2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Pediatrik Rehabilitasyon - Karar Verme

» Pediatrik Rehabilitasyon - Karar Verme
Fzt.Başak Çağla ARSLAN tarafindan yazildi:
Üniversiteden mezun olduktan sonra memleketimdeki bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışmaya başladım. Zihinsel engelliler öğretmeni bir babanın kızı olduğum için zorlandığım ya da anlamadığım durumlarda kendisine danışarak mesleki bilgilerinden faydalanıyordum.

Bir hastam vardı. Adı bu anı için Alican olsun. Kendisi hem bedensel hem de zihinsel engelli, beş yaşında tatlı mı tatlı bir çocuktu. Ancak iş terapi odasına girdiğimizde değişiyordu ve o tatlı çocuk odada hiçbir şekilde ayağa kalkmayıp kendisini birazcık ayağa kalkması için desteklemeye çalıştığımda ağlamaya başlıyordu.

Ben de bu durumdan dolayı taktiğimi değiştirdim. Öncelikli olarak annesiyle daha detaylı konuşmaya karar verdim. Annesi, Alican'ın bir kardeşi olup da yürümeye başlayana kadar hiç ayağa kalkmak istemediğini anlattı. Yani bizim minik, küçük kardeşini kıskandığı için ayağa kalkmayı istemişti ancak bir türlü destekli yürümeden desteksiz yürümeye geçmek istemiyordu. Belirttiğim gibi odanın içinde kesinlikle ayakta durmayı reddettiği için bizim terapi odamız kurumun geri kalan her yeri olmuştu. Kendisini koridorlarda çalıştırmaya başlamıştım. Titiz bir çocuk olduğu için, konuşma ile ifade edemese de yerlerin pis olduğunu bildiğinden ayakta durmak zorunda kalıyordu ve benim istediğim mesafeleri yürüyordu.

Ancak bir süre sonra bu taktiğim de çıkmaz yola girmeye başlamıştı. Daha fazlasını yapmamak için direniş göstermeye başlamıştı.

Sonra bir gün servisle evine gitmek için kurumun içinde beklerken duvardan destek alarak kenarda duran tekerlekli sandalyeye gittiğini gördüm. Sandalyenin kollarından kavradı ve onunla gezmeye başladı. O an için vermem gereken iki karar vardı. Birincisi ya kendisini walker kullandırmaya başlayacaktım ki bunu tembelliğini daha çok destekleyecek diye istemiyordum. Bu yüzden ikinci yolu seçtim. Hemen Alican'ın videosunu çektim ve sonraki seansta annesini ve babasını davet ederek bu videoyu izlettim. Kendilerine çocuklarının asıl probleminin inatçılık huyu olduğunu anlatarak fizyoterapiyi bırakmalarını ve bir çocuk psikologuna yönelmelerini istedim.

Aile beni dinleyerek çocuk psikologuna gitti ve Alican kurumda sadece bireysel seanslara girmeye başladı.

Üç hafta gibi kısa bir süre sonra bireysel derse girmek için geldiğinde asansöre gitmek için desteksiz yürüdüğünü gördüğümde meslek hayatımdaki en doğru kararı verdiğimi fark ettim.

Bu durumda şunu hiçbir zaman unutmadım. Bedensel bir problemin asıl nedenini bulmak ve onu uygun bir şekilde rehabilite etmek için hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmamak gerekiyordu.

Bu yazıya atıf yapmak için yazının internet adresine link verilmelidir. Yazı yazarının izni olmaksızın başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.

[ Yazarımız Fzt.Başak Çağla ARSLAN Sayfasına Dönüş] [ Yazar ile İletişim]
» Ayrıntılar
Yazara Ait Bilgiler
Fzt.Başak Çağla ARSLAN
Ankara
Fizyoterapist
Başak Çağla ARSLAN
Tavsiyeler
[Bu Kisiyi Tavsiye Edin]
Metin Bilgileri
* Toplam Okuyucu : 2651,

* Yayın Tarihi : 17-01-2015 - 00:35 (3381 gün önce),

* Ortalama Günde 0.78 okuyucu.

* Karakter Sayısı : 2662, Kelime Sayısı : 347, Boyut : 2.60 Kb.
Lütfen Dikkat :
  • Sitemizde yayınlanan mesleki anıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz.
  • Bu metinden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya "Pediatrik Rehabilitasyon - Karar Verme" başlıklı yazının tüm hakları yazarı Fzt.Başak Çağla ARSLAN'e aittir ve yazı, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) Mesleki Anılar Kütüphanesinde yayınlanmıştır. ibaresi eklenmelidir. Bu ibare eklenmek şartıyla, yazıdan Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak yazarının izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
  • Sitemizde sayfası bulunan site üyemiz profesyoneller üye sayfaları içinden, Mesleki Anılarınız bölümü altında, YENİ ANI GÖNDERİN linkini izleyerek bu sayfaya mmesleki anılarını ekleyebilirler.
Bu Kategorideki Diğer Anılar
32 Haftalık Doğmuş ve Epilepsi Nöbetleri Geçiriyormuş, Zeynep Şifa
[Fzt.Emine MERMERKAYA]
Kısa Sürede Yürümenin Önemi
[Fzt.Mustafa A. KILIÇ]
Bir Profesörün Felç Sonrası Yeniden Kalem Tutmaya Başlaması
[Fzt.Mehmet DURAY]
Epileptik Bir Hastada Bir Seansta Oturma Dengesi Nasıl Gelişti?
[Fzt.Mehmet DURAY]
Pasif Germe Yapılan Teyze
[Fzt.Medet YAKUT]
Alınan Özel Eğitimler
[Dr.Fzt.Gökhan AYGÜL]
Kıbrıs Gazisi Muzaffer Amca
[Fzt.Mustafa Emre ÇİÇEKLER]
El Fizyoterapistinden Anılar
[Fzt.Salime YILMAZ ALTUNBAY]
Fizyoterapist-Ev Rehabilitasyonu Yolculuğunda Taksi Hikayeleri
[Fzt.Salime YILMAZ ALTUNBAY]
Fizyoterapistin Uzmanlık Yolundaki Tren Yolculukları
[Fzt.Salime YILMAZ ALTUNBAY]
El Fizyoterapisti- Hemipleji Rehabilitasyonunda Anneler ve Oğulları
[Fzt.Salime YILMAZ ALTUNBAY]
Fizyoterapist Sanat Kokan Ev
[Fzt.Salime YILMAZ ALTUNBAY]
Fizyoterapist-Güllaç ve Cumhuriyet Kadınları -
[Fzt.Salime YILMAZ ALTUNBAY]
İlk Kilometre Taşım
[Fzt.Sedef TEZER]
Down Sendromlu Kızım
[Fzt.Aysun ÖZVEREN]
İntiharın Eşiğinden
[Fzt.Aysun ÖZVEREN]
Deprem
[Fzt.Mustafa Tarık KOBAN]


06:16
Top