2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sonbahara Metabolizmanızı Hazırlayın
MAKALE #9785 © Yazan Dyt.Begüm KURAN | Yayın Ekim 2012 | 3,661 Okuyucu
Eylül ayının gelmesiyle sonbahara ilk adımımızı attık. Eylülün geçiş ayı özelliği açısından hem vücut direncimizi kırılganlaştırdığı hem de kilo almaya zemin hazırladığı bir gerçek. Peki ona yenik mi düşelim yoksa son baharı da zinde geçirmeyi mi deneyelim? Biz ikincisinden yanayız tabii ki, bu yüzden bu ay sizlerle vücudumuza canlılık verebilecek ve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermemizi sağlayacak besin ve besin öğelerinden bahsedeceğim.


• GURME PEYNİRLER: İÇERDİĞİ KALSİYUM, PROTEİN VE DAHA BİR ÇOK VİTAMİN- MİNERAL İLE VÜCUDUMUZA OLDUKÇA FAYDALI OLAN BU BEYAZ BÜYÜ, METABOLİZMAMIZI CANLANDIRMAK İÇİN BİREBİR.


• KİVİ: HAYATIMIZI SADECE ONUN ELLERİNE BIRAKARAK NEREDEYSE BÜTÜN C VİTAMİNİMİZİ KARŞILAYABİLİRİZ. İŞTE C VİTAMİNİ DEPOSU BU TATLI MEYVE SADECE KİLO VERMEMİZE DEĞİL, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ KUVVETLENDİRMEYE DE YARIYOR.


• BALIK: OMEGA 3 DEVİ BU BESİN, BEYNİ KORUR, SİNİR SİTEMİNİ DENGEDE TUTAR VE METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR.


• KAVUN: TADI KADAR MARİFETLERİNE DE DOYUM OLMAYAN MEYVEMİZ KAVUN, POTASYUM DEPOSUDUR. POTASYUM SUYUN TUTULMASINI SAĞLAR BU ŞEKİLDE HÜCRELERE DAHA FAZLA SU GİDER VE DAHA HIZLI ÇALIŞAN BİR METABOLİZMAMIZ OLUR.


• MANGO: TROPİKAL MEYVEMİZ MANGO, C VİTAMİNİ, FOSFOR, B12 VİTAMİNİ, PROTEİN VE LİFTEN ZENGİN OLUP METABOLİZMA HIZINI ARTTIRARAK FAZLA YAĞ VE KALORİ YIKIMINI SAĞLAR.


• KUŞKONMAZ: SIFIR KALORİLİ SEBZE OLARAK KABUL EDİLEN KUŞKONMAZ, ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİYLE METABOLİZMA HIZINI ARTTIRIR VE VERİMLİ KILAR.


• YAĞLI TOHUMLAR: ARA ÖĞÜN OLARAK YENİLEBİLEN YA DA SALATANIN YANINDA BİR AVUÇ KADAR TÜKETİLMESİ ÖNERİLEN KURUYEMİŞ, ENERJİ İHTİYACINIZIN BİR KISMINI KARŞILAYARAK, YARATTIĞI TOKLUK HİSSİYLE KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR.


• ADAÇAYI: ÇAY VE YEMEKLERE KATILARAK İŞTAH KESİCİ ÖZELLİĞİNDEN YARARLANILABİLİR. KÜÇÜK MİKTARLARDA KULLANILARAK, DEPRESYON, YORGUNLUK, AĞRI GİDERİCİ OLARAK YARARLANILABİLİRKEN, KADINLARDA ÖSTROGEN DENGELER.


• FESLEĞEN: VÜCUTTAKİ SUYU TUTAR VE HÜCRELERE DAHA FAZLA OKSİJEN GİTMESİ İÇİN ARACI SAYILIR. METABOLİZMANIN HIZLI ÇALIŞMASINI SAĞLAR.


• TERE: İÇERDİĞİ BİR ÇOK VİTAMİNLE, YAĞ YAKIMINI SAĞLAR.


• KEREVİZ: A, B, C VİTAMİNLERİ, SELENYUM, ÇİNKO, BAKIR, MAGNEZYUM, FOSFOR İLE METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR, OLDUKÇA BESLEYİCİDİR.


• Elma sirkesi içinde bulunan kalsiyum, fosfor, B vitaminleri ve C vitamini içerir. Gaz şişkinliğini ve kabızlığı gidererek kilo vermeye yardımcı olur.


• Çoğu insan, çikolatanın kilo aldırdığını düşünüp yediklerinde kendilerini suçlu hissediyor. Sanılanın aksine aslında tadı enfes olan BITTER çikolata metabolizmayı hızlandırıyor. Bakır, magnezyum, manganez ve potasyum içeren bu tad, kalori yakmamızı hızlandırıyor.


KADININ GÜZELLİĞİNİN MİHENK TAŞI, PÜRÜZSÜZ VE SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN 5 ALTIN ADIM


Her kadın GÜZEL ve ÖZELDİR ki yaşamda biz kadınlar kadar anlayışlı, sabırlı, annelik duygusunu yaşayabilme şansı bahşedilmiş başka bir varlık yaratılmamıştır. Ancak ve ancak biz kendi kıymetimizi bilirsek çevremizdekiler de bize o ölçüde değer vereceklerdir. Biz kendimize baktığımız kadar bakımlıyız, kendimizi güzel bulduğumuz kadar güzeliz. Peki biz kendimize ne kadar bakıyoruz, ve kendimizi ne kadar güzel buluyoruz HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?


Yaz güneşi ışınlarının dik ve dike yakın geldiği zamanlarda cildinizi güneşle buluşturmanız nedeniyle faydasından çok zararlı etkilerine mağruz kalmış, nemden ve rüzgardan etkilenen ve en çok bakıma ihtiyacı olan cildiniz renkten renge girmiş ve güneş lekeleriniz gözle görülür bir hal almaya başlamış, kurumuş veya eskisine nazaran daha yağlı bir hal almış olabilir. BESİNLER SİZLERE SAĞLIKLI BİR YAŞAM VE GENÇ KALMANIZ İÇİN OLANAK SUNUYOR :) Cildinizi ölü hücrelerinden arındıran antioksidan içerikli sebze ve meyvelerimizin yapısındaki mineral ve vitaminler, arınmış olan cilt dokunuzun yeniden ve DAHA SAĞLIKLI - DAHA CANLI oluşturulmasında baş roldedirler.


İŞTE CİLT SAĞLIĞINDAKİ ALTIN ADIM


1. C vitamini içeren ve vücutta emilimi yüksek olan sebze ve meyveler bağışıklık sistemini güçlendirerek gergin ve pürüzsüz capcanlı bir cilt için olmazsa olmaz vitamindir. Suyunu sıkıp cildinize bir pamuk yardımıyla tamponlama yaparak da cilt bakımınıza destek vermiş olursunuz. ANINDA SIKILAŞMAYI HİSSEDİN


2. Cilt kaşıntıları ve döküntüleri ne karşı BETA KAROTEN! Depo edilebilen ve yağda eriyen bir vitamin olduğundan, koyu yeşil yapraklı sebzeler, turuncu ve mor renkli besinlerden oluşturduğunuz kış salatalarınıza 1 tatlı kaşığı yağ eklemeniz halinde bu vitaminin emilimi vücudunuzda gerçekleşmiş olacaktır. SAĞLIKLI VE DİRENÇLİ BİR CİLDİNİZ OLSUN!


3. Cildinizi yumuşatmak, ipeksi bir dokunuş sağlayabilmek için beslenme planınızda az yağlı süt ve yoğurt grubundaki üyelere yer veriniz. (Laktoz intoleransınız var ise laktozsuz süt veya soya sütü tüketebilirsiniz.) YUMUŞACIK DOKUNUŞU YÜZÜNÜZDE HİSSEDİN


4. Hücrelerdeki yağ dengesini kontrol altında tutan flavanoidler, brokoli, domates, salatalık, patates, narenciye, çilek, frambuaz, cilt tabakasındaki yağ oranını dengelemeye yardımcıdır.


5. Hücre DNA larının yapısına zararlı etkileri olan maddelerin bu etkilerini önleyebilmek için D vitamini, kalsiyum vitaminleri ile birlikte kumarinler (kereviz, enginar...), polifenoller (siyah ve yeşil çay...) ve maydanozda bolca bulunan fitokimyasalların tüketimi ile hücrelerinizi ve cildinizi en sağlıklı şekilde besleyebilirsiniz.


Cilt sağlığınız için sofralarınızdan kuru baklagil - süt - yoğurt - sebzeler ve meyveleri eksik etmeyiniz. Her antioksidan besinin içerisindeki etken form aynı değildir. Örneğin A vitaminin farklı formları olduğu gibi antioksidanların da çeşitleri vardır. Ama unutmayın DIŞIMIZ İÇİMİZİN AYNASIDIR. Vücudumuzda söz sahibi organlarımızın Spesifik sebze ve meyvelere odaklanma tarzını doğru bulmuyorum. Diyette çeşitlilikten yanayım, sizlere de bunu tavsiye ediyorum)


Begüm KURAN

Beslenme ve Diyet Uzmanı
17.09.2012
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Sonbahara Metabolizmanızı Hazırlayın" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Begüm KURAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Begüm KURAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Begüm KURAN Fotoğraf
Dyt.Begüm KURAN
Çanakkale (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Begüm KURAN'ın Yazıları
► Metabolizmanızı Hızlandırın Dyt.Deniz BERKSOY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Sonbahara Metabolizmanızı Hazırlayın' başlığıyla benzeşen toplam 9 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Corona Virus Dosyası Mart 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:59
Top