2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bitkisel Formüller & Hipertansiyonda Bitkisel Tedavi - Damar Tıkanıklığında Kullanılan Bitkiler.
MAKALE #8726 © Yazan Dr.Kemal ASLAN | Yayın Mart 2012 | 7,781 Okuyucu
Değerli okuyucularım. Bugün size kalp krizi-bir diğer adı MI (miyokard infarktüsü), felç,körlük,böbrek yetmezliği gibi ölümcül sonuçlara neden olan ve mutlaka tedavi edilmesi gerekli bir durumda tedavinize destek olarak kullanabileceğiniz çok basit bir bitkisel formül vereceğim. Ama önce kısaca hipertansiyon ve damar tıkanıklığı nedir ona değinelim.

Hipertansiyon : Hiper latince fazla,aşırı demektir. Tansiyon ise ingilizce tension yani gerilmeden gelir. Kısaca yüksek gerilim,damar basıncında artma demektir. Normalde dolaşımının sağlanması için gerekli olan kan basıncı büyük tansiyon (sistolik) için 140, küçük tansiyon (diyastolik) için 90 mmHg'yı geçerse bu durum hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) olarak kabul edilir.


Tabi Normal kan basıncı kişinin yaşı, cinsiyeti, hareket yoğunluğu gibi faktörlere göre ufak tefek değişiklikler gösterir.


Hipertansiyon neden olur ? Hipertansiyonun tek bir nedeni yoktur. Günümüzde hipertansiyonun en sık nedeni primer denilen nedeni tam bilinmeyen hipertansiyondur. Genel nedenleri arasında ailesinde yüksek tansiyon olan kişilerin bulunması, stres, şişmanlık, yaşlanmayla beraber damarlardaki esnekliğin kaybolması, aşırı beslenme, tuz sayılabilir. Ayrıca, Akut ve Kronik Böbrek iltihapları,böbreküstü bezi tümörleri gibi çeşitli hastalıklar da hipertansiyona neden olabilmektedir.Değerli okuyucularım. Bugün size kalp krizi-bir diğer adı MI (miyokard infarktüsü), felç,körlük,böbrek yetmezliği gibi ölümcül sonuçlara neden olan ve mutlaka tedavi edilmesi gerekli bir durumda tedavinize destek olarak kullanabileceğiniz çok basit bir bitkisel formül vereceğim. Ama önce kısaca hipertansiyon ve damar tıkanıklığı nedir ona değinelim.


Hipertansiyon ne gibi şikayetler yapar ? : Pek çok hastada belirti vermez. Bununla birlikte ölümle sonuçlanabilecek hastalıklara neden olabildiğinden ihmal edilmemelidir. Bu nedenle, özellikle risk grubundaki kişilerin düzenli tansiyon ölçümü yaptırmaları yararlıdır. Başlıca belirtileri özellikle sabahları olan baş ağrısı, çarpıntı, sık idrara çıkma, halsizlik ve yorgunluk, bacaklarda şişlik, burun kanaması, kulaklarda çınlama, nefes darlığı, yüzde ve vücutta karıncalanma ve kızarmalar olarak sayılabilir. Tansiyonun çok yükselmesi durumunda ise dilde peltekleşme, çift görme, göğüs ağrısı gibi şikayetler görülebilir.


Hipertansiyon nasıl tedavi edilir ? : Öncelikle, ilgili uzman hekim tarafından yüksek tansiyon oluşmasına sebep olan riskler ortadan kaldırılmaya çalışılır. Hipertansiyona neden olan hastalık tespit edilebiliyorsa, bu hastalık iyileştirilmeye çalışılır. Nedeni saptanamayan hipertansiyonda diyetsel ve egzersiz girişimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri ile ilaç tedavisi de uygulanır. Genellikle damar gevşetici,idrar söktürücü ve kalp hızını düşüren ilaçlar verilir.


Damar Tıkanıklığı : Atar veya toplar damarların çeşitli nedenlerle zamanla kısmen veya tamamen tıkanmasıdır. Damar tıkanıklığının en önemli nedenleri arasında, sigara, alkol, genetik yatkınlık, yağlı beslenme tarzı ve elbette hareketsizlik sayılabilmektedir.


Damar sertliği yani ateroskleroz ile damar tıkanıklığı genellikle birbirleri ile karıştırılmalarına rağmen aslında birbirinden farklı damar hastalıklarıdır.Bununla beraber hemen her damar tıkanıklığı vakasında altta ateroskleroz yatar.


Damar tıkanıklığı da hipertansiyon gibi organ ve doku işlev kaybına,kalp krizine, felçlere,körlüklere,böbrek yetmezliğine yol açan çok tehlikeli bir durumdur ve ilgili uzman hekim tarafından tedavi edilmelidir.


Şimdi size çok fazla uzatmadan rahatlıkla kullanabileceğiniz (ama kullanmadan önce doktorunuzla mevcut kullandığınız ilaç varsa etkileşim yapma ihtimali olabileceğinden görüşün) ve hem tansiyon düşüren hem de damar tıkanıklığında çok yararlı basit bir formül veriyorum.


yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığında bitkisel formül:

Her gün 1 su bardağı suyu kaynatın ve içine 2 çay kaşığı çoban çökerten otu öğütülmüş tozu dökün, ağzı kapalı 15 dk demleyin ve suyunu süzerek bu karışımdan sabah akşam 1 su bardağı için. Bu uygulamaya 1.5 ay devam edin.

Çoban çökerten (Tribulus terrestris); Kuvvet verici,cinsel fonksiyonların düzenleyici, özellikle kadınlarda yumurtlama, erkeklerde iktidarsızlık ve her iki cinstede cinsel istek arttırıcı olarak kullanılmaktadır. Testosteron seviyesini LH seviyesini arttırarak yükseltir. Bayanlarda da FSH ve LH hormonun dengeler. İçerdiği birçok aktif madde ile tansiyon düşürücü ve ateroskleroz önleyici etkilere sahiptir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bitkisel Formüller & Hipertansiyonda Bitkisel Tedavi - Damar Tıkanıklığında Kullanılan Bitkiler." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Kemal ASLAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Kemal ASLAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kemal ASLAN Fotoğraf
Dr.Kemal ASLAN
Bursa
Doktor "Biyokimya"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Kemal ASLAN'ın Makaleleri
► Kalp Damar Hastalıklarının Tanısında Kullanılan Metodlar ÇOK OKUNUYOR Dr.Farşid FARŞİDFAR
► Burun Tıkanıklığında Radyofrekans Kullanımı Op.Dr.Mehmet Ali TUNÇBİLEK
► Beyin Damar Hastalıkları Prof.Dr.Hasan Çağlar UĞUR
► Anevrizmalar (Beyin Damar Baloncukları) Prof.Dr.Hasan Çağlar UĞUR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Bitkisel Formüller & Hipertansiyonda Bitkisel Tedavi - Damar Tıkanıklığında Kullanılan Bitkiler.' başlığıyla benzeşen toplam 66 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:03
Top