2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İlişki Problemi : Bana Hiç İlgi Göstermiyor!
MAKALE #8841 © Yazan Uzm.Psk.Ayşenur BAYRAKTAR | Yayın Nisan 2012 | 31,017 Okuyucu
İlişki problemlerinde sıklıkla söylenen bir cümle: ‘Bana hiç ilgi göstermiyor!’

Erkek/kadın bununla ne anlatmak ister aslında?


Biraz yakınlaşınca probleme, belki şunları duyabilme ihtimalimiz var:


-Beni hayatının merkezine almıştı, şimdi merkezinde başka şeyler var.

-Benden başka hiçbir şeyi gözü görmüyordu, çok değişti.
-Kendimi kötü hissediyorum.
-Eskisi gibi görünmüyorum.
-Tahsilim ondan yetersiz, beni beğenmiyor.
-Ailemi beğenmiyor.
-Beni küçümsüyor.

Daha da devam edebilir bu cümleler. Bir kadınla konuştuğumuzu varsayarsak acaba bir erkek bu cümleleri nasıl yorumlardı, bir bakalım;


-İlk zamanların heyecanlarıydı, onu hala seviyorum,değişen bir şey yok.

-Bir ev geçindirmem lazım,onun isteklerini,çocuklarımızın geleceğini kurmam lazım,bunun için çok çalışmalıyım.
-Bütün gün ben yokken evde bunları kuruyor, olumsuzluklarla ve her akşam yemeğinde kavga çıkıyor.
-Bana sürekli görünüşüyle ilgili sorular soruyor, değişen bir şey yok.
-Kendini geliştirmiyor,sonra bana beni küçümsüyorsun diyor.
-Ailesine her şeyi anlatıyor,bir araya geldiğimizde bana imalarda,uyarılarda bulunuyorlar,rahatsız oluyorum.
-Sürekli olumsuz davranarak beni kendinden uzaklaştırıyor.

Kadın ve erkek arasındaki farklılıklar biyolojik gerçekliğinde belirlenmişliğiyle tabii olarak karşılanmalıdır. Erkek ve dişinin birbirinden farklı bakış açıları, hisleri, istekleri olması gayet normaldir.Bu aynı cins iki insan arasında da olması olağandır. Fakat;kendimizi ifade ederken kullandığımız cümlelerin aslında ne anlattığı,neyi anlattığı,neye işaret ettiği önemlidir.Her bireyin doğuştan getirdiklerinin yanında,doğup-büyüdüğü ortamda kelimelerin anlamları,neyi nasıl ifade edebilecekleri öğrenilerek o kişide bir kalıp haline gelmiştir.Ya da sık kullanılan bir davranış,o kişinin bir olaya karşı duygusunu belirleyebilir.Mesela; bir anne çocuğuyla ilgilenme yolunu sürekli onun hizmetlerini ( yeme,içme,barınma,temizlik,bakım vb) yaparak ona hissettirdiyse, erkek bunu eşinden göremediği zaman,yemeğin iyi olmaması,evin dağınık olması ya da işten eve geldiğinde eşini evde bulamaması vb. eşinin kendisiyle ilgilenmediğini,sevmediğini düşünebilir.


Ya da kadın, ona sürekli görünüşüyle ve yaptıklarıyla ilgili sık sık olumlu şeyler söyleyen,onu sözleriyle yücelten bir babayla ya da anneyle büyüdüyse, eşinin kendisiyle ilgili olumlu hiçbir şey söylememesi,onu yüceltmemesi,duygularını belli etmemesi ona sevgisizlik işareti olarak gelebilir.


Bunlar çoğaltılabilir.


Bir kadın/erkek kendisini ; doğuştan getirdiklerinin yanında,yetiştiği kültürden,anne-babasından, kardeşlerinden, şu an çalıştığı iş ortamından,geçirdiği hastalık ya da şu an baş etmek zorunda olduğu hastalıktan,vefat,kaza vb sorunlardan, maddi problemlerden etkilenmiş bir şekilde karşısındaki kişiye ifade edebilir.Bu durum karşı tarafa aslında olmayan bir ilişki problemi olarak görünebilir.


Bu noktada, kadın ve erkeğin birbirini anlamak için farklı açılardan bakma, kullandıkları kelimelerin anlamını fark etme ve farklı kişilikler olduğunu görebilme ihtiyacı doğmaktadır. Ve bunları uygun iletişim yoluyla birbirlerine ifade etmeleri.


İlişki problemi olarak gördüğümüz bir şey aslında belki sadece bir ‘iletişim’ problemidir.Aile ve evlilik terapistleri,ilişki problemleriyle çalışan uzmanlar bu tarz konuların ilişkinizi veya evliliğinizi geri dönülmez yollara sokmadan, bu konuda size ve hayatınızdaki kişiye farklı bakış açıları sunarak farklı yollar deneyimlemenizi ve iyi hissetmenizi sağlayabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"İlişki Problemi : Bana Hiç İlgi Göstermiyor!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Ayşenur BAYRAKTAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Ayşenur BAYRAKTAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     8 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayşenur BAYRAKTAR Fotoğraf
Uzm.Psk.Ayşenur BAYRAKTAR
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi33 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Ayşenur BAYRAKTAR'ın Makaleleri
► Ertelenmiş İlgi Psk.Dnş.Kerim CANDAN
► Okul Öncesinde İlgi ve Yönelimler Psk.Nilüfer ÖZKAN
► Kardeş Geldi, İlgi Gitti! Psk.Nihal UYAR
► Bana Hasta Olduğumu İspat Et Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'İlişki Problemi : Bana Hiç İlgi Göstermiyor!' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:27
Top