2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Süper Slow Egzersiz Yöntemi
MAKALE #9181 © Yazan Fzt.Halil ARI | Yayın Haziran 2012 | 18,541 Okuyucu
Super Slow Nedir?

SuperSlow en kısa zaman diliminde gerçekleştirilebilen, en güvenli ve en etkili egzersiz yöntemidir. SuperSlow Zone ideal egzersiz ortamında, kişiye özel olarak ayarlanmış cihazlarda haftada en fazla iki kez 20 dakikalık bir sürede gerçekleştirilir.


SuperSlow’un Farkı Nedir?


SuperSlow egzersizden eksiksiz bir sonuç alabilmek için üç temel unsuru dikkate alır.

* Yüksek yoğunlukta, maksimum sayıda kas lifini çalıştırmak ve düşük kuvvet egzersizi yapmak kas gücünü maksimuma çıkarır.

* Program kapsamında esnekliği geliştirmek ya da korumak için bazı esneme hareketleriyle vücuda direnç uygulanır.
*SuperSlow vücudun dolaşım sistemine sağladığı olumlu katkılarıyla kalp damar yeterliliğini arttırır.

Haftada en fazla iki kez antreman olmasının nedeni:

* Yöntem maksimum etkinliktedir..

* Bu egzersizler birçok kas grubunu tamamen çalıştırmayı hedefler, bu da gelişmiş bir kas gücünü sağlar. Bu sayede istediğiniz sonuca en kısa sürede en etkin şekilde ulaşıp bunu koruyabilirsiniz.
* Aynı zamanda vücudunuzu da şekillendiren bu kasın güçlenmesini sağlayan hareketler, vücudunuzu daha sağlam yapar ve metabolizmanızı hızlandırır, bu da yağlarınızın erimesini kolaylaştırır.
* Vücudunuzu üç-dört gün süreyle dinlendirilmesi ve sağlıklı beslenmesi kas güçlenmesi için ideal kabul edilmektedir.
* Böylece, haftada yalnızca dakikalarla yaşam boyu formda kalma sağlanır.

UZUN SÜRE GÜÇLÜ VE FİT KALABİLMEK


Yaşam boyu SuperSlow egzersizini savunan bir görüş


Başlangıç seviyesindeki bir superSlow müşterisi olarak, nasıl egzersiz yapılması gerektiği konusunda kendinize olan güveniniz artacak ve bu konuda uzman hale geleceksiniz.. Öncelikle enerji seviyenizin artacak ve günlük hayatta daha güçlü hissetmeye başlayacaksınız, kollarınız, omuzlarınız, sırtınız ve gövdeniz güçlenecek, hatta kayak yaparken, tenis oynarken yada en basiti, merdivenleri çıkarken yada günlük aktivitelerinizi yaparken bile dayanıklılığınızın arttığını fark edeceksiniz.

Önemli Düzenli Kontroller

Ön SuperSlow başlama noktanızı ve başlama nedeninizi unutmadığınızdan emin olmak için, sizi düzenli kontrollerden geçiririz. Böylelikle, ne kadar fit olmak istediğinizi, ve zaman içinde meydana gelen size özgü değişimleri takip ederiz. Öncelikle SuperSlow egzersizini uygulamanın birçok farklı sebebi olabilir. Kişileri harekete geçiren sebeplerin bazıları şunlardır:

1.Biçim bozukluğu

2.Daha iyi görünmek ve hissetme isteği
3.Aşırı kilo
4.Gün sonunda hissedilen bitkinlik
5.Bilek ya da dirsekte oluşmuş geçmiş sakatlıkların tam olarak iyileşmemesi
6.Sıklıkla dışa doğru çıkan güçsüz bir sırt
7.Osteoporoz teşhisinin konmuş olması (osteoporoz başlangıcı)
8.Yaşlanma… yaşlanma sürecini yavaşlatma

Yaşlanmayı YAVAŞLATMA


Vücudunuz yaşlanma dediğimiz sürekli bir değişimin içindedir. SuperSlow egzersizi fiziksel çalışmayı formda kalmaya sağlığa olan yaralarından ötürü destekler. Devamlı bir teşvik olmadıkça vücut başladığı noktaya geri dönebilir. Yaşlanma süreciniz hızlanabilir. Bu dişlerimizin inci gibi beyaz kalması için fırçalamamız gibidir, sonuçlarınızı korumak yada hatta daha fazla gelişim için, SuperSlow yetkili eğitmeninizce gözlenmeniz, motivasyon ve odaklanmanızı arttırmanız kadar önem taşır.

SuperSlow’un Yaşam Boyu Yararları


Yaşam boyu sürecek gücünüzün ve formunuzun yanı sıra, araştırmalar sağlıklı etkili ve aşamalı bir kilo eğitim programını devam ettirmek için farklı sebepler de ortaya koyuyor. Aşağıda sıralananlar güç egzersizinin sağladığı muhtemel faydalardır:

* Yaşı ilerlemiş yetişkinlerde gelişmiş hafıza

* Hipertansif olan bireylerde kan basıncının düşmesi
* Kandaki lipit profilininin yaşlılarda düzeliş göstermesi
* Karın yağlarının azalması
* Gözlediğimiz iki tip diyabette de önemli ölçüde gelişmiş insülin duyarlılığı
* Koroner Damar Hastalıklarında risk faktörünün azalması
* Kemikteki mineral yoğunluğundaki artış

SuperSlow egzersizleri neleri hedef alır?


SuperSlow felsefesine göre, müşteriler egzersiz programlarından daha güvenli, verimli ve etkin sonuçlar almaya çalışmalı bu programın eğlenceli olan kısmını biraz daha sona bırakmalıdırlar. Eğlenceli fitnes programlarıyla formunuzu korumayı yada daha formda olmayı vaat eden reklamlar aklınızı çelmesin. Öncelikle eforunuza konsantre olun, bunun sonrasında eğlenceli aktiviteleri daha güçlü ve sağlam bir vücutla daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

SuperSlow- Her yaşta daha iyisi


SuperSlow egzersizi çok önemli bir yöntemdir, form seviyenizi oluşturmakla kalmaz, hayat boyu vücut şeklinizin olabildiğince iyi korumanızı da sağlar.Yaşlanma hayatın kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu egzersizin kardiyovasküler form, güç sağlıkla ilgili birçok ölçüm için yararları oldukça net bir şekilde görülüyor. Kısacası, SuperSlow egzersizi sizi en tepeye ulaştırmakla kalmıyor bununla birlikte size orada kalıp manzarayı uzun bir süre seyredebilme şansını sunuyor!

KUSURSUZ ANTRENMAN ARAYIŞI


Kusursuz bir antrenman yada antrenmana başlamak için gerekli motivasyonu arıyorsanız, nasıl beslenmeniz gerekir?

Superslow güç egzersizi haftada iki seferden oluşan yirmi dakikalık egzersizleriyle muhteşem bir antrenman. Günlük kıyafetlerinizle yada antrenman giysinizle egzersiz yapabilmenin rahatlığını yaşayacak ve aynı şekilde, günlük hayatınıza devam edebileceksiniz.


İster egzersiz şampiyonu yada egzersiz konusunda kararsız biri olun, herkesin kafasından ortak bir düşünce baloncuğu çıkar: Beslenme düzenimi yağlarımı eritmek ve biraz daha kas yapmak için değiştirmeli miyim? Öncelikle şunu bilin ki bu egzersizin amacı kilo verdirtmek değildir ama tabi ki sonucunda kilo da verebilirsiniz, benim antrenman diyetim:


• Kilo kaybının depolanmış yağların kullanılmasıyla gerçekleşmesi

• Kas gelişimini desteklemek

Vücudumuzun enerjiye ihtiyaç duyduğunu unutmayın eğer amacımız fazla yağ depolarını kullanarak kalori yakmaksa, vücudumuzun kurallarını anlamamız gerekir. İsteklerimizle sürekli çelişirsek, alacağımız sonuç bizi mutsuz eder.


Birkaç senaryo üzerinde duralım:


1. Çok Az Kalori Alımı (Günde 800 kalori alımı açlık olarak tanımlanır). Egzersiz yapmamak: Aşırı derecede besin kısıtlaması, hayatta kalma mekanizmanızı devreye sokar ve enerji için gereken tüm kaynakları kullanır. Vücudun hayatta kalma mekanizması, devreye girdiğinde, vücut bir ayrıma gitmeden, dokularda yağ haricindeki tüm bileşenleri kullanır. Bu plana direk bir çarpı koyun.

2. Normal Günlük Kalori (1500- 2000 kalori) Egzersiz yapmazsanız, kas kütlenizi koruyamazsınız, vücut yağ ve kas depolarını kullanır, enerji ihtiyacını aynı zamanda kemik ve organ dokularından da karşılayabilir. Bu plana büyük bir çarpı koyun!


3. Normal Günlük Kalori (1500-2000 kalori) SuperSlow Egzersizine Ek Olarak: SuperSlow egzersizi vücuda kas dokusunu etkilememesi gerektiği sinyalini verir, vücuda yeni kaslar kazandırır, belli dokuları hedef alarak , yağ yaktırır ve böylelikle vücuda enerji sağlar. Bingo-işte bu plan kazandı!


Şimdi, diyet ve egzersizin istenilen sonuçların elde edilmesindeki etkisini düşünelim. Öncelikle yağ yakmanın %80-90’lık kısmını yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler oluşturur. Fazla yağ depolarından yağ kaybetmek istiyorsanız bunu sadece kalori alımını düşürerek değil, egzersizle de yapabileceğinizi savunuyoruz. Buradaki SuperSlow Güç Egzersizinin amacı sadece kalori harcatmak ( kilo verme programınıza katkı sağlayacak unsur) değil aynı zamanda vücutta kas oluşturmaktır, fakat esas odak noktası SuperSlow Güç Egzersizi sonuçları üzerinde olmalıdır.


• Enerji ihtiyacını depolanmış yağlardan karşılama

• Fazladan kas üreterek kalori ihtiyacını arttırmak
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Süper Slow Egzersiz Yöntemi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Fzt.Halil ARI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Fzt.Halil ARI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fzt.Halil ARI
Ankara
Fizyoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Fzt.Halil ARI'nın Yazıları
► Gebelikde Egzersiz Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL
► Tip Iı Diyabette Egzersiz Fzt.Yusuf DEMİR
► Koah ve Egzersiz PDF Dr.Mustafa Faysal BAYSAL
► Lenfödemde Egzersiz Fzt.Seda GÜLER
► Zayıflama ve Egzersiz Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Gebelik Döneminde Egzersiz Fzt.Cihan CİCİK
► Doğum Sonrası Egzersiz Dr.Orkun ÇETİN
► Kilo Verme ve Egzersiz Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Kişiye Özel Egzersiz Programı Fzt.Vedat ÜLKER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Süper Slow Egzersiz Yöntemi' başlığıyla benzeşen toplam 67 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Ayakta Durma Sehpası Nisan 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:03
Top