2007'den Bugüne 92,301 Tavsiye, 28,216 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!


Vet.Hek.Ebru YETKİN'in Öykü ve Şiirleri
Vet.Hek.Ebru YETKİN
  1. Hayvan Sevgisi ÖYKÜ | Nisan 2009
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
 Yazarla İletişim  


Hayvan Sevgisi
ÖYKÜ © | Yayın Nisan 2009
Doğada bizlerle beraber yaşama hakkı olan evcil hayvanların bir kısmı şehirlerde, köylerde kasabalarda bizlerle sokaklarda yaşadığı gibi bazıları daha şanslı olup evlerimizde misafir arkadaş, can dostu bazen bizim minik yavrularımız olarak yaşamaktalar.Aslında hangi koşullar içinde yaşamakta olsalarda hepsinin ihtiyacı olan bir tutam sevgi.

Hayvan sevgisi bütün sevgilerden çok daha farklı bir duygudur. Çünkü onlar hiç karşılık beklemeden sever; bir gün yalnız bıraktığınızda size küsmek yerine sizi ilk gördüğü anda kocaman bir özlemle kucaklar, her zaman sizin yanınızda olmak ister. Ne büyük bir sevgidir ki siz onu terk etseniz bile o sizi asla terk etmez…

Peki hayvan sevgisinin bizler için faydalarını biliyormuyuz? Özellikle çocuklarımız için…
Çocuk psikolojisinde hayvan sevgisinin büyük bir yeri ve önemi vardır. Hayvan sevgisini çocuklarımıza aşılayarak onların hem sevmeyi ve sevilmeyi öğrenmelerini sağladığımız gibi daha da önemlisi çocuklarımız merhameti öğreniyorlar. Çocuklarımız evcil hayvan sahiplenmeleriyle beraber onların beslenmesi bakımını üstlenerek küçük yaşlarda sorumluluk sahibi oluyorlar. Hayvan sevgisi besleyerek büyüyen bir çocuk her zaman daha uyumlu , doğa ve insanlara daha saygılı , daha merhametli olur. Üstlendiği her sorumluluğun altından en başarılı şekilde çıkar.
 
     Beğenin    
Şiir-Öykü Listesi

Yazan Uzman
Ebru YETKİN Fotoğraf
Vet.Hek.Ebru YETKİN
Aydın
Veteriner Hekim
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı

Bu sayfada yayınlanan öykü ve şiirlerin tüm hakları yazarına (Vet.Hek.Ebru YETKİN) aittir ve Vet.Hek.Ebru YETKİN tarafından TavsiyeEdiyorum.com Öykü ve Şiirler kütüphanesinde yayınlanmak üzere gönderilmiştir. Burada yer alan eserler yazarından önceden izin alınmaksınız başka platformlarda yayınlamaz, sadece kaynak gösterilerek ve yazar ismi zikredilerek KISA ALINTILAR yapılabilir. Aksine davranış Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırılık teşkil edecektir.

21:04
Top