2007'den Bugüne 92,232 Tavsiye, 28,206 Uzman ve 19,964 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Başarı Fedakarlık İster - Cilt Sağlığında 5 Adım
MAKALE #9517 © Yazan Dyt.Begüm KURAN | Yayın Eylül 2012 | 4,176 Okuyucu
Aslında yaşam, yaşanılası bu hayat, kelimelerde saklı yani bize güzellikleri nasıl elde edebileceğimiz konusunda açık ve net bir yol göstermekte ama biz görebiliyor muyuz?

İstediğimiz şeyin o olduğuna hayatı inandırmamız gerekir, bu da bizim için önemli olan birtakım alışkanlıklardan vazgeçebilmektir. Kitaplarını çılgın gibi 4-5 kere tekrar tekrar okuduğum çok değerli kişisel gelişimci Mümin SEKMAN’ın “Başarı babadan miras kalmaz” sözü de fedakârlıklarımızın olması gerektiğini doğrular. Belki şansa da bağlıdır. Bir şekilde çoğu kişi farklı maharifetleriyle bir yerlere gelebilir ama önemli olan bulunduğu zirveyi koruyabilmesidir diye düşünüyorum. Burada da yine hüner, kişiye aittir.


İnsanlık tarihinde daha önceleri benzeri hiç görülmemiş bir dönem yaşıyoruz ve doya doya yaşamak ya da katlanmak zorunda olduğumuz sonuçlar yeni ortaya çıkıyor. Yiyecekler insan hayatında ilk kez bu kadar bol ve ulaşılması rahat oldu. İnsan ömrü eskiden bu kadar da uzun değildi. Tüm bu etmenler sağlık problemlerinin sofrasını hazırladı. (Hasnain Walji) Beslenme alışkanlıklarımız nedeniyle zamana ve diğer faktörlere de bağlı değişim sürecince dejeneratif hastalıklara ve komplikasyonlarına mağruziyet riskimiz artmış oldu.


Beslenme eğitimi almak için diyetisyenlere başvuran sevgili danışanlardan edindiğim izlenimler doğrultusunda eksik olan motivasyonun kişilerin sağlıklı bir beslenme programı ilerletmesinde müthiş(!) bir DEZAVANTAJ olduğu kanısına vardım. Eminim çoğunuz bu durumu yaşamıştır, hayatınızın belli dönemlerinde var olan farklı diyetisyenlerle yeni başlangıçlara adım attınız fakat bir süre sonra yoruldunuz, motivasyonunuz ilk günkü gibi değildi en sonunda “Pes ettiniz”. Fakat size yakışan bu değildi öyle değil mi? Bu yaşa kadar hayatın belli koşullarının üstesinden geldiğinize göre ben eminim ki pes etmek size göre değildi. Bu durumu fark edip yeni bir başlangıç yapmaya karar verdiniz ve yeni diyetisyeni hayatınıza dâhil ettiniz. Ayşegül hanım veya Can beyin hayatınıza “Diyetisyen” ünvanıyla girmesi sizde her şeyi çözecek midir?



LİMİT SİZSİNİZ!


KENDİNİZ KADAR BAŞARILI VEYA KENDİNİZ KADAR BAŞARISIZ OLURSUNUZ.


Yerin seni çektiği kadar ağırsın, kanatlarının çırpındığı kadar hafif, kalbinin attığı kadar canlısın, gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç, sevdiğin kadar ömrün gülebildiğin kadar mutlusun, güçlü hissettiğin kadar güçlüsün ve kendini güzel hissettiğin kadar güzel! (Mümin Sekman)


Biz diyetisyenler SİZ istediğiniz kadar SİZ’inleyiz, SAĞLIKLI VE FİT BİR HAFTA DİLİYORUM…


KADININ GÜZELLİĞİNİN MİHENK TAŞI, PÜRÜZSÜZ VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN 5 ALTIN ADIM


Her kadın GÜZEL ve ÖZELDİR ki yaşamda biz kadınlar kadar anlayışlı, sabırlı, annelik duygusunu yaşayabilme şansı bahşedilmiş başka bir varlık yaratılmamıştır. Ancak ve ancak biz kendi kıymetimizi bilirsek çevremizdekiler de bize o ölçüde değer vereceklerdir. Biz kendimize baktığımız kadar bakımlıyız, kendimizi güzel bulduğumuz kadar güzeliz. Peki biz kendimize ne kadar bakıyoruz, ve kendimizi ne kadar güzel buluyoruz HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?


Yaz güneşi ışınlarının dik ve dike yakın geldiği zamanlarda cildinizi güneşle buluşturmanız nedeniyle faydasından çok zararlı etkilerine mağruz kalmış, nemden ve rüzgardan etkilenen ve en çok bakıma ihtiyacı olan cildiniz renkten renge girmiş ve güneş lekeleriniz gözle görülür bir hal almaya başlamış, kurumuş veya eskisine nazaran daha yağlı bir hal almış olabilir. BESİNLER SİZLERE SAĞLIKLI BİR YAŞAM VE GENÇ KALMANIZ İÇİN OLANAK SUNUYOR :) Cildinizi ölü hücrelerinden arındıran antioksidan içerikli sebze ve meyvelerimizin yapısındaki mineral ve vitaminler, arınmış olan cilt dokunuzun yeniden ve DAHA SAĞLIKLI - DAHA CANLI oluşturulmasında baş roldedirler.


İŞTE CİLT SAĞLIĞINDAKİ ALTIN ADIM


1. C vitamini içeren ve vücutta emilimi yüksek olan sebze ve meyveler bağışıklık sistemini güçlendirerek gergin ve pürüzsüz capcanlı bir cilt için olmazsa olmaz vitamindir. Suyunu sıkıp cildinize bir pamuk yardımıyla tamponlama yaparak da cilt bakımınıza destek vermiş olursunuz. ANINDA SIKILAŞMAYI HİSSEDİN


2. Cilt kaşıntıları ve döküntüleri ne karşı BETA KAROTEN! Depo edilebilen ve yağda eriyen bir vitamin olduğundan, koyu yeşil yapraklı sebzeler, turuncu ve mor renkli besinlerden oluşturduğunuz kış salatalarınıza 1 tatlı kaşığı yağ eklemeniz halinde bu vitaminin emilimi vücudunuzda gerçekleşmiş olacaktır. SAĞLIKLI VE DİRENÇLİ BİR CİLDİNİZ OLSUN!


3. Cildinizi yumuşatmak, ipeksi bir dokunuş sağlayabilmek için beslenme planınızda az yağlı süt ve yoğurt grubundaki üyelere yer veriniz. (Laktoz intoleransınız var ise laktozsuz süt veya soya sütü tüketebilirsiniz.) YUMUŞACIK DOKUNUŞU YÜZÜNÜZDE HİSSEDİN


4. Hücrelerdeki yağ dengesini kontrol altında tutan flavanoidler, brokoli, domates, salatalık, patates, narenciye, çilek, frambuaz, cilt tabakasındaki yağ oranını dengelemeye yardımcıdır.


5. Hücre DNA larının yapısına zararlı etkileri olan maddelerin bu etkilerini önleyebilmek için D vitamini, kalsiyum vitaminleri ile birlikte kumarinler (kereviz, enginar...), polifenoller (siyah ve yeşil çay...) ve maydanozda bolca bulunan fitokimyasalların tüketimi ile hücrelerinizi ve cildinizi en sağlıklı şekilde besleyebilirsiniz.


Cilt sağlığınız için sofralarınızdan kuru baklagil - süt - yoğurt - sebzeler ve meyveleri eksik etmeyiniz. Her antioksidan besinin içerisindeki etken form aynı değildir. Örneğin A vitaminin farklı formları olduğu gibi antioksidanların da çeşitleri vardır. Ama unutmayın DIŞIMIZ İÇİMİZİN AYNASIDIR. Vücudumuzda söz sahibi organlarımızın Spesifik sebze ve meyvelere odaklanma tarzını doğru bulmuyorum. Diyette çeşitlilikten yanayım, sizlere de bunu tavsiye ediyorum)
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Başarı Fedakarlık İster - Cilt Sağlığında 5 Adım" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Begüm KURAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Begüm KURAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Begüm KURAN Fotoğraf
Dyt.Begüm KURAN
Çanakkale (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Begüm KURAN'ın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,964 uzman makalesi arasında 'Başarı Fedakarlık İster - Cilt Sağlığında 5 Adım' başlığıyla benzeşen toplam 96 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Corona Virus Dosyası Mart 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:49
Top