2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Asimetrik Meme Estetiği
MAKALE #8739 © Yazan Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK | Yayın Mart 2012 | 4,170 Okuyucu

Birçok insanda meme büyüklüğü, küçüklüğü veya asimetrisi vücut güzelliğine ve estetiğine rahatsızlık vermektedir. Daha da ileri gidince ruhsal veya yapısal gibi birçok hastalık sebebi olmaktadır. Sağlam dinamik vücutlarda memeler simetrik, diri, sağlıklı ve estetik olmalıdır. İnsanın görsel, güzel ve estetik olması vücut oranlarının uyumluluğu ile memelerin doğal ve ölçülü olmasına bağlıdır. Düzgün bir vücut ve düzgün memeler insanı daha estetik ve sanatsal gösterir. Mitolojilerde güzellik ve estetik sanatı heykellerde aranmış, ölçü ve oranları titizlikle uygulanmış, büyük emeklerle sanat ortaya çıkmıştır. Günümüzde artistler, modacılar ve mankenlerin yanı sıra sosyete ve özel kişiler estetik cerrahi sanatı ile buluşarak daha güzel, daha estetik sanatsal görünmelerini sağlamaktalar. Dolayısı ile toplumda daima güzel, sağlıklı, estetik görünümlü sanatsal vücut yapılarını öne çıkararak kariyerlerini korumaktalar.
Asimetrik memelerde; meme şeklinin, boyutunun</SPAN>ve meme başı pozisyonunun diğer memeye göre farklı olmasıdır. Bu durum erkek ve kadınlarda çeşitli nedenlere bağlı olarak görülebilir. Genetik, hamilelik, kilo alımı, poland sendromu, emzirme, virjinal hipertofi, yaşlılık, jinekomasti veya menopoz gibi birçok sebep neden olabilir.

Operasyon Öncesi Görüşme

Görüşmede öncelikle sizin şuan ki şikâyetleriniz ve operasyon sonrası beklentiniz değerlendirilir. Memelerinizin büyüklüğü, şekli, derinizin durumu, yaşınız, meme başının yeni yeri gibi durumlar sizinle konuşulur. Operasyonun ayrıntıları hakkında size bilgi verilir.

Operasyon Yaşı

İstisnalar dışında 18 yaş sonrası opere edilmesi önerilir. Poland sendromunda veya virginal hipertrofide 18 yaş beklenmeyebilir.

Operasyon Zamanına Hazırlık

Sigaranın operasyon öncesi ve sonrası bir süre kullanılmaması önerilir.
Aspirin ve türevi ilaçlar operasyondan bir hafta önce kesilir. (sürekli kullandığınız ilacı doktorunuza danışmadan kesmeyiniz)
40 yaş altı hastalarada meme ultrasonografi, 40 yaş üzeri hastalarda mammografi tetkikleri istenir. Operasyon günü size yardımcı olacak refaketçi gerekecektir.
Operasyon günü hastaneye gelirken makyaj yapmayın, saç jölesi kullanmayın, rahat kıyafet giyin, takılarınızı evde bırakın.
Operasyondan 6 saat önce hiçbir şey yenmemeli ve içilmemeli.
Operasyondan yaklaşık bir saat önce hastanede olunmalı.
Rezerve edilmiş odanıza geldiğinizde isterseniz size ağızdan bir ilaç verilecek ve bu sizi rahatlatacaktır.

Operasyon Tekniği

Asimetrik meme operasyonu, memenin yapısına, boyutuna ve şekline göre farklılık gösterir.
-diğer memeye göre sarkıksa; meme dikleştirme operasyonu,
-diğer memeye göre küçükse; silikon meme protez uygulaması ile büyütme operasyonu veya yağ enjeksiyonu,
-diğer memeye göre büyükse; meme küçültme operasyonu
-diğer meme başına göre asimetrikse; meme başı normal pozisyona getirilmesi
-Jinekomasti hastalarında; liposuction veya küçültme operasyonu yapılır.

Anestezi Türü

Yapılacak işleme bağlı olarak lokal veya genel anestezi yöntemi ile uygulanır.

Operasyon Süresi

Yapılacak işleme bağlı olarak 30 dakika - 2 saat arası sürer.

İyileşme Süreci

Uygulanacak operasyona bağlı olarak genelde hastanede kalmasına gerek yoktur veya bir gün hastanede kalır. Operasyon sonrası genellikle rahat geçer. Operasyon sırasında meme protezi kullanılmış ise birkaç gün kol hareketlerinde kısıtlılık olabilir. Pansuman 2 gün sonra açılarak kontrol edilir. 7 gün sonra sargı açılır. Hastaya 6 hafta sporcu sütyeni giydirilir (jinekomasti hastaları hariç). Erken dönemde şişlik olabilir, meme başında hissizlik ve deri üzerinde morumsu renk değişimi olabilir. Bunlar kısa sürede kendiliğinden kaybolur. İşinize bağlı olarak 3-4 gün içinde normal işinize dönebilirsiniz. 3 ay ağır sporlardan uzak durması önerilir. Estetik meme operasyonu, kişinin özgüvenini ve ruh sağlığını düzelten, yaşama daha bağlı hale getiren, iyi ve kalıcı sonuç veren bir operasyondur.

Op. Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Asimetrik Meme Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güncel ÖZTÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi152 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Meme Estetiği Op.Dr.Bülent TEKEREKOĞLU
► Meme Estetiği ve Çeşitleri Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Meme Büyütme Estetiği Op.Dr.Ekrem KESKİN
► Meme Estetiği ve Gebelik Op.Dr.Cem PAYASLI
► Meme Estetiği ve İzler Op.Dr.Defne ERKARA
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Asimetrik Meme Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:38
Top