2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Aşk'ın Acısı
MAKALE #9357 © Yazan Psk.Canan SAYIOĞLU | Yayın Ağustos 2012 | 5,286 Okuyucu
Başkasını sevmek, en büyüğü… Kalbi açmaya, sahip olduklarını ve olmadıklarını göstermeye cesaret etmek.. Riske girmek… Bağlandıktan sonra ayrılmak riskine... Hiç bir zorunluluğun yokken, o bir yabancıyken onu seçmek, Hayatına ortak etmek için... Onunla birlikte olduğun için daha fazla zevk almak hayattan… Seçimlerini, tercihlerini onunla birlikte olmak için yapmak… Hayatını onun hayatıyla yaklaştırmaya çalışmak…

En önemlisi de paylaşmak… onunla duygularını paylaşmak... En büyük korkularını, başarılarını, hayallerini paylaşmak… Kendini paylaşmak... Ve tabi onunkileri paylaşmak…onun sevinçlerini, üzüntülerini paylaşmak... anlamaya çalışmak.. onun hislerini, düşüncelerini anlamayı denemek.. Onun olayları nasıl yorumladığını anlamayı denemek… Onu hep haklı bulmak değil, ama anlamak.. Ne yücedir tüm bunları yapabilmek.. Yapmayı başarabilmek.. Ben olmanın ötesine geçebilmek... “Kendilik”leri birbirleriyle buluşturabilmek.


Bazılarımız daha şanslı, doğru zamanda doğru yerde, onunla buluştuğu için... Onunla buluştuğunda cesaret edip kendini kendine saklamak yerine, kendini ortaya koymak için…Tüm birlikteliklerin başında iki cesur yürek var illa ki, ve yeni bir hayat kurgulayan zihinler. Bazen de hazır çerçevelenmiş bir resme aranır kahraman, o eksik gibi görünen detayı doldurması için arayışa çıkılır. Bilinmez, hazır bir tabloya sonradan bir figür daha eklemek midir daha zor olan, yoksa iki fırçayla bir tuvale güzel bir resim yapmaya çalışmak mıdır.


İyi gider bazen her şey. Ahenk varsa huzur vardır. Amaçlar benzerdir, hayaller benzerdir, ya da zamanla benzetilir. Kalp kendi isteklerini ve hayallerini gerçekleştirirken, diğer kalbin de onunla huzurlu olduğunu görüyorsa iki kalbe yetecek kadar alanları var demektir. Bu ne hoştur, büyük tesadüftür.


Kalp kendini yaşarken, diğer kalp çok yalnız kalıyorsa, diğer kalp ürküyorsa, diğer kalp ısrarlı şekilde kızıyor, öfkeleniyorsa… acı gelir... hayalkırıklığı gelir… ahenk bozulur… Kalplerin biri kendini değersiz hisseder… anlaşılmadığını anlar… belki de anlaşıldığı halde yalnızlığa bırakılmıştır, ki bu daha büyük bir yıkım olur…”Bana nasıl kıydın?” demek ister.. Gözler iç içe bakmaz, eller ayrılır… çünkü artık kalpler de ayrıdır… Bir zamandır “çift”liğe alışmış kalp bocalayacaktır kendi kendine kalınca… Hele bu ilk büyük ayrılıksa, çok zor olacaktır.


Her yer diğer kalbi hatırlatan tuzaklarla doludur. Sokaklar, çiçekler, restoranlar, filmler, kitaplar.. Beraberce yapılan her şey, ve hatta diğer “çift”ler ona “yalnız” olduğunu hatırlatacaktır. İlişkide olmak öyle büyülü bir şey olmuştur ki, kendine aslında hep “yalnız” olduğunu unutturmuştur, nasıl yalnız olunacağını da… Bir gün diğer kalbin başka yoldan gitmek isteyeceğini, veya onun yolumuzdan gelmek istemeyeceğini hesaba katmayı unutturmuştur… Haydi şimdi kolaysa başla baştan kalp… Zor olacak belki, bil ki tuzaklara düşeceksin, üzüleceksin… Nasıl devam edeceksin atmaya… Öyle üzgünsün, öyle yorgunsun ki…


Kalp çok kıymetlidir ve eğer acının üstesinden gelemediğini görüyorsa belki bir daha asla kendini bu kadar riske atmamayı, yani kendini ve başkasını paylaşmamaya karar verecektir… Belki de dinlenmek isteyecektir biraz, kim olduğunu hatırlamak isteyecektir… Ona çok değerli olduğunu hatırlatabilecek olanlar dostlarıdır, arkadaşlarıdır, onu koşulsuz seven başkalarıdır… Sığınacağı samimi limanları, koruyucu limanları varsa belki yeniden başlar, eğer tekrar riske girmeyi göze alabilen cesur bir kalp olabilirse


Uzman Klinik Psikolog

Canan Devletkuşu Sayıoğlu
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Aşk'ın Acısı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Canan SAYIOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Canan SAYIOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     4 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Canan SAYIOĞLU'nun Makaleleri
► Aşk Acısı Psk.Aylin AYDEMİR
► Aşk Acısı Reçetesi Psk.Gizem HÜNERLİ
► Aşk Acısı Çekiyorum Psk.Dnş.Necdet GONCAGÜL
► Yürek Acısı Psk.Füsun BUDAK
► Aşk Acısı - Takıntılı Aşk- Biten İlişkiyi Unutamama ÇOK OKUNUYOR Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Aşk'ın Acısı' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kıskançlık Ağustos 2012
► Fedakarlık Yalanları Ağustos 2012
► Sosyal Fobi Paradoksu Ağustos 2012
► Çocuğum ve Dehb'si Ağustos 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:36
Top