2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!


Psk.Dilek YÖRÜK'ün Öykü ve Şiirleri
Psk.Dilek YÖRÜK
  1. Akasya ŞİİR | Nisan 2013
  2. Kestane Saçlı Kadın ÖYKÜ | Mart 2008
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
 Yazarla İletişim  


Akasya
ŞİİR © | Yayın Nisan 2013
Kim derdi ki o kuru daldan yeşil beyaz bahar fışkıracak,
Üstünde kuşlar, altında karıncalar barınacak...
Umudunu tüketseydi o akasya ağacı
Erermiydi bahara
Gururla seremiydi bağrını, dökermiydi saçını
Umudundan vazgeçseydi
Vazgeçseydi,geçseydi,sevmeseydi
Güvenmeseydi,inanmasaydı...
 
     1 Beğeni    
Şiir-Öykü Listesi
Kestane Saçlı Kadın
ÖYKÜ © | Yayın Mart 2008
Yalnızca saç rengi değil,ruh rengi varsa eğer oda kestanedir herhalde...Kendisine çok yakışan bu rengi herkes bu güzellikte taşır mı,yoksa eski arkadaşıma biraz torpil yapan gözlerle mi bakıyorum bilemem ancak,insanlar bir yiyecek olsaydı,onun kestane olduğundan eminim.
Kestanenin dikenli dış kabuğunu yumuşatmak için,iki ay kadar toprağa gömülüp çamurda bekletilir.Hayat onun savunmalarını,dik başlılığını törpülemek için öyle çok çamura batırıp çıkardı ki...Bazen düşünürdüm hayat niye bu kadar hırpalıyor bu kadını diye.Aslında bir cevabım var,hayatın bütün yere çalmalarına rağmen gülünce bütün hücreleriyle güler.kestane saçları güler,elleri ayakları vücudu güler.Hayata güler herşeye inat,bir kedinin hayatı duyumsayıp haz alması,sonbaharda güneş kırıntılarını sonuna kadar içine çekip,bütün kaslarıyla gerinmesi esnemesi gibi...Hayatın zevklerini içine alır da alır,hayat da bu zevkleri geri almak için vurur da vurur kabuğuna...
Geçenlerde bana soruyordu ben mi kavga ediyorum,hayat mı kavgacı diye.Herhalde ikiside var.Formül basit:etki tepki.Yalnız ilk kavgayı hayatın başlattığı gerçek.Yoruldum artık kavga etmekten demişti.Ben de her zamanki gibi o anda cevap verememiştim ancak duygu tonunu ve sorusunu işleme almıştım.
Bence hayata galip gelen yok.Parça bütünü yenemez.Bırak dikenlerini alsın.Hayatın gizli ellerinin bir bildiği var.Yumuşatsın dış kabuğunu ve seni sevenler közde pişmiş kestane kebabın vazgeçilmez lezzeti ve kokusunu daha sık duysun.Belki de hayatın yapmak istediği seni sevenlerine dikensiz olarak sunmaktır.Yanmak acıdır ama yanan egoysa bu iyidir.Kırılan kabuğun altından çıkan öz bu dünya hayatından gelip geçerken görmek herkese nasip olamayacak kadar kıymetlidir.Hayatın verdiği acı da tatlı da bizi büyütür.
Hayatın seni bu kadar çok çamura yatırması da kestane renginin sana çok yakıştığını bilmesinden olmasın sakın?
 
     1 Beğeni    
Şiir-Öykü Listesi

Yazan Uzman
Dilek YÖRÜK Fotoğraf
Psk.Dilek YÖRÜK
İzmir
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi35 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı

Bu sayfada yayınlanan öykü ve şiirlerin tüm hakları yazarına (Psk.Dilek YÖRÜK) aittir ve Psk.Dilek YÖRÜK tarafından TavsiyeEdiyorum.com Öykü ve Şiirler kütüphanesinde yayınlanmak üzere gönderilmiştir. Burada yer alan eserler yazarından önceden izin alınmaksınız başka platformlarda yayınlamaz, sadece kaynak gösterilerek ve yazar ismi zikredilerek KISA ALINTILAR yapılabilir. Aksine davranış Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırılık teşkil edecektir.

02:14
Top