2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erken Boşalma Tedavisinde Kadının Rolü
MAKALE #8665 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE | Yayın Mart 2012 | 8,705 Okuyucu
Ülkemizde cinsel hayatı aktif olan her on erkekten yedisinde görülen erken boşalmaya dair yaygın bir inanış, erkeğin bu sorununda kadının bir rolü olmadığı yönündedir. Erken boşalmada suçun sadece erkekte olduğu var sayılır. Oysa bu tamamıyla yanlış bir algıdır. Erkeğin kendi kendini tedavi etmesi gerektiği söylenir ama bu doğru bir şey değildir. Aslında erken boşalma erkeğin değil çiftin ortak problemidir.

KADIN KLİTORİSİNİ KEŞFETMEYİ VE KULLANMAYI ÖĞRENMEK ZORUNDADIR


Her iki tarafından mutsuz olduğu bir cinsellikte “Sen erken boşaldın, ben de bu yüzden boşalamadım” diyen kadın çok doğru bir şey söylemez. Çünkü kadın da klitorisini keşfetmeyi ve ardından onu kullanmayı öğrenmek zorundadır. Erkek nasıl ki penisini sürterek boşalıyorsa, kadın da klitorisini sürterek boşalır. Bunu yapabilmeyi öğrenmek için de kadınlar önce mastürbasyon yapmalıdır. Mastürbasyon yaptıkça kadın klitorisini hassaslaştırmayı öğrenir ve onu sürterek boşalmayı keşfeder. Mastürbasyon ile öğrendiği becerileri partneriyle olan sevişmelerine ve birlikteliklerine aktarmayı becerebilirse de kadın zamanla cinsel ilişkilerinde boşalmayı başarabilir. Kadının boşalmasında erkeğin penisinin boyunun veya vajinada kalma süresinin uzun olmasının gerçekte bir önemi yoktur. Eğer kadın klitoristen zevk almayı başaramamışsa, boşalmanın sorumluluğunu almamışsa cinsel ilişkide boşalmayı öğrenemez. Demek ki çoğu zaman erkeğin erken boşalması, kadının cinsel ilişkide boşalmasının önünde bir engel değildir. Kadınlar klitorislerini kullanmayı öğrendiklerinde hem cinsel ilişkide hem de karşılıklı mastürbasyonla boşalmayı başarabilirler. Mastürbasyonla klitorisini hassaslaştıran kadın cinsel ilişkilerinde boşalmayı da daha kolay öğrenebilir. Ayrıca erken boşalmayla erkeğin penisi inse bile, erkek işaret ve orta parmağını birleştirip penis gibi kullanabilir, vajina deliğini uyarabilir ve bu sırada başparmağı ile de klitorise dokunarak kadının boşalmasını sağlayabilir. Bu boşalma fizyolojik olarak penis-vajina birlikteliğindeki boşalmaya eşdeğerdir.

CİNSELLİKTE BENCİL OLUNMALIDIR


Erken boşalma tedavisinde hastalarımıza, kadının bedenini, bedensel duyumlarını ve klitorisini keşfetmesini, erkeğin de boşalma öncesi bedeninde olan değişimleri ve bedensel duyumlarını fark etmesini öğretiyoruz. Bu iki öğrenme şekli ortak bir noktada buluştuğunda, tedavi başarılı oluyor. İşin özünde şu var ki herkes kendi hazzından kendi sorumludur. Cinselliği gönlüne göre zorlamadan ve özgürce yaşamak istemek, kendi cinsel mutluluğuna ve huzuruna odaklanmak, sadece içinden geldiği gibi davranıp ilişkinin sonrasında alacaklı ya da borçlu hissi duymamak, kendini sevmek ve istemeyen bir şeye açık açık hayır demek bencillik değildir. Ancak tüm bunlar insanlara bencillikmiş gibi görünüyor. Oysa kişinin kendini tanıması ve anlaması için kendisine odaklanması gerekiyor. Kişi cinsel hayatında her zaman kendisi olmalıdır ve kendisinden daha ideal bir âşık olmadığına inanmalıdır. Kişi kendi bedenini en iyi kendisi tanır ve bunu da en iyi mastürbasyon yaparak keşfeder. Kişinin ilk önce kendisini tanıması, nelerden zevk aldığını keşfetmesi, bedensel duyumlarına odaklanması partnerini tanımasından ve onu tatmin etmeye çalışmasından daha önemlidir. Çünkü birçok kişi bunun tersine inansa da, boşalma veya orgazm bencil bir deneyimdir. Bu nedenle kadının boşalması erkeğin bir görevi değil, kadının sorumluluk alması gereken bir süreçtir. Cinsellikle herkes bencil olmalıdır. Her bireyin kendi cinsel tatmini için gerekli şeyleri talep etmesi ve gerekli olanı yapmayı becerebilmesi gereklidir. Yani kadınların görevi erkekleri tatmin etmek olmadığı gibi erkeklerin görevi de kadınları tatmin etmek olmamalıdır. Herkes kendini tatmininden sorumludur. Herkes kendi sorumluluğunu yerine getirdiğinde cinsellik bir tangoya benzer, hissedilerek yapılır, yalancı değil gerçekten zevk vermeye başlar. Peki, erken boşalmanın önüne geçmek için erkek ve kadın birlikte ne yapabilir? İşte bu sorunla pençeleşen çiftlere altın değerindeki tedavi önerilerim:

KADININ CİNSELLİĞE AKTİF KATILIMI ŞARTTIR


Erkek bedenini partneriyle uyum içinde hareket ettirmeli, şimdiye yoğunlaşmalı, o anı duyumsamalıdır. Cinsel birleşmenin ansızın son bulacağı kaygısı kafasından atmalıdır. Çünkü her cinsel sorun gibi erken boşalma da bu kaygıdan ya da bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Asıl sorun erkeğin cinsel işlevlerinde değil, bu işlevleri nasıl yerine getireceğine dair düşüncelerindedir. Aklını düşüncelerden arındıramayan, özgür ve doğal bir şekilde cinselliği yaşayamayan erkek, tedirginlik duygusundan uzaklaşamaz ve boşalma sorunu yaşar. Bu nedenle erken boşalmada tedavinin esası, boşalma öncesi cinsel duyumların tekrar tekrar ve uzatılmış olarak yaşatılması ve erkeğin dikkatinin yüksek uyarılma düzeyindeki duyumlarına odaklamasıdır. Boşalma denetiminde doğru uygulandığı takdirde başarılı sonuç veren yöntemler vardır. Kadın bu yöntemlere aktif olarak katılır ve sevecen bir yaklaşım içinde olabilirse, son derece başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Bu yöntemler kadının üstte erkeğin altta olduğu bir pozisyonda uygulanır. Erkek cinsel ilişkide bütün dikkatini penisten aldığı duyumlara ve aşk kaslarına odaklar. Erkek gerçekten haz aldığında boşalmak yerine ilişkiyi devam ettirmeyi isteyecektir. Dur-başla tekniği adı verilen uygulamada boşalmayla ilgili en ufak bir endişe olduğunda erkek eşine “Dur” der ve penisini vajina içerisinde hareketsiz tutarak bekler. Bu sırada kontrolsüzce kasılan aşk kaslarını gevşetir. 3 defa bir çiçeği koklar gibi yavaşça nefes alır. Bir mumu üfler gibi yavaşça nefesini verir ve sonra “Başla” diyerek yeniden eşinin gidip gelmesini ister. Erkek bu şekilde boşalmasını kontrol etmeyi öğrenirken, kadın da klitorisini erkeğe sürterek ve penisi vajinasında hissederek boşalmayı öğrenir. Bu şekilde çift, boşalma refleksi üzerinde dolaylı ve istemli bir kontrol sağlamış olur.

ERKEK AŞK KASLARINI KONTROL ETMEYİ ÖĞRENMELİDİR


Cinsel birleşme sırasında erkeğin boşalım kontrolünü sağlaması için aşk kaslarını gevşek tutması gereklidir. Partnerlerin birbirlerine erotik masaj yapmaları, karşılıklı olarak mastürbasyonu uygulamaları ve ilişkide dur-başlat yöntemi, erken boşalma tedavisinde çok önemlidir. İlişki sırasında erkek “Aşk kasları” adı verilen makat, yumurtalıklar ve kasıklarını çevreleyen kasları gevşek tuttuğu sürece denetimsiz ve istemsiz boşalması imkânsızdır. Erkek aşk kaslarını kontrol etmeyi ve ilişkide gevşek tutmayı öğrenirse, erkek boşalmasını da dolaylı olarak kontrol edebilir. Erkek farkında olmadan aşk kaslarındaki gevşekliği kontrol etmeyi bırakılırsa, istemsiz ve denetimsiz boşalma yaşayacağına dair bir korku yaşar ama o korku anında partnerini durdurup aşk kaslarını tekrar gevşetmeyi başarırsa boşalmasını da dolaylı olarak kontrol edebilir. Bu nedenle cinsel ilişkilerde erkeğin aşk kaslarını kontrol etmesi ve kadının da klitorisini sürterek boşalmayı öğrenmesi erken boşalma tedavisinin olmazsa olmazıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erken Boşalma Tedavisinde Kadının Rolü" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayavar Cem KEÇE Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
Ankara
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin Yazıları
► Erken Boşalma Tedavisinde İlaç Kullanılması ÇOK OKUNUYOR Psk.Kemal ÖZCAN
► Evlilikte Kadının Rolü Psk.Dnş.Ayşe Gavas ASLAN
► Erken Boşalma- Denetimsiz Boşalma Psk.Dnş.Fatih FİDAN
► Erken Boşalma (Erken Boşalıyorum) Psk.Bayram ŞİMŞEK
► Erken Boşalma Psk.Mehmet CAN
► Erken Boşalma Nazlı ÇALIŞKAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Erken Boşalma Tedavisinde Kadının Rolü' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Doğaçlama Seks Eylül 2013
► Çocuk Gelinler Eylül 2013
► Penis Kırılması Mayıs 2012
◊ Hayat Böyle Devam Edemez Aralık 2011
◊ Yaş Farklılıkları ve Evlilik İlişkisi ÇOK OKUNUYOR Ekim 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:57
Top