2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!


Uzm.Psk.Bahar TURUNÇ'un Öykü ve Şiirleri
Uzm.Psk.Bahar TURUNÇ
  1. Yaşamaktan Vazgeçtin ÖYKÜ | Ocak 2008
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
 Yazarla İletişim  


Yaşamaktan Vazgeçtin
ÖYKÜ © | Yayın Ocak 2008
Sormadın, söylüyorum... İlk yaz çiçekleri olmadan geliyor yaz, çokça yağmur. Sen olmadan da var kuşlar, kertenkeleler, asfaltların yalnızlığı. Oysa ne sık konuşmuştuk ölümü. Geride kalanların üzülmesine şaşar anlamlı sözler dizerdin yan yana. Öykülerin olurdu gülünesi, taklidini yaparak anlattığın eski zaman öğretmenlerinden kalma. Sıklıkla yinelemene karşın sevin diye her seferinde bilmezcesine güldüğüm. Sevinirdin... Sana sık sarılmak için bahaneler bulurken, belli bir mesafeyi korumak amacıyla sıcaklığımı belirsizce iterdin. Hiç sorgulamamışım gözyaşlarını iki insanın ölümünü anımsarken kullanırdın. Gene de dirimle ölümü hiç umursamaz bir tavrın vardı, “Ne olacak ki yaşıyoruz- gideceğiz” derken. Anlattıklarınla yaşadıkların arasındaki çelişkilere gözlerim kördü. Senden öğrenmiştim bunu. Duyguların yaşamak mantığınsa sadece konuşmak için var olduğunu.

Ve en duyarsız olması gereken kişiyken tüm standartları aşan dipsiz kuyu yaşantılarını nedense sadece ben anlamıştım. Bunu bildiğindendi, ellerini mutluluğum için görünmezliklere uzatırdın. Bırakacağın acıyı hafifletmek için gittiğin gün yapacaklarımdan ve hissetmem gerekenlerden söz ederdin. İlkin bir sigara yakacaktım, birkaç kadeh içecektim, evraklar şurada duruyordu, onları alacaktım, -karşı çekmecedeki zarflarda- cenaze işlemleri zor olmayacaktı, gülümseyecektim. Bunları duymak istemiyorum, konuşmayalım diye bölerdim sözünü, sen hep burada olacaksın derdim, sen gitmeyeceksin ki... Direncim sıkıydı. Ama her zaman olduğunca sen kazandın kırdın zincirlerimi, bakışlarımdan anladığında sana hak verdiğimi asla unutmamamı söyledin dinlediklerimi.

Duymuyorsun, anlatıyorum... Unutmanın en kolay yolu budur diye ardında bıraktıklarını ışın hızıyla yok ettik. İlkin seninle özdeşleşenleri harcadık. Gülünecek ayrıntılar bulup giysilerini- kullandıklarını simsiyah torbalara doldurup yaşamını birilerine dağıttık. Ansızın ağlamalarım oldu elbiselerinin ceplerini boşaltıp, çiçeklerin solmasın diye su verirken. Ve iki satır yazını aradım korkunç bir arzuyla. Sevgini anlatıyordun bana ya da bıraktığın düşlerini. Öfkelendim karıştırılan defterlerle düzgün el yazınla tutulan notlar arasında adıma yazılmış hiçbir şey olmamasına. Yaşamında yer almamışım sandım, önemsenmemişim, yokmuşum. Kolaylaştı böylece sana ait olanları anı saymayıp fırlatıp atmak.

Bir gün içimdeki fırtınanın şiddetiyle sarsılıp, bir parktaki banka oturmuşluğumda çılgınca seni özlediğimi ayrımsadığımda, ağlayıp da acımla ne yapacağımı şaşırdığımda duydum söylenecek ne varsa söylemiştik birbirimize. Yazılara bırakmadan, pişmanlık duymamak için sonradan. Sen bana, ben sana anlatmıştık sevgimizi zincirleyen anlamsız dış etkenler nedeniyle nasıl da yıllarca birbirimize dokunmadığımızı- kızgınlıkla baktığımızı. Ama birbirimizi hep sevmiş olduğumuzu.

Tam konuşmayı öğrenmiştik seninle, gülmeyi ve ağlamayı.

Tam anlamaya başlamıştın yüzümdeki acının gölgesinden nedenlerimi.

Tam anlamıştım geçmişte bana acı veren aşklarının tanımsız güzelliğini.

Tam tamamlamıştık aramızdaki tüm eksik halkaları ki yaşamaktan vazgeçtin.

Bilmiyorsun, söylüyorum... Sen olmadan da yağmurlarda yürüyorum, eğleniyorum, gülüyorum. Sen olmadan da yaşam sürüyor, sıklıkla unuttuğum da oluyor varlığınla yokluğunu. Ama arada anımsadığımda ölesiye özlüyorum seni, şiddetinden depremler kopuyor dört yanımda öyle özlüyorum. Ve acısını senden alan duyuşlarımdan kurtulmak için bir çiçekle alay edip, araba markaları ezberliyor, kuşlara ne haber, tanımadığım adamlara merhaba diyorum.
 
     1 Beğeni    
Şiir-Öykü Listesi

Yazan Uzman
Bahar TURUNÇ Fotoğraf
Uzm.Psk.Bahar TURUNÇ
Ankara
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı

Bu sayfada yayınlanan öykü ve şiirlerin tüm hakları yazarına (Uzm.Psk.Bahar TURUNÇ) aittir ve Uzm.Psk.Bahar TURUNÇ tarafından TavsiyeEdiyorum.com Öykü ve Şiirler kütüphanesinde yayınlanmak üzere gönderilmiştir. Burada yer alan eserler yazarından önceden izin alınmaksınız başka platformlarda yayınlamaz, sadece kaynak gösterilerek ve yazar ismi zikredilerek KISA ALINTILAR yapılabilir. Aksine davranış Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırılık teşkil edecektir.

14:11
Top