2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Soğuk Lipoliz Nedir?
MAKALE #9830 © Yazan Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN | Yayın Ekim 2012 | 32,704 Okuyucu
Soğuk lipoliz nedir?

Yağ dokusunun, ani olarak, belirli bir süre, belirli sıcaklıkların altında işleme tutulması sonrası, yağ hücrelerinin kontrollü olarak vücut tarafınca ortadan kaldırılmasıdır.
Uygulama soğuk havada ata binen kişilerin iç bacaklarındaki yağ dokusu azalması ile ilişkilendirilerek araştırılmış ve 2008 yılında Massachusettes Hastanesi hekimlerince yayınlanmıştır. Bu konuda yapılan çalışmalarda üst cilde zarar vermeden , yağ dokusuna uygulanan ani ısı azalmasının, o bölgede 4 aylık süre içerisinde , %25-40 arasında yağ doku kalınlığında azalmaya yol açtığı gösterilmiştir. Çalışmada yer alan hastalarda takip edilen 2 yılık süreçte tekrar yağ birikimi izlenmemiştir. Uygulama 2009 yılında FDA tarafınca onaylanmıştır.

Soğuk lipoliz nasıl çalışır?


Bu uygulamayı diğer uygulamalardan ayıran en önemli farkların başında Tek seans olarak uygulaması gelmektedir.

Özel dönüştürücü başlığı uygulama yapılacak alana yerleştirilir, vakum etkisi özelliği ile birlikte deri altı dokuyu kavrar ve seçici cryo-teknolojisi sayesinde o bölgeyi soğutur. Deri altı dokuda bulunan yağ hücreleri, maruz kalınan soğuğa karşı hassastırlar. Yağ hücrelerinin tersine, deri altı dokusunda bulunan kan damarları, periferik sinirler, fibrositler ve fakir yağ hücreleri ise soğuğa karşı çok daha az duyarlıdırlar. Bu özellikleri nedeni ile Soğuk lipoliz cihazı çevre dokulara zarar vermeden yağ hücrelerinin doğal olarak ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Donmuş yağ hücreleri vücuttaki lenf sistemi aracılığı ile vücuttan kalıcı olarak uzaklaştırılmaktadır.

Tedavi edilecek alanın boyutuna bağlı olarak, tüm alanı kapsayacak şekilde bir veya daha çok sayıda uygulama gerekebilir. Örneğin, karında çoklu uygulamaya ihtiyaç vardır her iki yan için iki defa ve alt karın bölgesi için bir defa. Her uygulama adipoz dokunun kalınlığına göre 20 ila 60 dakika arasında sürebilir.

Uygulamanın 15. gününden itibaren 4. ayın sonuna kadar sürecek olan bir atılım süreci başlamış olur. Bu süreç içinde kişiler lenf drenaj uygulamaları, bol sıvı içimi ile de etkinin artmasına yardımcı olurlar.

Soğuk lipoliz den nasıl sonuçlar beklemeliyiz? Ne kadar sürede sonuçlar fark edilir?


Soğuk lipoliz uygulamalarında, yağ dokusu kalınlığına bağlı olarak ortalama kayıp 3 ila 15 mm arasında olacaktır. Bunun yağ dokusu yüzdesindeki karşılığı %25 ila %45 tir. 15 gün içinde yaklaşık %25 oranında netice görünür hale gelir. Memnun olabileceğimiz sonuçları görmek için minimum 6-8 hafta beklemek gerekir.

Soğuk lipoliz Uygulaması için ideal kişiler kimlerdir?

Soğuk lipoliz, özellikle bölgesel yağlanma şikayeti olan kişiler için uygundur. Vücudunda yaygın yağlanma şikayeti olan kişilerle, aşırı obez kişiler soğuk lipoliz için uygun adaylar değildirler. Bölgesel yağlanmadan şikayeti olan kol, sırt, bel, karın, kalça, basen gibi bölgelerinde yoğunlaşmış bölgesel yağ fazlalığını azaltmak isteyen kişiler Soğuk lipoliz için en ideal adayları oluştururlar.

Soğuk lipoliz Uygulaması esnasında neler hissedilir?

Bu uygulama ağrılı ya da acılı değildir. Uygulama esnasında, vakum etkisinden dolayı uygulama yapılan alana yakın bölgelerde hafif gerginlik ve özellikle uygulamanın başında yoğun lokal soğuma hissedilir. Uygulama sonrasında, uygulanan alanlarda geçici kızarıklık veya ekimoz izlenebilir.

Nadiren soğuk yanıkları ile karşılaşılabilir. Soğuk intoleransı olan hastaların soğuk lipoliz yaptırmaları sakıncalıdır.

Uygulanmasının sakıncalı olduğu durumlar nelerdir?


Hamileler , böbrek ve karaciğer rahatsızlığı bulunanlar, cryoglubulinemi hastalığı veya soğuk intoleransı olanların uygulamayı yaptırmaları sakıncalıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Soğuk Lipoliz Nedir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Çağhan BAYTEKİN Fotoğraf
Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in Makaleleri
► Sıcak Nodül, Soğuk Nodül Nedir? Prof.Dr.Metin ÖZATA
► Lazer Lipoliz Op.Dr.Diren ÇELİK
► Lazer Lipoliz Dr.Yasin ÜNAL
► Lazer Yağ Aldırma, Lipoliz Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Soğuk Algınlığı ve Grip Op.Dr.Orhan ALTINTAŞ
► Yüz Felcine Soğuk Hava Dikkat Prof.Dr.Ertuğrul UZAR
► Soğuk Algınlığı (Akut Nasofarenjit) Dr.Fahriye YAZICIOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Soğuk Lipoliz Nedir?' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:20
Top