2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!


Psk.Birsen ŞANLI'nın Öykü ve Şiirleri
 
  1. Gözlerim Gözlerinde Kaldı ŞİİR | Haziran 2012
  2. Soğuk Ülkenin Çalgıcı Çocukları ÖYKÜ | Ekim 2009
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
 Yazarla İletişim  


Gözlerim Gözlerinde Kaldı
ŞİİR © | Yayın Haziran 2012
Özledim seni,
kaç zammnlar oldu resmine bakmayalı.
Bu akşamın kimsesizliğinde
Remini koyup karşıma,
Bakakaldım sana.
Öyle soğuk duruşun,
Boynunu sağ yanına eğişin,
Sanki bana kırgınmış gibi bakışın,
Gözlerim gözlerinde kaldı bir an.
Geçmişe dair anılar,
Sana duyduğum sevgilerim,
Geçti aklımdan
Sonra;
Öfke duydum mağrurluğuna
Sitemli bakışlarına,
Asıl ben sitem etmeliyim sana.
Umarsızca söylediğin bir cümle yüzünden
Umutlarımın kayboluşunu,
Sevgimi çiğneyip, ateşe yürüyüşümü
Yıllarca,
Yastığımda gözyaşlarımla,
Gün doğumunu bekleyişlerimi,
Hatırladım.
Daha sonrada
Özlemimin gidişi ile başlayan
sabahsız gecelerimi,
en büyük günahımın yaşamaK olduğunu düşündüğüm,
Bu yüzden de ölmek istediğim zamanlarımı,
Nereden bileceksin
Bilemezsin ki.
işte bu yüzden;
Ben sitemkar bakmalıyım sana
Ben, boynumu bükmeliyim
ilgisizliğine, yanımda olmayışına.
Fakat ;
Bir gün gelecek,
Yıllar sonrada olsa
Söyleyeceğim sana
Özlemsizliğin
ve
Sensizliğin
Kimsesizliğinde,
Var oluşun umudu ile
Ve
seninle yaşamanın güzelliğini,
Söyleyeceğim sana,
GÖZLERİMİN GÖZLERİNDE KALDIĞI ANI.
 
     1 Beğeni    
Şiir-Öykü Listesi
Soğuk Ülkenin Çalgıcı Çocukları
ÖYKÜ © | Yayın Ekim 2009
Uzakta bizim kuzeyimizda bir ülke vardı, bir zamanlar dünyaya kapalı bir o kadarda güçlü bir ülke. Dünyanın ikinci büyük gücü olarak anılrdı. hep merak ederdim insanları nasıl yaşıyor, kültürleri nasıl, özgürlükleri nelerle sınırlı diye. Çünkü o ülke komİnizimle yönetilirdi. kitaplardan okuduğum kadarıyla yönetimleri çok baskıcıydı ve insanlar bizim kadar özgür değildi.
Aradan yıllar geçmiş en güçlü diye bildiğimiz ülke emperyalist oyunlara yenik düştü ve parçalandı. Parçalanmadan sonra özerkliklerini ilan eden yeni kuzey ülkeleri oluştu ve bunlardan bir taneside Letonya.
Eylül 2009 da Pozitif Pskoterapi Kongresi için Letonya ya ( Riga ya) gittiğimde şaşırdım. Letonya'nın kuzey batı da olması nedeniyle çok söğuk olacağını düşündüm dolayısıyla kalın giyeceklerle gittim ama gördümki öyle değil.Hatta ankaradan daha ılıman,çünkü hemen yanı başından sıçak su akıntısı geçiyor ve etrafı bu akıntılarla cevrelenmiş. Başşehri Riga yemyeşil geniş alanları, ağaçları , bakımlı tertemiz caddeleri va arnavut kaldırımlı sokakları, tarihi evleri, sessizliği ve sakinliği çok huzur verici idi. İnsana huzur veren ulu ağaçlarla dolu, bakımlı insanların dinlenmesi çin düzenlenmiş,(tinercilerive ayyaşların olmadığı) korkmadan istediğiniz kadar oturabileceğiniz parkları çok güzeldi. Bizde her köşe başında görmeyi kanıksadığımız üç kağıtcı dilencler yerine elinde kemanını çalan bir genç kız , gitarını yada akordiyonunu çalan gençleri olan, her taraftan müzik sesini duyabileceğiniz birşehir hayal edin.Yada sokaklarda sakince yürüyen genellikle omuzunda spor cantası ile spor yapmaya giden yada spor yapmaktan dönen gençlerçok sık gözünüze çarpar.Beni mutlu eden diğer bir olay eski mimariye verilen değer.Avrupanın genellikle her yerinde olduğu gibi buradad eski binaların özenle korunduğu yeni yapılanmanın da eskiye uyumlu olarak planlanması onların çevre konusundaki hassasiyetini anlatıyor.
Bir diğer tesbitim Irk çok güzel. Allah özenerek yaratmış. Sarışın mavi gözlu, beyaz tenli , ince ve uzun boylu nefis bir ırk. Oturdum ve gözlemledim.Gençlerde şişman yok.Orta yaşta her 20 kişiden bir tanesi balık etli , yaşlı kesimde de 10 kişiden birisi şişman . Obezitenin olmadığı bir ülke.
Sosyal yaşam tarzlarını, azçok tahmin edebiliyorsunuz.Baktığınızda başta da söylediğim gibi. Sokaklarda tertemiz giyinmiş, genelde elinde gitarı yada tenis raketi olan gençler, parklarda ise,kay kayları ve bisikletleri ile gezen çocuklar, nehir kenarında çimenlere uzanmış huzurla gökyüzünü seyre dalan yada banklarda, sessizlik ve sakinlik içinde oturmuş sohbet eden insanlar var. Akşamları özgürce, sarkıntılıktan yada hırsızlıktan korkmadan yürüyebiliyor, eski ışıklandırımış çok güzel bir binanın büyülü güzelliğini içkinizi içerek arkadaşınızla yada tek başınıza istediğiniz saatte seyredebiliyorsunuz.Şehrin iç kısımlarında ise canlı müzük yapan restoranlar ve kafeler mevcuttur ve sıra ile ayrı ayrı müzik yaparlar asla ses kirliiği olmaz. Bizim turistik kentlerimizde çok rahatsız edici bir durum vardır.Restoranların önünde dizilen garsonlar müthiş ingilizceleriyle,restorana müşteri çekme gayretlerine rastlayamazsınız.Hatta sokaklarda bir tek ingilizce tabelaya, reklama rastlayamamız bize biraz tuhaf geldi. izim ülkemizde çok alıştığımız için olsa gerek. Her yerde kendi orijinal yazılarını kullanıyorlar.Özünü,kültürünü korumak bu olsa gerek.
BEN ülkemde hiç bir zaman olamayacağım kadar orada özgür oldum, Sokaklarda o anda orada çalan elektro gitarın solosunda danseden insanlara katılıp dans ettim, sonra arkadaşlarla türksanat müziği söyledik, kıbrıs türküleri söyledik.Hep gülümseyerek dinleyen yüzler gördük ve alkış bile aldık Kmsenin acayip bakışlları olumsuz yargıları yoktu. Herkes gecenin bir saatinde yollara yayılmış kafe ve restoranlarda , gecenn soğuğuna karşı battaniyelerine sarınarak, diğer kişilerin ne yaptıklarına bakmadan huzurla yaşamın keyfini çıkarıyorlardı. .
Soğuk bildğimiz bu ülkenin çalgıcı gençlerine bize yaşattıkları bu huzurdan dolayı teşekkür ederiz ve böyle güzel bir ülkeyi görmemize vesile prof.Pesechyan hocamıza, ailesine ve ppt letonya gurubuna teşekkür ederiz.
Seneye PPT kongresi 9-12 EKİM de istanbul da.Görüşmeküzere.sevgiler.
 
     1 Beğeni    
Şiir-Öykü Listesi

Yazan Uzman
Psk.Birsen ŞANLI
Trabzon
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı

Bu sayfada yayınlanan öykü ve şiirlerin tüm hakları yazarına (Psk.Birsen ŞANLI) aittir ve Psk.Birsen ŞANLI tarafından TavsiyeEdiyorum.com Öykü ve Şiirler kütüphanesinde yayınlanmak üzere gönderilmiştir. Burada yer alan eserler yazarından önceden izin alınmaksınız başka platformlarda yayınlamaz, sadece kaynak gösterilerek ve yazar ismi zikredilerek KISA ALINTILAR yapılabilir. Aksine davranış Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırılık teşkil edecektir.

23:57
Top