2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!


Uzm.Psk.Dnş.Fatih UYUMAZ'ın Öykü ve Şiirleri
Uzm.Psk.Dnş.Fatih UYUMAZ
  1. Umudun Sokaklarında ÖYKÜ | Mayıs 2016
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
 Yazarla İletişim  


Umudun Sokaklarında
ÖYKÜ © | Yayın Mayıs 2016
UMUDUN SOKAKLARINDA
O gün sabahtan akşama yoktu. Akşam eve geldiğinde ıslak bir karanlığa girdi. Dışarıda köpek sesleri ev de sessizliğin sesi bir de sadece kendine yeten sobanın ateşi. Karanlıktı sokak, beklediği şey de karanlıktı. Karanlıkta ayak sesleri bekliyordu yüreğine su serpecek. Karanlıkta bir gölgenin yapbozdan bir parçanın ayrılması gibi ayrılmasını bekliyordu. Sonra aklına ışığı yakmak geldi. Islak yalnızlığının daha da ortaya çıkmasını istemese de karanlık gelir belki diye ışıkları yaktı. Lamba yanınca içindeki umut ışığı söndü. Artık yüzü gerçekten ıslaktı. Tek istediği son damlayı da yutacak o ufak gerçekti. Bir yudum zehir yutulması zor bir lokma gibi boğazda düğümlenen… arkası gelmeyen bekleyiş duyulan ses halüsinasyonları. Kendini bilmeden içeri giriş çıkışlar… bir anda hayatın anlamını kaybetmesiyle dünyaların senin olması arasındaki minik mesafede atılan binlerce tur. Bir o yanda bir bu yanda. Kalbinde salıncak gibi sallanan duyguların içinde mide bulantıları. Bu bulantıyı geçirecek tek bir ilacın olmaması… bekledi çocuk akşam karanlığında her zaman televizyon izlediği kanepenin yanındaki camda bekledi. Saatlerce izlediği televizyonun o an varlığı umrunda bile değildi. Geldi gelecek dense karanlıktan o televizyonu atomlarına ayırabilirdi küçük çocuk. Dakikalar dakikaları kovaladı, yo hayır çocuk dakikaları kovaladı elinde bir sopa olsa zamanı kırpaçlardı. Bekledi sevmediği yeşil battaniyeye sabrederse gelir diye düşündü kafasını çıkarmadan bekledi. Bilinci ikiye bölündü. Uyuyan ya da uyuduğunu sanan beyni bir de ayak sesini bekleyen. O güne kadar şımarıklığından akıttığı göz yaşlarını ne kadar boşa harcadığını düşünecek halde değildi. Ama yine de ağladı, uyudu, uyandırıldı. Yeşil battaniye de işe yaramadı.
Uyandığında hadi diyordu artık hadi, o karanlıkta o ayak sesi gelsin istiyordu. Zil çaldı birden ayak sesi gelmeden zil çaldı, hızla koştu hızlı koştuğunu düşünürdü hep hatta hızlı koştuğunda arkasına bakardı çocuk aklıyla ne kadar hızlı uzaklaştığını görmek için. Koştu kapıda bir iki yüz, değişik bakan. Beklemenin sonu gelmeyecekti anlaşılan yavaş yavaş sönüyordu iman tahtasının altındaki mum, tekrar zil çaldı artık koşmaya gerek yoktu ayak sesleri beklediğinin olmadığını çoktan haber vermişti.
Yorgun düştü en yakın arkadaşının düğmesine bastı. Havadan sudan sesler gelmeye başladı içindeki sesi bastıran. Allah’tan arkadaşının sesi çevrenin sesini bastırıyordu da kafası dağılıyordu biraz. Arkadaşı sustuğunda içindeki mumun alevi titredi tekrar. Üşüdü yoruldu ve uyudu.
Sabah uyandığında tortop olmuş yatağında beklediği haberin kapıya bırakıldığını fark etti. İlk defa öyle kelimeler okuyordu heceleyerek okudu.
Ekinözü Ad-li-ye-si
A-i-le Mah-ke-me-si
Salıncak, hayatın anlamını kaybettiği noktada durdu…
 
     1 Beğeni    
Şiir-Öykü Listesi

Yazan Uzman
Fatih UYUMAZ Fotoğraf
Uzm.Psk.Dnş.Fatih UYUMAZ
Kocaeli (Online hizmet de veriyor)
Uzman Dil ve Konuşma Terapisti - Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildi

Bu sayfada yayınlanan öykü ve şiirlerin tüm hakları yazarına (Uzm.Psk.Dnş.Fatih UYUMAZ) aittir ve Uzm.Psk.Dnş.Fatih UYUMAZ tarafından TavsiyeEdiyorum.com Öykü ve Şiirler kütüphanesinde yayınlanmak üzere gönderilmiştir. Burada yer alan eserler yazarından önceden izin alınmaksınız başka platformlarda yayınlamaz, sadece kaynak gösterilerek ve yazar ismi zikredilerek KISA ALINTILAR yapılabilir. Aksine davranış Fikir ve Sanat Eserleri yasasına aykırılık teşkil edecektir.

01:12
Top