2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Alın Germe Ameliyatı
MAKALE #9016 © Yazan Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT | Yayın Mayıs 2012 | 3,929 Okuyucu
Yüz ifadesinin odak noktası gözler ve kaşlardır.Yüzün üst bölümünün gençleştirilmesi ve güzelleştirilmesi amacıyla cerrahi girişim düşünülen ilk bölge genellikle göz kapakları olur. Eğer kaşlar ve alın bölgesi estetik olarak problemliyse, umulanın aksine göz kapağı ameliyatı hastaya yorgun bir ifade verir. Alın bölgesinde sarkma varsa, alın derisi gerilip kaşlar yukarıya alındığında üst göz kapağı deri bollukları büyük ölçüde giderilmiş olur. Çoğu zaman üst göz kapağı ameliyatına gerek kalmaz.

Yaşlanmayla birlikte alın derisi de yüz cildinde olduğu gibi yaşın ilerlemesine paralel olarak gevşemeğe,sarkmağa başlar ve mevcut çizgiler derinleşir. Zamanla kaşlar aşağı doğru iner ve kişide yorgun ve üzgün bakışlı bir yüz ifadesi ortaya çıkar. Kötü beslenme, sigara, düzenli olmayan yaşam tarzı, stress, hava kirliliği, yerçekimi etkisi ve mimikler estetik açıdan rahatsızlık verici bu sonucu kolaylaştırır. Bazen genç hastalarda da alın bölgesinde derin kırışıklar olmasa bile,yapısal olarak alın derisinin sarkık olması ve kaşların aşağıya düşüklüğü söz konusu olabilir.


Bu ameliyat genellikle 40 yaşın üzerindeki, başka sağlık problemi olmayan erkek ve kadın hastalara uygulanır. Genç hastalarda da yapısal deformaşyonların düzeltilmesi için önerilebilir. Alın germe ameliyatı ile alındaki çizgiler minimal hale getirilir. Göz üzerine doğru sarkmış olan kaşların kaldırılarak olması gereken yere getirilmesi sağlanır ve kişiye diri bir bakış kazandırılır, aynı anda gözlerin yanındaki çizgilerin bir bölümü de bir ölçüde giderilebilir. Fazla miktarda sarkıklık varsa ve deri çıkarılması gerekiyorsa klasik açık alın germe yöntemi uygulanır. Klasik yöntemde saç çizgisinin 4-5 cm. kadar gerisinde taç tarzında bir iz kalır, ancak bu iz saçlı deri içinde gizlenir. Ancak bu yöntem uygulandığında saçlı deride 3-4 ay süren geçici his kaybı olabilir. Kaşları normal yerine getirmek için yapılan kaş asma ameliyatı alın germe ameliyatı ile iç içe bir ameliyattır. Ayrıca kaş asma ameliyatına gerek yoktur.


Ben alın germede dünya literatürüne girmiş olan kendi tekniğimi uygulamaktayım. Bu teknik 'iki planlı alın germe' yöntemi olarak tercüme edilebilir ve uzun süreli kalıcı sonuçlar elde etmek için önerilmiştir.


Sadece şakak bölgesinden girilerek kaşların asılması ve kısmen alın gerilmesi tercih edilen bir yöntem değildir. Bu yöntem basit gibi görünmekle birlikte yeterince etkili değildir ve çok kısa sürede nüks ile sonuçlanabilir.


Alın germe amacıyla çok genç hastalara endoskopik yöntem önerilebilir. Bu yöntemde saçlı deri içindeki izler daha az olacaktır, fakat yöntemin etkinliği ve kalıcılığı tartışılmaktadır. Deri bolluklarının giderilmesinde yeterince etkili olamamaktadır. Günümüzde Amerikan plastik cerrahlarının yarıdan çoğu klasik açık alın germe yöntemine geri dönüş yapmıştır. Tecrübeli ellerde etkili ve uzun süreli sonuçlar elde edilmektedir.


AMELİYAT

Ameliyat hastane koşullarında, anestezi uzmanının gözetiminde, ameliyathanede yapılır. Genel anestezi ile yapılması önerilr. 1.5 saat kadar sürer. Ameliyat açlı deri içerisinden gerçekleştirildiği için izler ilk günden itibaren rahatlıkla saklanabilir. Gereğinde diğer estetik ameliyatlar ile aynı anda uygulanabilir. Sıklıkla yüz germe ameliyatına eklenmektedir.

AMELİYAT SONRASI


Ameliyat sonrası erken dönem genellikle rahat geçer. Alında ve gözler etrafında genel bir şişlik ve morarma olabilir. Uyuşukluk ve gerginlik hissi olabilir. Bunlar 2 hafta içinde kendiliğinden geçer. Gözler, burun ve ağızı açık bırakacak şekilde baş sargısı uygulanabilir. Pansumanlar 3-4 günden itibaren açık bırakılır, hastanın saçlarını yıkamasına izin verilir. Aşırı efor ve sıcak fön ödemleri artırabileceği için 3 hafta kadar önerilmez. Dikişler 7- 8 gün sonra alınır.

Ameliyat iyi sonuç verir. Nadiren rötüş gerekli olabilir. Kişi ilk günlerden itibaren makyaj yapabilir, 10 gün sonra işine dönebilir ağır egzersizlerden ve güneşten kaçınması, dış darbelerden korunması önerilir. Alın ve kaşlara yeni verilmiş şekil, yerçekimi nedeniyle etkileneceğinden kişinin bünyesine göre bazen 8-10 yıl bazen de ömür boyu dayanır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Alın Germe Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'un izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aylin BİLGİN KARABULUT Fotoğraf
Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT'un Makaleleri
► Kol Germe Ameliyatı PDF Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Yüz Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Boyun Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Karın Germe Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Karın Germe Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler Prof.Op.Dr. Ömer Refik ÖZERDEM
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Alın Germe Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Boyun Germe Ameliyatı Aralık 2012
► Yüz Germe Ameliyatı Eylül 2012
► Liposuction (Yağ Alma) Eylül 2012
► Dudak Estetiği Eylül 2012
► Karın Germe Ameliyatı Mayıs 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:07
Top