Uzm.Psk.Funda DOĞAN Uzman Klinik Psikolog Funda Doğan'ı yaklaşık 10 yıldır tanımaktayım. ODTÜ Psikoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştığım dönemde Klinik Ps...
Uzm.Psk.Nur METİN KORKMAZ Uzman Psk. Nur Metin Korkmaz'ı 2014 yılından beri tanıyorum. Kendisi yüksek lisans programı kapsamında benden klinik görüşme ve gözlem ve şema terapi ...
Dr.Psk.İncila GÜROL IŞIK Sevgili İncila'yı ODTÜ klinik psikoloji yüksek lisans ve doktora programlarındaki birlikteliğimizden ötürü tanıyorum. Kendisi ile hasta takibi yaptığı...
Dr.Psk.Pınar ÇAĞLAYAN Pınar'ı ODTÜ'deki Klinik Psikoloji uzmanlığı ve doktora sürecinden beri tanıyorum. Pınar ile birlikte iyi bir psikoterapist olmak için yapılan vaka to...
Bilgiler uzman tarafından girilmiştir.
Özel Uzmanlık ve Çalışma Alanları
Yetişkinlerde (20 yaş ve üzeri) Bireysel Şema Terapi
Depresyon
Kaygı bozuklukları
Fobiler,
Kişilik bozuklukları
Kronik ilişki problemleri
Obsesif kompulsif bozukluk
Sosyal fobi
Kayıp yaşantısı ve yas
Travma sonrası stres bozukluğu
Öfke kontrol problemi
Panik atak
Dr.Psk.Bahar KÖSE KARACA'nın Özgeçmişi
ISST'den Onaylı İleri Şema Terapisti/Eğitmeni/Süpervizörü
Doktora: ODTÜ-Klinik Psikoloji Doktora Programı
Yüksek Lisans: ODTÜ-Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı
Lisans: ODTÜ Psikoloji
2007-2014: ODTÜ Psikoloji Bölümü'nde Araştırma Görevlisi
2010-2014: AYNA Klinik Psikoterapi Ünitesi'nde psikoterapistlik ve süpervizörlük
Aldığı Sertifikalı Eğitimler:
İleri Düzey Şema Terapisti Sertifikası
Süpervizör: Alp Karaosmanoğlu
Sevgili Bahar'la ODTÜ Psikoloji Bölümü'nde aynı ekipte çalışma fırsatı buldum, bu nedenle de kendimi oldukça şanslı hissediyorum. öncelikle kişilik özellikleriyle kendisini ortaya koyan oldukça başarılı bir akademisyen; sağladığı güvenle gerçek bir dosttur. Son derece yeniliklere açık, girişken, yaratıcı, lider vasiflara sahip olan Bahar hem bir terapist hem de bir akademisyen olarak kendisini kanıtlamış biridir. Herkesin güvenle kapısını çalabileceğini Bahar Köse Karaca'yı kesinlikle tavsiye ediyorum.
1 Beğeni
Prof. Dr. Faruk Gençöz
20.Ağustos.2014
TavsiyeNo: 71078
Dr. Bahar Köse'den, kendisi ODTÜ Psikoloji Bölümünde klinik psikolojide yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederken özellikle aşağıdaki iki konuda akademik yardım aldım. Oldukça önem verdiğim her iki konuda da özelliklle kendisinden yardım talep etmemdeki temel sebebim kendisinin kişilik özellikleridir. Bana sağladığı akademik destek sırasında her zaman güleryüzlü, saygılı, çalışkan, düzenli, kendini geliştirmeye açık, zeki, becerikli ve lider özellikleri olan bir akademisyen olduğunu ortaya koymuştur.
Kendisinden yardım aldığım akademik bir çok konu arasında burada bahsedeceğim iki konu şunlardır:
1. 2006 yılının sonlarına doğru sinema ve psikoloji tartışmalarını organize etmek üzere başlattığım Psinema projesi bugüne kadar sürdürülmüştür. Projenin içeriğinde filmlerin psikolojik içeriklerinin incelendiği online ve basılı dergiler çıkartmak, yuvarlak masa toplantıları düzenlemek, radyo programı yapmak, web sitesi ve forum ortamı idare etmek bulunuyor. Oldukça fazla emek isteyen tüm bu işler kusursuz bir ekip işi gerektirmektedir. Dr. Bahar Köse ekip içinde gösterdiği beceri ve çalışkanlığı ile kısa zamanda doğal bir lider olarak ön plana çıktı ve gösterdiği idari ve teknik becerilerle projenin bugüne kadar sürdürülebilmesinde en önemli kişi oldu.
2. 2011' den bu yana ODTÜ Psikoloji Bölümüne bağlı AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitesinin direktörlüğü ve klinik program koordinatörlüğü görevlerini yürütmekteyim. Göreve başladığımda klinik programda oldukça büyük bir revizyon işine girdim. Yerleşmiş bir sistemi farklı bir yöne çevirmenin büyük zorlukları olsa da 3 senenin sonunda tüm hedeflere başarı ile ulaştık. Dr Bahar Köse, revizyon hedeflerine ulaşılması sırasında benim temel yardımcımdı. Süreç içinde oldukça objektif, sabırlı ve açık tavırlarıyla bir çok problemin çözümünde anahtar rol oynadı. Problemlerle başa çıkmada aktif rol almaktan hiç kaçınmadı.
Son olarak Dr. Bahar Köse'nin psikolojik problemleri formüle etmesinde yatkın olduğu bir özelliğinden de bahsetmek isterim. Zamanımızda psikolojik yardım ilkeleri insan ilişkilerinde ve psikolojisinde yaşanan problemleri bir an önce teknik bir dille tanımlayıp bunları standart tekniklerle yok etmeye dayalı bir gidişat içindedir. Bu pratik yaklaşım problemlerin ya aynı ya da farklı şekillerde tekrar geri dönmesini engelleyememektedir. Problemlerin çözümüne değil nedenlerine odaklanıldığında ise doğal olarak oluşan yardım süreci sonunda idrak ve aydınlanma meydana geldiğinden insan kalıcı çözümler için kendi inisiyatifini alır duruma geçmektedir. Dr. Bahar Köse'nin klinikte yaptığı uygulamalar sırasında psikolojik problemlerin nedenlerine doğru gitme becerisinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebilirim. Kendisinin bu yönüyle "piyasa"da bulunabilecek psikolojik yardım veren kişilerden bir hayli farklı bulabileceğinizi belirtirim.
Saygılarımla,
Prof. Dr. Faruk Gençöz
ODTÜ Psikoloji Bölümü
AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitesi Direktörü
Psikolog Doktor Bahar Köse Karaca'yi 10 yılı aşkın bir süredir tanımaktayım. Psk. Dr. Bahar Köse Karaca, lisans, mastır ve doktora eğitimini ODTÜ Psikoloji Bölümü'nde tamamlamıştır. Kendisini önce öğrencim şimdi ise çok değerli ve güvenilir bir meslektaşım olarak yakından tanımaktayım.
Psk. Dr. Bahar Köse Karaca, lisansüstü eğitimi sırasında ODTÜ Psikoloji Bölümü'ne bağlı AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitesi'nde çok sayıda kişiyle psikoterapi çalışmalarını çok başarılı bir şekilde sürdürmüştür. Çalışmalarıdaki başarısı nedeniyle doktora eğitimi sırasında, uzmanlık eğitimini almakta olan öğrencilerimize de süpervizyon vermiştir. Tüm bu çalışmalarıyla bölümümüzün ve AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitemizin gurur kaynağı omuştur.
Mezuniyet sonrası hayatını ve çalışmalarını Istanbul'da yürütmeyi tercih eden Psk. Dr. Bahar Köse Karaca'yı psikolojik destek almak isteyen herkese güvenle ve kuvvetle tavsiye ederim.
Tulin Gençöz
ODTÜ Psikoloji Bölüm Başkanı
Sevgili Bahar Köse Karaca’yı ODTÜ Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programı ve AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitesi dolayısıyla tanıdım. Kendisinin son derece donanımlı bir klinik psikolog olmakla birlikte müthiş de bir arkadaş olduğunu düşünüyorum. İnsanlarla ilişki kurma biçimi, empatik duruşu ve etik kurallara olan bağlılığının yanı sıra problemlere yaklaşım tarzı ve destekleyici tutumları onun bundan sonraki kariyerinde de belirleyici ve önem arz eden unsurlar olarak kalacaktır. Bahar’ın mesleki hayatında oldukça başarılı bir ilerleyişi ve saygın bir duruşu olduğunu bizzat gözlemleyenlerden biri olarak, ihtiyaç duyan herkesin gönül rahatlığıyla kendisine başvurabileceğini belirtmek isterim.
Bahar'ı ODTÜ Klinik Psikoloji Yüksek Lisans yıllarından beri tanıyorum. Kendisi, gerek bölümümüzde kat edilen tüm gelişmelerin, gerekse beraber hizmet verdiğimiz AYNA Klinik Psikoloji Destek Ünitesi'nde yapılan tüm yeniliklerin öncüsü ve geliştiricisi oldu. Bahar, psikoterapi ilişkisine her zaman çok zengin ve yaratıcı bir perspektiften bakan ve farklı bakış açılarından yararlanmaya açık olan bir meslektaşım. Kendisi hem sosyal hayatında hem de psikoterapi ilişkisinde karşısındaki kişiye güven duygusunu hissettiren, onun yanında güvende olduğunuzu ve anlaşıldığınızı rahatça hissedebileceğiniz bir insandır. Danışanlarıyla iyi bir ilişki kurarken aynı zamanda etik prensiplere uygun şekilde çalışan Bahar'ın bundan sonraki meslek hayatında da başarılı olacağına eminim. İhtiyaç duyan herkese rahatlıkla tavsiye ederim.
Sevdigi Sözler : "Sadece sen, kendi kendinin kurtarıcısı olabilirsin." "Büyük adam, ne zaman ve hangi konuda küçük olduğunu bilen adamdır. Küçük adam küçük olduğunu bilmez ve bunu bilmekten korkar."
Dr.Bahar KÖSE KARACA'nın Basılı Kitap ve Yayınları
Doktora Tezi: Köse Karaca, B. (2014).Young şema alanları, uyumsuz baş etme biçimleri ve Young ebeveynlik biçimlerinin süpervizörler, terapistler ve hastaların terapötik ilişkisi üzerindeki etkisi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi.
Yüksek Lisans Tezi: Köse Karaca, B. (2009). Erken yaş dönemi uyumsuz şemaları ve Dengeli Bütünleşme Ayrışma Modeli ile psikolojik sağlık arasındaki ilişki. Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Köse, B., & Gençöz, T. (Haziran, 2014). A case study: Effects of early maladaptive schemas, Young schema coping styles, and Young parenting styles of the “supervisor, therapist, and client” trio on the therapeutic alliance of the supervision and/or psychotherapy processes. Poster, 7. Uluslararası Şema Terapi Konferansı, İstanbul, Türkiye.
Köse, B., & Gençöz, T. (Temmuz, 2013). Associations between ...[Devamı...]
schema domains and personality traits: A study conducted with Turkish adults. 7. Dünya Bilişsel Davranışçı Terapiler Kongresi, Lima, Peru.
Köse, B., & Gençöz, T. (Temmuz, 2013). Associates of
well-being measures with young schema domains and personality traits: A study conducted with Turkish adults. 13. Avrupa Psikoloji Kongresi, Stokholm, İsveç.
Köse, B., & Gençöz, T. (Temmuz, 2012). Associations between schema domains and personality traits: A study conducted with Turkish adults. 30. Uluslararası Psikoloji Kongresi, Cape Town, Güney Afrika.
Köse, B. & Gençöz, T. (Haziran, 2011). Tendencies towards Young Schema Domains among Turkish Adults regarding Gender, and Different Levels of Parental Education. 12. Avrupa Psikoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye.
Köse, B. & Gençöz, T. (Haziran, 2011). The association between young schema domains and well-being measures. Poster, 7. Uluslararası Bilişsel Terapiler Kongresi, İstanbul, Türkiye.
Köse, B. (Mayıs, 2009). The relationship between attachment style and interpersonal intelligence of Howard Gardner’s multiple intelligence concept. Poster, 1. Yaşayan Teorisyenler Kongresi-Howard Gardner, Burdur, Türkiye.
Köse, B. & Gençöz, T. (2013). Parental education and gender
differences toward the tendencies of Young schema domains (Gönderilecek).
Köse, B. & Gençöz, T. (2013). The associations between Young schema domains and psychological adjustment (Gönderilecek).
Köse, B., Öncül, Ö., & Gençöz, T. (2013). Determinants of depressive symptoms: Affect and personality (Gönderilecek).
Köse, B. & Gençöz, T. (2013). Young schema domains, personality characteristics and well-being measures (Gönderilecek).
Öncül, Ö., Köse, B., & Gençöz, T. (2013). Personality traits in relation to mood: Depressive symptoms, positive affect, and negative affect (Gönderilecek).
Köse, B. (2007). Panel: Sinemada Psikoterapistler ve Psikoterapi Etiği. Türk Psikoloji Bülteni, 13(41), 1-6.
Köse, B. (Temmuz/2009). Film analizi: İkili Oyun. Psinema, 8, 21-24 (http://www.psinema.org/userfiles/dergi/Psinema_08.pdf)
Köse, B. (Ocak/2009). Film analizi: Aşkın Gücü. Psinema, 6, 11-16. (http://www.psinema.org/userfiles/dergi/Psinema_06.pdf).
Köse, B. (Mayıs/2008). Film analizi: Selvi Boylum Al Yazmalım. Psinema, 4, 21-23. (http://www.psinema.org/userfiles/dergi/Psinema_04.pdf).
Üye Oldugu Mesleki Kuruluş ve Organizasyonlar
Türk Psikologlar Derneği
International Society of Schema Therapy
ODTÜ Mezunlar Derneği
Uzm.Psk.Funda DOĞAN Uzman Klinik Psikolog Funda Doğan'ı yaklaşık 10 yıldır tanımaktayım. ODTÜ Psikoloji Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak çalıştığım dönemde Klinik Ps...
Uzm.Psk.Nur METİN KORKMAZ Uzman Psk. Nur Metin Korkmaz'ı 2014 yılından beri tanıyorum. Kendisi yüksek lisans programı kapsamında benden klinik görüşme ve gözlem ve şema terapi ...
Dr.Psk.İncila GÜROL IŞIK Sevgili İncila'yı ODTÜ klinik psikoloji yüksek lisans ve doktora programlarındaki birlikteliğimizden ötürü tanıyorum. Kendisi ile hasta takibi yaptığı...
Dr.Psk.Pınar ÇAĞLAYAN Pınar'ı ODTÜ'deki Klinik Psikoloji uzmanlığı ve doktora sürecinden beri tanıyorum. Pınar ile birlikte iyi bir psikoterapist olmak için yapılan vaka to...