2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadında ve Erkekte Burun Estetiği Nasıl Olmalı?
MAKALE #9612 © Yazan Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK | Yayın Eylül 2012 | 4,841 Okuyucu
Kadında Burun Estetiği Nasıl Olmalıdır?

-Burun estetiği operasyonu yapılacağı zaman ilk dikkat edilmesi gereken husus kişinin cinsiyetidir. Kadına yapılacak bir burun estetiği operasyonu ve tasarımı ile erkeğe yapılacak bir burun estetiği operasyonu ve tasarımı mutlaka farklı olacaktır.
-Erkek burun özellikleri düz sırtlı ve dudak açısı 90 derece civarında olmaktadır. Kadında ise burun şekli ve tasarımına karar verilirken düz veya çok hafif kavisli burun sırtı,burun ucunun burun sırtından 1-2 mm yüksekte olması ve burun dudak açısının yaklaşık 100 derece civarında olması tercih edilir.
-Kadın tipi burun estetiğinde, burun delikleri yandan bakıldığında simetrik ve eşit elips gibi olması gerekirken, önden bakıldığında giriş deliklerinin kısmen görünmesi sahip olmalıdır.
-Burun, yüz ve kafa arasındaki altın oran ve sanatsal uyumlarının göz önüne alınması, burun estetiğinde ideal bir tasarım ve görünümün yakalanması sağlanır.
- Burun yapısının büyüklüğü, uzunluğu, kısalığı veya büyüklüğü küçüklüğünü çevre yapılar etkiler ve belirler.
-Sonuçta estetik burun ameliyatında, burun, elmacık kemiklerle, kaşla, alınla ve çene ucu yapısıyla uyumlu olmalıdır.
-Burun tasarımı yapılırken, burun görünümünün sadece profilden ya da cepheden değerlendirilmemesi ve operasyonel işlemin planlanmaması gerekir. Üstten, alttan, çapraz açıdan, gülerken ve konuşurken dahi burun şeklinin görünümü göz önüne alınıp tasarlanması gerekir. Yani burun estetik tasarımı ayrıntılarda gizlidir.
-İyi tasarlanmış ve opere edilmiş burun estetiğinde, burun ön planda olmaz. Gözler ve dudaklar ön planda olup daha anlamlı, güzel, etkili ve dengeli bir yüz ifadesi oluşur.

Erkekte Burun Estetiği Nasıl Olmalı?


- Erkek burun estetik operasyonu ve tasarımı kadın burun estetik operasyonu ve tasarımından farklıdır.
-Erkek burun şekli ve profili, erkeksi keskin yüz hatları ile uyumlu ve dengeli olmalıdır. Burun estetik operasyonu sonrası, ameliyat olduğunun anlaşılmaması burun estetiğinde en önemli hedef olmalıdır.
-Erkek tipi burunda, burun sırtı ile burun ucu aynı düzlem üzerinde olmalı gerekliyse yüz hatlarına uyumu sağlamak için çok hafif bir burun sırtında kemer bırakılabilir. aksi durumda erkekte feminen bir görüntü ortaya çıkarılabilir.
-Kadın burun profili gibi burun ucu 1-2 mm burun sırtından yüksekte genelde olmamalı. Erkekte Burun ile dudak açısı 90 derece civarında olmalı buda daha sağlam, kararlı, maskülen ve dengeli bir yüz ifadesi vermesini sağlar.
-Burun derisinin kalitesi, burun ameliyatının sonucunu doğrudan etkiler.
-Erkekde burun ile beraber, alın ve çene ucu tam değerlendirilmeden ya da uyumlu hale getirilmeden burun estetiği operasyonu eksik kalacaktır.

Burun Estetiği Operasyonu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?


-Aynı gün veya bir gün sonra hastaneden taburcu edilir.
-Operasyon sonrası yaklaşık 4 saat soğuk yüz maskesi uygulanır. Bu sayede yüzde ağrı, şişlik ve morluk daha az olmaktadır.
-Bir hafta yatarken başın yüksekte olması (iki yastıkla yatılması gibi) şişliklerin hızla inmesi için önemlidir.
-2 gün sonra eğer delikli silikon yapraklar (burundan nefes almayı sağlar) kullanılmışsa alınır ve burun üzerine konmuş plastik ateli ıslatmadan ılık bir duş alabilirsiniz.
- Operasyon sonrası 2. gün şişlik ve morluğun en fazla ulaştığı dönemdir (kişinin yapısına ve uygulanan tekniğe bağlı değişir) ve sonrasında hızla çözülür
- En erken 5 gün sonrası burun üzerindeki plastik atel alınır. Sonrasında ten rengi özel bir bantla burnunuz 2-3 gün daha bantlanarak ödeminizin tama yakın çözülmesi sağlanır.
-Şişlikler kalın derilerde daha uzun sürmekte iken, ince derililerde daha kısa sürmektedir.
-İyileşme süreciniz ve yaptığınız işe bağlı olarak yaklaşık 7 gün sonra, işinize dönebilirsiniz
-Burun ucunda bir miktar hissizlik olması doğaldır. Bu durum 2-3 ay içerisinde azalarak düzelir.
-Gerek duyulursa burun yapınıza bağlı olarak size nasıl burun masajı yapılacağı gösterilir.
-Operasyon sonrası lens kullanımı 2-3 gün sonrası, hafif çerçeveli gözlük kullanımı 4 hafta sonrası, ağır çerçeveli gözlük kullanımı 3-4 ay sonrası önerilir
-Burun son şeklini yaklaşık 6ay-1yıl civarında alır.
- İyi tasarlanmış ve opere edilmiş bir burun zaman geçtikce daha iyi olurken, kötü tasarlanmış ve opere edilmiş bir burun zaman geçtikce daha kötü olur.
-İyi tasarlanmış ve opere edilmiş bir burun operasyonu sonrası hastaların insan ilişkilerinde ve davranışlarında pozitif yönde gelişme gösterildiği görülmüştür.

Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kadında ve Erkekte Burun Estetiği Nasıl Olmalı?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güncel ÖZTÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi152 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► En İyi Burun Estetiği Nasıl Anlaşılır? Prof.Op.Dr. Süleyman TAŞ
► Kadında Genital Bölge Estetiği Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Kadında ve Erkekte Burun Estetiği Nasıl Olmalı?' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:20
Top