2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!


Psk.Selin KARA'nın Öykü ve Şiirleri
Psk.Selin KARA
  1. Terapi Günlükleri Bayan S ÖYKÜ | Ekim 2011
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
 Yazarla İletişim  


Terapi Günlükleri Bayan S
ÖYKÜ © | Yayın Ekim 2011
“Kolum kopmuşçasına canım yanıyor, sanki ruhum kanıyor” demişti gözlerinden akan ve aktıkça yakan gözyaşlarıyla, karşımda duran genç kadın. Ancak böyle anlatılırdı o his, o terk edilmişlik, o yalnızlık ve çaresizlik. İlk defa dinliyordu belki de onu biri, yargısızca. Savunmasızdı yargılara…
Nereden başlayacağını bilememenin hatta başlayıp başlayamayacağını bile bilmemenin hüznü sarmıştı bedenini. Anlam veremiyordu bitenin, yitenin aslında hiç olduğu halde nasıl da derinden incittiğine. Çaresizliğine çare aramak için gelmişti, yiteni bende bulmaya gelmişti, yiten bende değil içindeydi aslında.
Yalnız değildi, tek yaşayan da değildi bu duyguları. Ama bunu o bilmiyordu. Mantığının sesinden bahsetti. Kariyerinin, güzelliğinin, başarılarının ve olumlu tüm özelliklerinin yaşamadaki başarısızlığının önüne geçemediğini anlattı uzun uzun. Bu acının kurtuluşunun kadehlerde olduğunu sanmanın yanılgısını fark etmiş, aslında bu durumun onu daha derin, daha karanlık bir kuyuya ittiğini söylemişti. Farkındalıklarıyla gelmişti farkında olmadan. Zekâsı kurduğu cümlelerin özünde saklıydı adeta. Ancak bu kadar duru ve net anlatılabilirdi o lanet olası hisler. Ama o buna bile layık görmüyordu kendini, gördüğü şeylere de inanamıyordu. Sevilmiyordu, çünkü sevemiyordu kendini.
Bir süreç daha böyle başlamıştı işte.. Genç kadının içindeki gerçekliğe temas ettirmeyi amaçlayarak bir yola daha girdik. Karşındakinin dünyasını hissetmeden, onun yoluna girmeden yürünmüyor beraber. Bir terapist danışanınla büyüyor, ona yürümeyi öğretirken . Yani bir terapist için iyileştirmek; yürümeyi öğretmek ve sonra danışanın kendi kendine yürüyebilmesini seyretmek… bir başkası büyürken onun büyümesiyle büyümek!!
 
     3 Beğeni    
Şiir-Öykü Listesi

Yazan Uzman
Selin KARA Fotoğraf
Psk.Selin KARA
Kocaeli (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi22 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı

Bu sayfada yayınlanan öykü ve şiirlerin tüm hakları yazarına (Psk.Selin KARA) aittir ve Psk.Selin KARA tarafından TavsiyeEdiyorum.com Öykü ve Şiirler kütüphanesinde yayınlanmak üzere gönderilmiştir. Burada yer alan eserler yazarından önceden izin alınmaksınız başka platformlarda yayınlamaz, sadece kaynak gösterilerek ve yazar ismi zikredilerek KISA ALINTILAR yapılabilir. Aksine davranış Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırılık teşkil edecektir.

01:32
Top