2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmek Elinizde: Şeker Baş Düşmanınız, C Vitamini Baştacınız
MAKALE #9335 © Yazan Dr.Ülkü GÖRMEZ | Yayın Temmuz 2012 | 6,622 Okuyucu
Günümüzde bağışıklığımızı nasıl düzelteceğimiz veya varolanı kouyacağımız her zaman merak konusu olmuştur.
Acaba bağışıklık sistemimiz neden bu kadar naziktir? Her şeyden bu kadar çok etkilenir?
Çok çabuk yorulur? Neden bir çok hastalık kapımızda bekler?
Nedenleri çok basittir. Çünkü artık günümüzde insanlar çok kötü beslenmekte , çok az hareket etmekte , doğal, organik, rafine olmayan gıdalara , yani özgün üretime daha az rastlanmaktadır.
Karşımızda ciddi bir sanayileşme, toksik atıklar, aşırı stresle başetme zorunluluğu, daha az uyuma, daha az güneşlenme , daha az ve kalitesiz su içme ve beslenme ve çok az hareket etmeye teşvik vardır.
Tüm bu kötü uyaranlar ile başetmek zorundayız. Bunun için özcelikle ne yapmalıyız?
1-Uykumuzu düzene sokmak bağışıklık sistemimiz için en önemli adımların başında gelmektedir.
2-Güneşlenmek: Güneşlenmek deyip kesinlikle geçmemek gerekir, biz hekimler dahi güneşlenmeyi bilmiyor olabiliriz. Çünkü 8 faktörlü güneş kremi bile D vitamin sentezimize engel oluyor bu nedenle asla faktörlü bir krem kullanmadan 15- 20 dakika direk güneşe çıplak tenimizi maruz bırakmak zorundayız. Bronzlaşmayı asla önermiyoruz. Çünkü bronzlaşınca D vitamini sentezleyemiyoruz. Bu nedenle 15-20 dakika güneşlendikten sonra istediğimiz kadar kremlenip devam edebiliriz. Eğer D vitamini sentezlemez isek, sadece kemik erimesi osteomalazi çocuklarda raşitizm gelişmez son yıllarda çok iyi anlaşıldı ki, Şeker hastalığı, Alzheimer, tüm iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi otoimmün hastalıklar, Kanser kastalıkları ,( hatta malign melanom gibi en kötü cilt kanserlerinin tedavilerinde bile D vitamini kullanılır hale gelmiştir) ağır enfeksiyon hastalıkları verem gibi kronik enfeksiyonlar D vitamini eksikliğinde tetiklenmektedir.
3- Su içmek : Günde 8 bardak kaynamamış su içmek çok önemlidir ve bağışıklık sistemini korur. Vücudun mineral dengesini sağlar. Ancak içtiğimiz suyun kalsiyum magnezyum oranı çok dengeli olmalıdır. Bunun dengede olması bizim allerji olmamızı engeller, omurga fıtığına karşı bizi korur, kramplarımızı geçirir ve böbrek kalsiyum taşlarını yok eder. Kemik yapımızı güçlendirir.
4- Şeker yememek: İşte bu konu üzerinde sayfalarca yazılabilecek bir konu...
Şeker bağışıklık sisteminde neden baş düşmanlık yapıyor? Örnekle açıklayalım ; biz kanser hastalarında kanser hücrelerini tespit etmek için PET_CT çekiyor ve tüm vücudu tarıyoruz. Peki bunun için ne kullanıyoruz? Nükleer işaretli şeker!!! Evet , kanser hücresi şekeri görür görmez hemen kapıyor ve görünür hale geliyor. Bu da kanser hücresinin şekerle beslendiğinin ana göstergesidir. Kanser hastalarının ana beslenme proramlarında şeker ve beyaz unlu rafine gıdalar hemen kesilmelidir ki bağışıklık sistemleri derhal toparlasın ve kanser hücreleri beslenemesin aç kalsın.
5-C vitamini: Neden çok önemli çünkü moleküler benzerliği şeker ile aynı kanser hücresi onu şeker zannedip alıyor ve askorbik asit kanser hücresini parçalıyor. Bu tabii ki çok ama çok yüksek damardan immunuterapi kliniklerinde yapılan bir uygulama olmuş onyıllardır tıpo dünyasında. Bizi ilgilendiren kısmı C vitamini çok güçlü bir antioksidan olup bağışıklık sistemimizde önemli bir yere sahip olması. Çünkü yediğimiz meyvelerde çok miktarda mevcut ancak, meyveler dalından koptuğu an saat başı %50 C vitaminini kaybediyor ve kaybetmeye devam ediyor... Soframıza gelince de içinde çok az kalıyor. Ya dalından yiyeceğiz ya da imkanımız yoksa hergün 1 gr c vitamini almalıyız. Tabii ki doktorumuzun da onayını alarak.
6-Diğerleri: Çinko, Magnezyum Q10 , süperoksit dismutaz , selenyum, iyot, black elderbarry, cranberry gibi birtakım çok ama çok önemli antioksidan vitamin ve eser elementler de artık günümüzde bir çok araştırmacı hekim tarafından bağışıklık için kullanılıyor.
7-Egzersiz: En önemli koşulların başında geliyor , ama en çok zevk alacağımız egzersizi keşfedip devam etmek önemli.. Çünkü devamlılığı olmuyor.
8- Beslenme Programı: Mutlaka tekrar gözden geçirilmeli ve mümkünse semt pazarlarına gidilmeli. Haftalık beslenme programı ailecek yapılmalı. Birlikten güç doğar.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmek Elinizde: Şeker Baş Düşmanınız, C Vitamini Baştacınız" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ülkü GÖRMEZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ülkü GÖRMEZ'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Ülkü GÖRMEZ
İstanbul
Doktor "İç Hastalıkları - Dahiliye "
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ülkü GÖRMEZ'in Makaleleri
► D Vitamini Eksikliği Şeker Hastalığına Neden Oluyor ÇOK OKUNUYOR Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Bağışıklık Yetmezliği Prof.Dr.Cengiz KIRMAZ
► Kanser ve Bağışıklık Sistemi Prof.Dr.Cengiz KIRMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmek Elinizde: Şeker Baş Düşmanınız, C Vitamini Baştacınız' başlığıyla benzeşen toplam 63 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:37
Top