2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Estetik Burun Operasyonu ile Nefes Alma Sorunu Giderilebilir mi?
MAKALE #9614 © Yazan Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK | Yayın Eylül 2012 | 4,155 Okuyucu
-Burun estetiği, burunun görsel ve fonksiyonel işlevlerini düzeltmeye yönelik bir operasyondur.
-Bu operasyonda burundaki şekil bozuklukları düzeltildiği gibi burundaki nefes alma ile ilgili fonksiyonel bozukluklarda aynı seansta düzeltilmektedir.
-Hem fonksiyonel hemde estetik görüntünün aynı seansta düzeltilmesi son derece önemlidir. Eğer 2 operasyon farklı seanslarda planlanırsa aynı başarı pek sağlanamaz.
- Önceleri estetik burun operasyonu küçültme ve burun ucu kaldırma işlemi şeklinde planlanırdı ve birçok hastada fonksiyonel problemler olduğu görülmekteydi.
-Günümüzde burnun fonksiyonel öneminin anlaşılması ve buna yönelik işlemlerin yoğunlaşması ile birlikte, burun estetiği operasyonu ile hem daha rahat nefes alma hemde estetik görsel bütünlük sağlanarak çok daha başarılı sonuçlar elde edilmesi sağlanmış oldu.
-Başarılı burun estetik operasyonu kişide sosyal uyumu ve kendine olan öz güveni arttırmaktadır.

Burun Estetiği Operasyonu Nasıl Yapılır ?

-Burun estetiği operasyonu hasta ve hekim için oldukça zor bir işlemdir.
-Belkide insan üzerinde yapılan en önemli operasyondur. Çünkü kişinin görsel karakterine büyük etki yapar.
-Burun estetiği operasyonu öncesi kişinin yüzüne uygun burun planlaması ve tasarımı yapılır. Bu bilgiler hastayla paylaşılır ve ortak bir karara varılır.
-Burun estetiği 2 farklı teknik olan açık veya kapalı olarak yapılır. Açık teknikte burun ucunda dışarıdan bakıldığında kesi izi görülür, kapalı teknikte ise burun içinden kesi yapıldığından dışarıdan bakıldığında kesi izi görülmez.
-Önemli olan burada cerrahın hangi teknikte kendini daha rahat hissettiği ve hangi burun tipine hangi tekniği uygulayacağıdır.
-Burun estetiği operasyonunda burnun kıkırdak ve kemik yapısına şekil verilir, burnun derisi ise pek fazla değiştirilemez.
-Bu işlemlerde bir heykeltraş gibi burun kemeri alınır, burundaki eksik kısımlar doldurulur, fazlalıklar alınır. Burundaki eğri kıkırdaklar düzeltilir, burun ucu normal anatomik ve görsel yapıya uygun olacak şekilde yukarıya veya aşağıya adapte edilip açısı düzeltilir.
- Burun estetiği ile birlikte solunum fonksiyonunun korunması da en önemli amaçlardan biri olmalıdır.

İyileşme süreci

-Aynı gün veya bir gün sonra hastaneden taburcu edilir.
-Operasyon sonrası yaklaşık 4 saat soğuk yüz maskesi uygulanır. Bu sayede yüzde ağrı, şişlik ve morluk daha az olmaktadır.
-Bir hafta yatarken başın yüksekte olması (iki yastıkla yatılması gibi) şişliklerin hızla inmesi için önemlidir.
-2 gün sonra eğer delikli silikon yapraklar (burundan nefes almayı sağlar) kullanılmışsa alınır ve burun üzerine konmuş plastik ateli ıslatmadan ılık bir duş alabilirsiniz.
- Operasyon sonrası 2. gün şişlik ve morluğun en fazla ulaştığı dönemdir (kişinin yapısına ve uygulanan tekniğe bağlı değişir) ve sonrasında hızla çözülür
- En erken 5 gün sonrası burun üzerindeki plastik atel alınır. Sonrasında ten rengi özel bir bantla burnunuz 2-3 gün daha bantlanarak ödeminizin tama yakın çözülmesi sağlanır.
-Şişlikler kalın derilerde daha uzun sürmekte iken, ince derililerde daha kısa sürmektedir.
-İyileşme süreciniz ve yaptığınız işe bağlı olarak yaklaşık 7 gün sonra, işinize dönebilirsiniz
-Burun ucunda bir miktar hissizlik olması doğaldır. Bu durum 2-3 ay içerisinde azalarak düzelir.
-Gerek duyulursa burun yapınıza bağlı olarak size nasıl burun masajı yapılacağı gösterilir.
-Operasyon sonrası lens kullanımı 2-3 gün sonrası, hafif çerçeveli gözlük kullanımı 4 hafta sonrası, ağır çerçeveli gözlük kullanımı 3-4 ay sonrası önerilir
-Burun son şeklini yaklaşık 6ay-1yıl civarında alır.
- İyi tasarlanmış ve opere edilmiş bir burun zaman geçtikce daha iyi olurken, kötü tasarlanmış ve opere edilmiş bir burun zaman geçtikce daha kötü olur.
-İyi tasarlanmış ve opere edilmiş bir burun operasyonu sonrası hastaların insan ilişkilerinde ve davranışlarında pozitif yönde gelişme gösterildiği görülmüştür.
Op Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Estetik Burun Operasyonu ile Nefes Alma Sorunu Giderilebilir mi?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güncel ÖZTÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi152 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK'ün Makaleleri
► Rhinoplasty Estetik Burun Operasyonu Op.Dr.Arsın ULUÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Estetik Burun Operasyonu ile Nefes Alma Sorunu Giderilebilir mi?' başlığıyla benzeşen toplam 35 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:04
Top