2007'den Bugüne 92,227 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,962 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Penis Kırılması
MAKALE #8948 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE | Yayın Mayıs 2012 | 13,691 Okuyucu
Ülkemizde pek çok erkeğin cinsel yaşamını kabusa çeviren ve sinsice yaklaşan bir tehdit olarak yatak odalarını vuran "seks kazaları" çoğu zaman acil tedavi gerektiriyor. "Cinsel eğitimin olmaması" ve "çiftlerin cinsel teknikler konusundaki tecrübesizlikleri" penis kırılması gibi seks kazalarına yol açabiliyor. Cinsel ilişki sırasında erkeğin penise ani ve şiddetli güç uygulaması sonucunda sertleşmeyi sağlayan dokuları çevreleyen kılıfın yırtılmasına tıpta "penis kırılması" adı veriliyor. Ancak penis bir kemik olmadığı için aslında kemik kırılması gibi bir olay olmuyor, sertleşmeyi sağlayan dokuları çevreleyen kılıf yırtılıyor. Bu yırtılma anında ise acıyla birlikte bir ses hissediliyor.

YÜZLERCE ERKEĞİN PENİSİ KIRILIYOR!

Ülkemizde her yıl yüzlerce erkeğin penisi kırılıyor. Penisin sert haldeyken yatakta yanlış teknikler ve zorlamalarla kırılma sıklığı tıp literatüründe yüzde 28-38 olarak bildiriliyor. Penis kırılmaları olağan bir durum olmasına rağmen vakalar utandıklarından hastaneye gitmedikleri için sayıları tam olarak bilinmiyor. Ancak uluslararası tıp literatüründe her 175 bin hastane başvurusundan birinin penisin bu tür yaralanması olduğu yazılı.

PENİS KIRILMASI ACİL TEDAVİ GEREKTİRİYOR!

Penis kırılması penisin sert haldeyken oluyor, normal durumunda kırılma olması beklenmiyor. Penis ucundan taze kan gelmesi, idrar yapamama, idrar yaparken yanma, ileri derecede şişme, ağrı, acı veya morarmayla gelişen renk değişikliğiyle seyreden penis kırılması, yırtılmalar ve tahribatlar sonucu gelişebiliyor. Penis kırılması genellikle cinsel ilişki sırasında kadının erkeğin üzerindeyken kontrolünü yitirip ani olarak hareket etmesiyle, penisin vajinadan çıkıp kadının kalçasına çarpmasıyla, zorlamalı cinsel ilişki veya anal ilişkiyle, değişik cinsel pozisyonların denenmesiyle, penisin sert haldeyken yatakta aniden dönülmesiyle, mastürbasyon esnasında penisin anormal bir şekilde bükülmesiyle, sertleşmeyi sonlandırmak için penisin bükülmesiyle veya at gibi hayvanların aniden sert bir şekilde tepmesiyle görülebiliyor. Cinsel ilişki sırasında kadının üstte olduğu pozisyonlarda ise kırılma riski daha da artıyor. Ancak araştırmalar penis kırılmalarının daha çok cinsel ilişki sırasında penisin vajinadan kayıp etraf dokulara isabet etmesi ile meydana geldiğini gösteriyor. Penis kırıldığında, sertleşmeyi sağlayan kavernöz dokuların içini doldurmuş olan kan, kılıfın yırtılmasıyla cilt altına doğru hızla yayılarak penisin morarmasına ve şeklinin bozulmasına yol açıyor. Cilt altına doğru olan bu kanama bazen tüm penise, torbaya veya genital bölge civarına yayılabiliyor. Penis patlıcan gibi bir renge bürünebiliyor ve ödem nedeniyle de şişiyor. Bu nedenle penis kırılmaları acil tedavi gerektiriyor.

ERKEK ANİDEN AĞRILAR İÇİNDE KIVRANMAYA BAŞLIYOR...

Penis kırılmasında zaman kaybetmeden acilen bir üroloji uzmanına başvurulması gerekiyor. Penisi kırıldığında erkek aniden ağrılar içinde kıvranmaya başlıyor. Bu nedenle penis kırılmasının tanısı hastanın öyküsü ve fizik muayenesi ile konuyor. Muayenede kırılma olan tarafta kan birikmesi ve peniste karşı tarafa doğru eğilme, şişlik, morarma saptanıyor. Şiddetli kırılmalarda ise idrar yolu kanaması ve yumurtalıklarda kan birikmesi de görülebiliyor. Ancak vakaların verdiği bilgiler çoğunlukla yanlış bilgileri içeriyor. Hekimlerine 'penisim sertken sabahleyin yataktan düştüm, çocuğumu severken aniden penis bölgeme tekme attı veya birden penisim şişti, anlayamadım' diyerek doğru bilgi vermiyorlar.

AMELİYAT ŞART!

Penis kırılmasında ilk önce penise bandaj uygulanması, lokal soğuk pansuman tatbiki yapılmalı, ağrı kesici ve şişlik giderici ilaçlar verilmelidir. Daha sonra tanı konar konmaz cerrahi müdahale yapılmalıdır. Cerrahi tedavi öncesinde, penis içi idrar borusunun yani üretranın kopup kopmadığı, hasar görüp görmediğinin araştırılması gerekiyor. Çünkü penis kırığı ile idrar yolu yaralanmaları arasında doğru bir orantı var. İşeme zorluğu, idrar yolundan kan gelmesi veya hastanın idrar yapamaması durumlarında penis ucundan ilaç verilerek film çekilmesi gerekebiliyor. Ameliyatta yırtılan dokular tamir edilip, onarılıyor.

CİNSEL YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEYEBİLİYOR...

Penis kırılması erkeğin cinsel yaşamını olumsuz etkileyebiliyor. Bu nedenle cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması ve penisin sertleşmiş haldeyken kıvrılmaması gerekiyor. Özellikle kadının üstte olduğu pozisyonlarda ortaya çıkan kırılmaları engellemek için, erkek kadını elleriyle kontrol altında tutmalı ve duhule yardımcı olmalıdır. Penis kırığı tedavi edilmezse; erkekte cinsel özgüven eksikliği, kırılmanın tekrar olabileceği korkusu, cinsellikten sakınma ve soğuma, çift ilişkisinde bozulma, peniste şekil bozukluğu, ağrılı sertleşme, cinsel ilişkide zorluk, iktidarsızlık, idrar yolunda bölgesel genişleme ve kanama bölgesinde Peyroni hastalığı adı verilen sert şişlikler oluşabiliyor. Bunların olmaması için acil tedavi ve sonrasında alınması gereken tedbirler çok önemli.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Penis Kırılması" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ayavar Cem KEÇE Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
Ankara
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE'nin Yazıları
► Penis Boyu Tabusu ÇOK OKUNUYOR Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,962 uzman makalesi arasında 'Penis Kırılması' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Doğaçlama Seks Eylül 2013
► Çocuk Gelinler Eylül 2013
◊ Hayat Böyle Devam Edemez Aralık 2011
◊ Yaş Farklılıkları ve Evlilik İlişkisi ÇOK OKUNUYOR Ekim 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:22
Top