2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Dermaterapi Uygulamalarında Yenilikler
MAKALE #9832 © Yazan Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN | Yayın Ekim 2012 | 5,430 Okuyucu
Dermaterapi veya dermaroller uygulamasının esası silindirik yapıdaki yüzlerce iğnenin, cilt üzerinde gezdirilerek, binlerce mikro-deliklerin açılması esasına dayanır. Cilt üzerinde açılan deliklerin oluşturduğu mikro-travmalar sayesinde, organizmanın kendini yenileme sürecini başlatması sağlanır. Bu bölgede başlayan tamir süreci ile büyüme faktörlerinin artışı, belirgin kollajen dokusu artışına neden olmaktadır. Uygulama sırasında tedavi edici ürünler de kullanılarak, etkinin artması sağlanabilmektedir. Tedavi edici ürünlerin deri yüzeyine sürülerek emilmesi yoluna göre Dermaroller uygulaması ile emilim 200 kata kadar fazla olmaktadır.

Dermaterapi’nin başlıca kullanım alanları :

• Yüzeyel olarak uygulanan ilaçların ve formüllerin transdermal (deri altına) geçişini 200 kata kadar arttırır. Formülün derideki etkinliğini maksimuma ulaştırır.
• Yeni kolajen, elastin, fibronektin, hyalüronik asit stimülasyonunu sağlayarak anti-aging etki yaratır.
• Cilt lekelerinin tedavisinde hamilelik lekeleri ve güneş lekelerinin tedavisinde kullanılabilir.
• Sivilce izleri üzerinde şaşırtıcı sonuçları vardır.
• Cilt çatlaklarının görünümünü azaltır.
• Yanık izlerinde hareket kabiliyetinin arttırılmasında (Kontraktürün azaltılmasında) etkindir.

Dermaroller ile dermaterapi uygulamalarından karşılaşılan sıkıntılar:


• Dermaterapi uygulanan başlıkların aynı hastaya tekrar kullanılması, hem başlıkların sterilizasyonu hem de depolanması ile ilgili sıkıntılar yaratabilir.
• İğnelerin uygulama derinliği, uygulayıcı kişinin değerlendirmesine bırakılmıştır, bu nedenle uygulayıcının oluşturduğu baskıya göre, daha derin veya yüzeyel olabilir.
• Döner tambur üzerindeki iğnelerin cilde belirli bir açı ile girmesi hem ciltte kanamaya, hem de ağrının artmasına yol açabilir.
• Yüzün veya vücudun farklı bölgelerindeki cilt özellikleri farklılık gösterebildiği için bir kişide birden fazla roller kullanmak gerekebilir.
• Küçük ve kıvrımlı bölgelerde uygulama imkanı zorlaşır.

Bu nedenlerle Stamp ( damga ) şeklinde dermaterapi araçları tekrar gündeme gelmiştir. Stamp ( damga ) ile uygulama süresinin çok uzaması, iğne derinliğinin yine kullanıcının uyguladığı basınca bağlı olması başka yeniliklere olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır.

Dermapen ( Otomatik, derinlik ayarlı, sıralı iğneli dermastamp) dermaterapi uygulamasında roller başlıklarının sıkıntılarını hafifletmek amacı ile tasarlanmış ve kullanılmaya başlamıştır. 2011 yılında Amerika Birleşik Devletlerin’de en iyi cilt gençleştirme aleti seçilmiştir.

Dermapen ile dermaterapi uygulamalarında :

• Tek kullanımlık başlıklar ile depolama ve sterilizasyon sorunlarını ortadan kaldırmıştır.
• İğne derinliğinin ayarlanabilmesi, yüzün farklı bölgelerinde, farklı derinliklerde çalışılabilme olanağı sağlar
• Otomatik yüksek hızlı fonksiyonu nedeniyle en etkili sonuçlar en az ağrı ile elde edilir.
• En küçük ve kıvrımlı bölgelerde bile kullanılabilir
• İğne derinliği otomatik olarak ayarlandığı için, kullanıcının uyguladığı basınca bağlı değildir.

Dermapen ile dermaterapi uygulamaları, uygulamalarının etkinliğini artırırken ağrı, enfeksyon riski, cilt zedelenmesi gibi sorunları en aza indirmektedir. Kişide farklı bölgelerde ve derinliklerde kullanılabilmesi uygulama maliyetini azaltmaktadır. Uygulamanın, kişinin uyguladığı basınca bağlı olmaması standart bir tedavi ve standart sonuçları beraberinde getirmektedir.

Dermaterapi uygulamalarında uygulama yöntemi kadar kullanılan ilaç ve formüllerin kişiye özgü olarak hazırlanması, birden fazla ürün kullanılacaksa çarpraz reaksyona yol açmamaları ve güvenilir olarak üretilmeleri önem taşımaktadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Dermaterapi Uygulamalarında Yenilikler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Çağhan BAYTEKİN Fotoğraf
Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in Makaleleri
► Burun Estetiği ve Yenilikler Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
► Doğum Çatlakları Tedavisinde Yenilikler Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Dermaterapi Uygulamalarında Yenilikler' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Soğuk Lipoliz Nedir? Ekim 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:05
Top