başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir. Sitemizde sayfası bulunan site üyemiz profesyoneller üye sayfaları içinden, Makale Bilgileriniz bölümü altında, YENİ MAKALE GÖNDERİN linkini izleyerek bu sayfaya makale ekleyebilirler.

    05:10
    Top
    --> Sektör türkiye sektörler