2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kredi Kartı Evliliklerin Düşmanı-----Hürriyet Aile------
YAZI #1033 © Yazan Öznur SİMAV | Yayın Şubat 2011
Kredi kartı da yuva yıkar mı demeyin! Günümüzde bilinçsizce yapılan harcamalar, maddi yıkımların yanı sıra ilişkileri de zedeliyor. İletişim ve Aile Danışmanı Öznur Simav Durusoy, özellikle kredi kartı kullanımına yönelik aile içinde alınması gereken tavrı anlatıyor.

Büyüklerin Yaşam Tarzı, Çocuklara Örnek Oluyor

Aile birliği, çocukların eğitilmesinde, onların bedensel ve ruhsal sağlıklarının korunmasında önemli bir yer tutar. Anne-baba, topluma birey kazandırmakta model olmaktadır. Bu nedenledir ki anne-baba ilişkilerinin sağlıklı olması, iletişimin güçlü olması çok önem kazanmaktadır. Kopuk ilişkiler içinde büyüyen çocuklar, ailenin olumsuz özelliklerinden yararlanmakta; kendileri için toplumda onaylanmayan davranış ve tutumları benimsemektedirler. Çünkü aile kendileri ile ilgili sorunlar yaşamakta ve yeni yetişecek filizleri ile ilgilenememektedirler.

Evlilik, sözleşmedir ve taraflar birbirlerine kötü günler yaşatmamak için sevgi dolu ifadelerle “Evet” derler. Tüm çaba, sevdiği kişiyi üzmemektir. En azından başlangıçta böyledir. Zaman içinde, istemeyerek de olsa bazı pürüzler yaşanması mümkündür. İyi niyetli olduktan sonra ve art niyet düşünülmedikçe çözülemeyecek problem yoktur. Ancak harcamanın boyutları doğal sınırlar içinde olmadıkça iyi niyet düşünülemez.

Evlilik, maddi konuların da ortak kararlarla yürütüldüğü bir kurumdur. Günümüzde kredi kartı kullanımı evlilik birliğini sarsmakta, geri dönülmez yollara sevk etmektedir.

Birçok bankadan kredi kartı alınmakta, yapılan harcamalar ödeme sınırlarının çok üstüne taşmaktadır. Kredi kartı kullanımı tamamen bireye aittir ancak olumsuz etkileri tüm aileyi sıkıntıya sokmaktadır.

Aman Dikkat!

Kredi kartı kullanımı, psikolojik özellikler taşımakta olup herkes burada başarılı olamamaktadır. Duygularına ve isteklerine yenik düşmektedir.

Kredi kartı kullanımı beceri ve ince hesap işi olmakta, toplumda bilinçli ve eğitim düzeyi yüksek olarak görülenlerde dahi problemler yaşanmaktadır.

Eşler, birbirlerinin harcamaları ve harcama boyutlarından haberdar olmalı, kötü sürprizler yaşanmamalıdır.

Bunun yanında mesleği ve ödeme gücü olmayan 18 yaşını geçmiş kişilere de kredi kartı verilmemelidir ya da ödemede destek olacak kişinin sınırlama getirmesi sağlanmalıdır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Öznur SİMAV Fotoğraf
Öznur SİMAV
Bursa (Online hizmet de veriyor)
Çocuk Gelişimi Ve Eğitimcisi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi64 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Öznur SİMAV'ın Makaleleri
► Kredi Kartları Başa Bela Psk.Serap DUYGULU
► İlişki Düşmanı Kıskançlık Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Bilinçli Evliliklerin Özellikleri Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kredi Kartı Evliliklerin Düşmanı-----Hürriyet Aile------' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:04
Top